Lola's Box

Ce este în mintea unui om când este “Întors pe dos”? Este un cumul de informaţii şi de stări, pe care, înainte să merg cu cel mic să vedem noua producţie Disney Pixar, l-am experimentat în cadrul unui atelier de improvizaţie. Şi nu pot spune că nu a fost superdistractiv.

Inside Out, atelier de improvizaţie“Ce faci? Cum te simţi?” sunt întrebări pe care prietenii, cunoscuţii, partenerii ni le adresează zilnic. Şi nu de puţine ori, răspunsul nostru este “Sunt întors pe dos” – uneori din motive bine întemeiate, alteori din cauze pe care nu ni le putem explica. Dar, de fapt, ce este în capul fiecăruia dintre noi atunci când este întors pe dos? Bucurie, frică, tristeţe, furie, dezgust – fiecare în parte şi toate la un loc, dar este clar că nu suntem “în apele noastre”.

This slideshow requires JavaScript.

Dintre cele cinci stări pe care vi le-am enumerat mai sus, este clar că aş vrea – la fel şi fiecare dintre voi – ca Bucuria să fie omniprezentă, să fie cea care ne stăpâneşte viaţa în permanenţă. Dar, din păcate – sau din fericire? -, şi celelalte sunt stări de care avem nevoie, care ne fac să spune “sunt întors pe dos” şi care ne fac să apreciem şi mai mult Bucuria. Trebuie să recunosc că cei de la Improvisneyland au ştiut cum să scoată adevăratele trăiri din mine, iar atelierul de improvizaţie a fost o lecţie bună pentru a ştii cum să reacţionez când şi altul este “întors pe dos”.

Întors pe DosNu te lăsa întors pe dos în vacanţă – mergi şi vezi «Întors pe dos»

Şi pentru că de astăzi este vacanţă – cel puţin pentru grădiniţe, şcoli şi licee -, fă-ţi program, dar nu singur/singură. Cumpără bilete la cinema şi mergi cu cineva drag să vezi Inside Out (Întors pe dos) – pot fi copiii tăi, nepoţii, verii, iubitul, soţul sau prietenii. Pelicula – produsă de Disney Pixar şi distribuită de Forum Film România – are premiera chiar astăzi, 19 iunie, aşa că nu mai pierde timpul. Unde mai pui că experienţa cu cele cinci stări – Bucuria, Frica, Tristeţea, Furia şi Dezgustul – va fi una 3D.

This slideshow requires JavaScript.

Atunci când îşi propun să realizeze un nou film de animaţie, realizatorii studiourilor Pixar sunt recunoscuţi pentru activitatea de cercetare pe care o efectuează. Este imposibil să nu-ţi aduci minte detaliile privind maşinile, personajele, situaţiile din Cars (Maşini) sau explorarea Scoţiei în Brave (Neînfricata). Artiştii şi povestitorii din spatele “Întors pe dos” au vrut să se cufunde în ştiinţa minţii, studiind amintirile, emoţiile umane şi modul în care acestea evoluează în perioada adolescenţei. Pentru aceasta, ei au lucrat cu oameni de ştiinţă, neurologi, psihologi şi alţi experţi pentru a înţelege mai bine cum funcţionează mintea.

Mno… Tu cum te-ai simţit când ai fost “întors pe dos”?

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.