Lola's Box

Când rosteşti cuvintele “parfum” şi “Franţa”, este imposibil ca această asociere să nu fie completată de numele Yves Saint Laurent. Pe scurt, YSL. Când vorbeşti de parfum şi de iubire, esenţa este Mon Paris.

Cum arată Mon Paris? Mi-l imaginez văzut de pe acoperişurile clădirilor pariziene. De acolo, în orice loc al Oraşului Luminilor ai fi, privirea îţi este atrasă instantaneu, cu un magnetism feroce, de Tour Eiffel, Cu luminile lui nocturne, cu jocurile de lumini ce anunţă fiecare oră exactă. Şi când simţi că pici în gol, cineva îţi întinde o mână de ajutor. Poate fi un el, poate fi o ea. Te priveşte o clipă şi imediat simţi că este “mon amour”, te răvăşeşte şi te poartă într-o lume parfumată. O lume căreia îi vei spune ” Mon Paris!.

Nu, nu este doar o poveste fantasmagorică. Este doar ideea pe care YSL Beauté a transpus-o în cel mai nou parfum al său, care captează o poveste de dragoste intensă. Una scrisă de curajul convingerilor sale, care trăieşte în euforia momentului. O expresie senzaţională a modului în care iubim, inspiraţi de oraşul eternilor îndrăgostiţi, căruia îi spunem Mon Paris.

Experimental şi instinctiv prin natură. Eliberat de restricţiile, normele şi prejudecăţile de odinioară. Acesta este îndrăgostitul din prezent, un spirit liber ce se confruntă cu senzația, emoţia și sexualitatea indiferent de convenţii. Avangardistă şi supersenzuală, povestea de dragoste este mai degrabă trecătoare decât permanentă, oprindu-se şi pornind aşa cum fantezia se ciocneşte cu libertatea. Apreciază independenţa, joacă cu pasiune, iubeşte cu îndrăzneală.

Pentru “mon amour”, căminul spiritual este Parisul. Ce alt oraş susţine mai mult iubirea, sfidează standardele şi este indiferent la bigamismul altora? Oraşul Luminilor întruchipează însăşi libertatea, cea fără de care iubirea nu supravieţuieşte. Aşa că lasă-te pradă dorinţelor, simte emoţia vertijului atunci când dragostea îţi supune simţurile şi te duce într-o călătorie spre necunoscut. Te poartă spre propriul Mon Paris.

«Pour ce nouveau parfum, j’ai choisi ton nom, car il n’y a rien de plus beau. Parce que je t’aime. Mon Paris» Yves Saint Laurent

În viziunea lui Yves Saint Laurent, Paris a întruchipat un sentiment de adevăr, pasiune şi puritate a emoţiei. În sufletul lui, Paris a fost simbolul etern al iubirii. O inspiraţie constantă pentru munca lui, pentru viaţa lui, tot ceea ce a creat s-a bazat pe o conexiune profundă cu oraşul. În Paris, totul era posibil.

Mon Paris, chypre reinventat

Ce poţi spune despre noua creaţie YSL Beauté? Mon Paris este o interpretare complet antagonică a tradiţionalului chypre. Rezultatul este o versiune ultramodernă, fără precedent, ce poartă semnătura nu a unuia, ci a trei maeştri parfumieri: Olivier Cresp, Dora Baghriche şi Harry Fremont. Refuzând convenţionalul şi jucându-se cu materiale şi senzaţii noi, cei trei oferă un chypre modern, floral şi fructat. Din primul moment, parfumul o captivează pe cea care îl poartă prin natura cristalină, foarte pură, ce îmbină patchouli cu note albe, luminoase şi echilibrează totul cu senzualitatea moscului.

Temută şi adorată deopotrivă, Datura este o floare fermecătoare, cunoscută pentru că îşi dezvăluie senzualitatea cu cât se intră mai mult în noapte. Evazivă în timpul zilei, singura modalitate de a-i capta esenţa hipnotică este cu ajutorul tehnologiei headspace. Intrigantă şi de durată, baza este clară datorită celor două tipuri de patchouli, diferite unul de celălalt şi totuşi complementare. Originară din Guatemala, esenţa de patchouli este apreciată pentru subtonurile sale lemnoase, de ambră. Indonezia ne trimite inimă de patchouli, cu căldura sa picantă. Rezultă o pereche care creează un acord puternic, ce lasă o dâră de dorinţă în urma sa. Combinate cu moscuri deosebite, se metamorfozează într-o structură aerată. Nimic clasic, doar un acord nou şi vertiginos.

Dulce şi subversiv, solid şi totuşi senzual. Mon Paris este dragoste la prima vedere şi este gata să intre în galerie. Dar nu în orice galerie, ci în cea a parfumurilor YSL legendare. Reflectând pasiunea şi numeroasele faţete ale femeii Mon Paris…

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.