Lola's Box

Decembrie este luna care aduce cele mai multe daruri şi bucurii. Uneori le primim, alteori ni le facem singuri. Pentru mine, răsfăţul suprem de anul acesta a fost vizita la Clinica Pogany, la Dr. Silviu Marinescu.

Cele care mă citiţi de multă vreme ştiţi că nu mă feresc de ace şi hialuronic – mi se pare cea mai mare invenţie pe parte de estetică. La 45 de ani încep să apară ridurile încăpăţânate, iar cearcănele mele (născută cu ele) par şi mai profunde odată cu vârsta. Sufletul meu nu vrea să le accepte şi să se împace cu ele. Mereu am avut o teamă de riduri, probabil de aceea m-am şi îndreptat în blogging spre beauty.

Dar să lăsăm treburile acestea şi să trecem la cele serioase, adică să vă povestesc experienţa mea din acest decembrie. Totul a început cu o programare la Dr. Silviu Marinescu, unul dintre partenerii Clinicii Pogany. Centrul se află în Bucureşti, pe str. Mugur Mugurel – numele pare predestinat, chiar ieşi proaspăt ca un mugur de acolo.

Experienţă de 18 ani şi primul centru de excelenţă în chirurgie postbariatrică

Întreaga poveste a Clinicii Pogany se leagă de numele a doi medici cu o experienţă de aproape 20 de ani în domeniu. Dr. Carmen Giuglea şi Dr. Silviu Marinescu au îmbinat chirurgia reconstructivă efectuată într-un spital de urgenţă cu chirurgia estetică efectuată în clinică privată şi cu activitatea didactică de îndrumare şi formare a studenţilor şi rezidenţilor în specialitate.

Gama de intervenţii chirurgicale care se pot desfăşura în clinică este foarte variată – intervenţii chirurgicale estetice faciale, rinoplastii, chirurgia de modelare a sânului, de remodelare a conturului corporal, proceduri nechirurgicale de întinerire a feţei (PRP- terapia vampir, mesoterapie, injectări de fillere sau toxină botulinică, laser, radiofrecvenţă). De asemenea, majoritatea intervenţiilor de chirurgie plastică se pot efectua în această clinică modernă.

Mai mult, Pogany este prima clinică din ţară care este specializată în chirurgia postbariatrică. Dr. Carmen Giuglea s-a arătat interesată de această categorie specială de corecţii corporale care se adresează pacienţilor care au slăbit mult prin operaţii de “gastric sleeve” sau prin diete. Experienţa acumulată de echipă, precum şi numărul de paciente mulţumite justifică denumirea de Centru de Excelenţă în Chirurgia Postbariatrică.

Totul ţine de încredere: în tine şi în medic

Dr. Marinescu are o cazuistică impresionantă, pentru că specializarea a făcut-o la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri – cunoscut mai simplu ca Spitalul de Arşi – în condiţiile anilor ’90, care erau destul de grele din punct de vedere al instrumentarului şi al aparaturii. Apoi, după specializare, a lucrat în cadrul Spitalului Bagdasar-Arseni – în plus, este şi cadru universitar.

M-a cucerit din prima când am văzut cu câtă pasiune vorbeşte de munca lui. Ştiu că un om care face lucrurile cu pasiune le face bine şi nu mai considera munca prestată ca o muncă, ci ca o pasiune. Vă povestesc despre doctor pentru că eu una consider că este foarte important să ştii cine este medicul care îţi face intervenţiile, mai ales cele estetice. Trebuie să ai încredere în el şi în experienţa şi competenţa lui.

După un consult în care i-am spus care este problema mea, dânsul mi-a spus ce ar putea face: “Umplem cearcănele cu hialuronic şi dăm un pic şi pe ridurile nazolabiale, plus botox pentru «laba de gâscă» de la ochi”, adică ridurile alea încăpăţânate din colţul ochilor.

It’s the most wonderful time of the year

Asistenta a venit cu crema anestezică şi a aplicat exact acolo unde a indicat medicul. După 10 minute am fost invitată să iau loc pe patul din sala de intervenţii. La botox nici nu prea mi-am dat seama că am fost înţepată, noroc că m-a întrebat Dr. Marinescu dacă sunt bine, iar asistenta a tamponat un anume loc – puteam să jur că nu a înţepat acolo.

Apoi am trecut la cearcăne, unde efectiv am simţit o ciupitură şi cum intră hialuronicul sub derm. Şanţurile nazolabiale au fost ultimele, iar durerea a fost la stadiul de ciupitură. I-am şi spus medicului că are o mână foarte uşoară, abia am simţit că mă înţeapă. După aceea, Dr. Marinescu mi-a dat indicaţiile de rigoare – adică să stau câteva minute cu pungi de gheaţă sub ochi şi să repet operaţiunea acasă. După jumătate de oră ieşeam fresh din clinică, cu o alură odihnită.

Mie mi se pare unul dintre cele mai frumoase cadouri ale lunii decembrie. Pe lângă faptul că pielea mea arată mai bine, iar faţa odihnită, mă ajută foarte mult şi psihic. Uneori, când te uiţi în oglindă şi îţi vezi defectele, cazi într-un fel de mică depresie şi îţi cam piere cheful pe ziua respectivă. Acum, dimineţile mi le încep cu un zâmbet în oglinda băii şi parcă îmi merge mai bine toata ziua.

Pentru tine care a fost răsfăţul lunii decembrie?

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.