Lola's Box

Inspirată de ambianţa Muzeului Postmodernismului, Alexandra Spyridopoulou – Global Senior Artist MAC Cosmetics – ne-a prezentat tendinţele pe care brandul canadian le propune pentru sezonul primăvară-vară 2016. Pe scurt, ALL OR NOTHING, adică totul sau nimic.

Pentru sezonul următor, frumuseţea este caracterizată de prospeţime şi simplitate – şi la propriu, şi la figurat. De-a lungul stagiunii primăvară-vară 2016, makeup artiştii vor miza fie pe evidenţierea unei singure trăsături, fie vor alege un look “no makeup”. Sau, dacă vreţi mai simplu, MAC Cosmetics ne recomandă să alegem fie un machiaj care nu se vede, fie unui extrem.

MAC Cosmetics, prezentare tendinţeMai mult, promovarea frumuseţii naturale – începută acum câteva sezoane – continuă şi demonstrează că tendinţele nu mai schimbă complet de la o stagiune la alta. Machiajul modern evoluează de la simetrie, retuşare şi proporţii omogene la un machiaj care se adaptează fiecărei feţe, fără a clona un look. Acest trend se datorează şi hainelor extrem de decorate şi feminine care domină primăvara-vara 2016 şi care nu arată bine în combinaţie cu un machiaj şi o coafură “pretty”.

MAC Cosmetics – ALL

Implementarea ideii de bijuterii şi decoraţiuni faciale în machiaj a început încă din sezonul trecut. Astăzi, genele excentrice, un eyeliner naiv, buzele statement sunt frânturi de excentricitate stilată – acum, machiajul este privit ca un accesoriu alternativ, ca o extensie a modei mai degrabă decât ca o metodă de înfrumuseţare.

Vitale pentru acest trend sunt personalizările: pe podiumuri, culorile şi locurile în care au fost aplicate au fost schimbate pentru a se adapta trăsăturilor fiecărui manechin şi cu hainele pe care le prezenta. Regăsim numeroase influenţe în spatele acestei tendinţe: de la manga la masai, de la anii ’70 la anii ’90 – spre deosebire de acestea, noua interpretare are un aer lejer, fără restricţii sau concepte.

CRAYON – Culoarea înseamnă totul (Marc Chagall)

MAC Cosmetics, tendinţe SS16 - CrayonPigmenţii acestui sezon sunt asemenea unor creioane colorate, saturaţi, luminoşi. “Este un nou val de entuziasm pentru culori, mai ales pentru cele primare”, spune Gordon Espinet. Pot fi purtate individual, într-un look îndrăzneţ, bazat pe o singură culoare, impecabil de modern.

AQUATIC – Un anumit albastru îţi intră în suflet (Henri Matisse)

MAC Cosmetics, tendinţe SS16 - AquaticNuanţa de albastru (International Klein Blue), precum şi alte tonuri asemănătoare sunt în centrul atenţiei, ca nuanţe pentru ochi ale sezonului. Regăsit în conturul ochilor, pe gene şi dincolo de acestea, acest albastru cobalt este intens, dar poate fi temperat printr-o aplicare delicată, oferind ochilor un look urban, aproape de graffiti.

HOT CHERRY – Nu există măreţie acolo unde nu există simplitate (Lev Tolstoi)

MAC Cosmetics, tendinţe SS16 - Hot CherryBuzele intense – purtate recent cu un look “no makeup” – sunt un statement care transcede sezoanele. Actualizarea vine din faptul că buzele în nuanţe de roşu sunt acum machiate lejer, într-un stil tineresc, nu într-unul matur, glamour.

BROKEN DOLL – Nu există o frumuseţe adevărată care să nu includă şi elemente stranii (Francis Bacon)

MAC Cosmetics, tendinţe SS16 - Broken Doll“O păpuşă adorabilă, dar uşor distorsionată” este modul în care Lucia Pieroni descrie tendinţa pentru gene neortodoxe din acest sezon. Mascara şi genele sunt folosite într-un mod ornamental, pentru a-i oferi ochiului un aspect interesant, plin de atitudine, spunând o poveste despre unde a fost şi ce a făcut acea femeie.

MAC Cosmetics – NOTHING

Mai puţin rafinat decât eleganţa care a caracterizat machiajul pared-back din sezonul trecut, dar în linie cu spiritul anilor ’90, machiajul natural se bazează pe o accentuare invizibilă a trăsăturilor. În plus, makeup artiştii au renunţat la încercarea de a sculpta faţa prin contur sau iluminare – luminozitatea subtilă este noul sculpting. Rezultatul este o versiune superioară a femeii care flirtează încrezătoare cu bronzul fără a arăta bronzată. Indiferent de tip, acest machiaj este în primul rând uşor de realizat.

THE FACE – Las melodia să strălucească, să-mi cureţe gândurile, mă simt liberă (The Verve)

MAC Cosmetics, tendinţe SS16 - The Face“Este un efect natural de o frumuseţe pură”, spune Lucia Pieroni despre entuziasmul pentru acest look “lo-fi beauty”. Mimând aspectul natural al pielii, prin folosirea a puţine produse în afară de cele hidratante, machiajul “raw” variază de la o picătură de concealer la unul tridimensional, graţie hidratării intense a tenului.

LUSTRE – Cel a cărui faţă nu dă lumină nu va deveni o stea (William Blake)

MAC Cosmetics, tendinţe SS16 - LustreApare o nouă fascinaţie pentru machiajul lejer şi luminos, aşa că apar şi diferite metode de a oferi luminozitate de cuarţ sau cristal tenului, pentru a obţine mult-râvnitul efect de strobing. O tuşă de luminozitate pe pomeţi şi pe zonele înalte ale feţei oferă o conturare discretă şi evidenţiază trăsăturile.

RAW REFINED – O diferenţă foarte subtilă face diferenţa între a avea şi a nu avea o fotografie (Annie Leibovitz)

MAC Cosmetics, tendinţe SS16 - Raw Refined“Mai degrabă sărutată de soare decât bronzată”, spune Lynsey Alexander despre noua strălucire. Deşi aceste machiaje ne duc cu gândul la supermodelele din anii ’90, nu există duritatea şi sculptarea care au caracterizat lookul original al acestora.

Par multe concepte MAC Cosmetics pentru sezonul primăvară-vară 2016, dar mai bine să fie pentru a avea de unde să alegem ceea ce ni se potriveşte nouă cel mai bine. Acum nu rămâne decât să vă alegeţi tendinţa favorită şi să o transformaţi în realitate. 🙂

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.