Lola's Box

Deseori, în jurul meu văd sau aud prietene care refuză să poarte rochii din cauza unei siluete care este departe de cea a unui fotomodel. Nu ascund că şi eu am fost aşa o vreme. Cu toate acestea, când am vrut rochie, am ales modelul potrivit, iar impactul a fost pozitiv.

Kilogramele în plus reprezintă, pentru multe dintre femei, un obstacol în alegerea unei ţinute speciale, mai ales când au de mers la un eveniment deosebit. De teamă că va spune ceva “gura târgului”, cele care sunt mai plinuţe aleg să se ascundă după tricouri largi, fără nici o formă, şi şalvari. În fapt, dintr-o eroare greu de înţeles, cele care optează pentru aşa ceva nu-şi dau seama că ce este mare va părea şi mai mare în ochii celor care le privesc.

Fashion Agenda, rochii XXLŞi totuşi, indiferent de ocazie, putem arăta frumos, superb, senzaţional. Nu trebuie decât să ne alocăm timp pentru a o căuta. Pentru că rochia potrivită ne aşteaptă undeva, fie că este deja acasă – în dressing, dar am uitat de ea -, fie că este în magazin şi nu trebuie decât să fie descoperită. Ce dacă este o rochie XXL? Dacă are croiala potrivită şi ştim să o purtăm, poate să ne pună în evidenţă şi să fim gata să păşim pe covorul roşu.

Că mergi la birou, trebuie să fii prezentă la un eveniment special sau pur şi simplu ieşi la o plimbare în parc ori te vezi cu prietenele, o rochie este mereu binevenită, în special acum când este cald şi fiecare dintre noi caută o ţinută cât mai lejeră. Dar, ca să arăţi bine, trebuie să te gândeşti ce te avantajează, nu să dai frâu liber primului impuls. Aşadar…

Cromatica, decolteul şi talia, importante la o rochie

Fashion Agenda, rochii XXLChiar dacă ne-am dori culori cât mai deschise, care să reflecte razele soarelui, trebuie să admitem că acestea nu avantajează femeile cu talie XXL. Din contră, albul, galbenul şi orice culoare deschisă au darul de a augmenta dimensiunile. În partea opusă se află eternul negru, culoarea – mă rog, non-culoarea – cu care nu dai niciodată greş. Iar o rochie de culoare neagră îţi dă un aer deopotrivă misterios şi senzual. Iar dacă nu vrei o ţinută “all black”, poţi opta pentru bleumarin, albastru marin sau poţi spargi monotonia cu câteva mici detalii de culoare albă.

Cât să fie de lungă? Ei, aici ţine de tine ce alegi. Dacă eşti extrem de curajoasă, poţi face o aroganţă supremă şi să alegi o rochie scurtă, mai ales dacă te avantajează forma picioarelor. Actul tău de curaj poate fi chiar unul inspirat pentru că vei fi admirată şi vei distrage atenţia de la restul siluetei. Dacă ştii că nu te avantajează “croiala” picioarelor sau nu ai suficient curaj, poţi opta pentru o rochie midi sau maxi. Bine, cea lungă poate avea un şliţ într-o parte…

Fashion Agenda, rochii XXL Aşa că, dragele mele, nu vă mai speriaţi dacă talia voastră nu este precum a unei vrăbiuţe. Îndrăzniţi să fiţi strălucitoare, o rochie – chiar dacă este XXL – vă poate oferi încredere în voi. Greşesc?

foto: Fashion Agenda

Facebook Comments

Related Posts

3 thoughts on “Uită de siluetă şi vei găsi o rochie potrivită

    1. Sunt frumoase rochiile. Pantalonii sunt doar comozi. Asa ca “Zoe, fii barbata” si incearca mai des rochii. 🙂 Te pup!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.