Lola's Box

Între mine şi uleiul de cocos este o atracţie fatală. După ce am testat intens produsul disponibil la Plantum, am descoperit că (aproape) nu pot trăi fără ulei de cocos. Şi, pe lângă ritualul de îngrijire, am început să-l folosesc asiduu şi în bucătărie.

Încă de la prima mea întâlnire cu magnificul ulei de cocos, aceasta s-a dovedit a fi o soluţie magică în îngrijirea părului şi a pielii. După ce îmi făceam masca pentru cap, părul devenea atât de frumos încât puteam lejer să apar în reclame. 🙂 La fel de potrivit s-a dovedit a fi şi pentru îngrijirea pielii – sunt genul de persoană care are pielea foarte uscată şi deseori am nevoie de foarte multă hidratare.

Plantum, ulei de cocos Jeeva

Probabil că vă puneţi întrebarea “Cu ce se deosebeşte acest ulei de cocos de alte sotimente?”. În primul rând, este un ulei raw organic extra virgin, fiind singurul disponibil pe piaţa din România care are 52% acid lauric. Acesta este transformat de organismul uman în monolaurin, un duşman declarat al virusurilor şi bacteriilor.

Jeeva. Ştie cineva ce înseamnă? Nici eu nu am ştiu până că mă întâlnesc cu uleiul de cocos de la Plantum – răspunsul este “plin de viaţă”. Jeeva este un ulei de cocos produs din nuca de cocos din India, ceea ce poate fi o garanţie a calităţii, cunoscute fiind ritualurile de înfrumuseţare bazate pe produse naturale pe care le folosesc indienii. Mai mult, faţă de alte produse existente prezente pe piaţa din România, uleiul de cocos de la Plantum are şi certificare Kosher. Cu alte cuvinte, este cea mai pură formă a uleiului, fără să se intervină în vreun fel asupra lui.

Plantum, ulei de cocos Jeeva & tricou

Pentru mine este o adevărată minune. L-am folosit şi în scop cosmetic, dar şi pentru uz intern. L-am inclus în măştile pentru păr, iar efectul s-a văzut imediat: părul este mătăsos, moale, uşor de pieptănat şi coafat. Pentru că pielea mea are o sensibilitate particulară la întâlnirea cu razele soarelui, acelaşi ulei de cocos Jeeva a contribuit la rehidratarea pielii după orele de plajă. Efectul este rapid, aproape instantaneu, de nici nu ai spune că am exagerat cu expunerea la soare.

Plantum, ulei de cocos Jeeva & condimente

Şi, cum spuneam, l-am folosit şi în bucătărie, fiind o alternativă pentru mine. Dieta pe care o urmez nu-mi permite să folosesc ulei normal sau unt, motiv pentru care uleiul de cocos este foarte bun pentru prepararea diferitelor reţete de prăjituri. Chiar dacă bărbaţii din casă au cam strâmbat la auzul ideii de a folosi alt fel de ulei, odată ce prăjitura a fost gata au devorat-o cât ai spune… Jeeva. 🙂 Aşa că mi-au recomandat să folosesc mai des noul ingredient-minune.

Facebook Comments

Related Posts

2 thoughts on “Ulei de cocos Jeeva – noua mea pasiune pentru îngrijire şi cooking

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.