Lola's Box

Cu cea de-a doua parte a Revoltei, franciza The Hunger Games ar trebui să fi pus capăt aventurii pe care o trăieşte Katniss Everdeen. Dar oare pasiunea publicului şi imaginaţia scenariştilor de la Hollywood nu vor rescrie povestea?

În formula sa editată – scrisă de Suzanne Collins – pe care o găsiţi la editura Nemira, The Hunger Games s-a dovedit a fi o trilogie de mare succes, motiv pentru care producătorii au zis că este păcat să nu profite de acest lucru. Ei bine, ultimul roman al seriei a fost divizat în două părţi, astfel că fanii poveştii cu Katniss Everdeen s-au putut bucura de o porţie consistentă de aventură, dramatism, intrigi şi scene spectaculoase.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2De această dată, Mockingjay (gaiţa zeflemitoare interpretată de Jennifer Lawrence) luptă nu pentru supravieţuire. “The Hunger Games: Mockingjay – Part 2” (distribuit de Forum Film România în format 3D, IMAX 3D şi 4DX) duce mai departe emoţia şi acţiunea din primele filme ale francizei, cu scopul de a închide cercul transformării lui Katniss, din fata prinsă într-un coşmar distopic în liderul care schimbă o naţiune.

Haymitch Abernathy (Woody Harrelson)
Haymitch Abernathy (Woody Harrelson)

Din punctul meu de vedere, finalul a fost mai mult decât previzibil. Ca de obicei, binele învinge, iar povestea finală lasă loc pentru… Da, de o eventuală continuare care cu siguranţă ar fi pe placul fanilor The Hunger Games. Da, ştiu, veţi spune că nu mai există vreun alt roman scris de Suzanne Collins. Dar vin şi vă întreb: de unde ştiţi că scriitoarea americană nu are o continuare deja pregătită pentru publicare? Sau poate intră în scenă imaginaţia vreunui scenarist de succes de la Hollywood?

Plutarch Heavensbee (Philip Seymour Hoffman)
Plutarch Heavensbee (Philip Seymour Hoffman)

Ce argumente să aduc în favoarea filmului pentru a-l vedea? Dacă sunteţi fani, orice pledoarie este inutilă: trebuie văzut şi gata. Dacă este primul “The Hunger Games” pe care îl vizionaţi, “Mockingjay – Part 2” este genul de film care vă va destinde. Realizat corect din punct de vedere tehnic – poate prea cuminte pentru o peliculă în format IMAX 3D -, fără exagerări în acţiune. Iar dacă v-au plăcut filmele cu Philip Seymour Hoffman, aflaţi că ultimul capitol din “Jocurile Foamei” este şi apariţia finală a actorului american, decedat în februarie 2014.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2, Katniss EverdeenCe mi-a mai atras atenţia? Machiajul lui Jennifer Lawrence. În orice moment, Katniss Everdeen a beneficiat de cel mai bun machiaj pe care l-am văzut vreodată la un personaj implicat în scene de luptă. Dar oare am fi putut-o vedea pe Jennifer, cu chipul ei de înger, altfel decât cu “aer de munte” pe obraji? Nu cred.

The Hunger Games – ştiaţi că…

Peeta Mellark (Josh Hutcherson) & Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence)
Peeta Mellark (Josh Hutcherson) & Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence)

Datorită popularităţii semnificative a trilogiei The Hunger Games, Suzanne Collins a fost desemnată de revista Time ca fiind una dintre cele mai influente personalităţi ale anului 2010. Mai mult, în martie 2012, Amazon a anunţat că Suzanne a devenit cel mai bine vândut autor din istorie pentru dispozitivele Kindle. De asemenea, tot conform Amazon, Collins a scris 29 din Top 100 cele mai evidenţiate pasaje în ebooks Kindle – pe o listă separată, romanciera care a scris The Hunger Games a avut 17 pasaje evidenţiate în Top 20.

Facebook Comments

Related Posts

6 thoughts on “The Hunger Games: Mockingjay – Part 2. Punct. Sigur?

    1. Cine a avut curiozitatea de a citi cărţile spune că sunt mult mai bune decât filmele. Mai ales că nimeni nu pricepe de ce ultimul volum a trebuit spart în două filme.

    1. Pentru cine gusta genul, este OK. Stiu oameni care abia asteptau sa se lanseze si partea a doua de la Mockingjay. Sunt gusturi si gusturi. Altii asteapta cu nerabdare lansarea urmatorului film Star Wars.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.