Dacă vreţi să înlocuiţi vechea recuzită din bucătărie sau vă pasionează arta culinară şi vreţi să fiţi chefs la voi în bucătărie, Cooking by HEINNER a lansat o nouă linie, Taste of Home, semnată de Chef Sorin Bontea. Sunteţi gata să încercaţi reţete noi?

22 de articole: opt din aluminiu turnat, opt din fontă şi şase cuţite. Noua gamă premium Cooking by HEINNER poartă semnătura unui din cei mai apreciaţi chefs din România, Chef Sorin Bontea. Iar calitatea materialelor folosite şi elementele de design inedite au trecut deja prin filtru pretenţios al celebrului jurat de la Chefi la Cuţite.

“Sunt tigăi semnate de mine, produse premium care au fost concepute pentru a oferi rezultate culinare excelente, dar care, în acelaşi timp, sunt practice şi uşor de folosit. De exemplu, tigăile din aluminiu teflonat sunt foarte uşoare, foarte uşor de mânuit şi se încing repede”, explică Chef Sorin Bontea.

“Taste of Home este o gamă de produse pe care am creat-o de la zero, împreună cu Chef Sorin Bontea, şi care suntem siguri că va fi folosită cu plăcere de toţi pasionaţii de gătit. Îmbină perfect exigenţa chef-ului cu atenţia la detalii şi cu materialele de calitate, rezultatul unor eforturi comune de a crea produse de calitate superioară din punct de vedere al funcţionalităţii şi al esteticii”, a spus Mihai Purdea, brand manager Cooking by HEINNER.

De la tigăi, oale, crăticioare şi până la grilluri, noua linie cuprinde opt produse din aluminiu turnat, de 5 mm, care funcţionează şi pe plitele cu inducţie. Aluminiul turnat din care sunt realizate este cel mai bun utilizat în producţia vaselor de gătit. Acesta se toarnă direct în matriţe, luând din start forma tigăii, lucru deosebit de important atât în durata îndelungată de viaţă a produselor, cât mai ales în eficienţa acestora, căldura fiind răspândită mult mai bine pe întreaga suprafaţă a produsului. O noutate pe care o aduce linia Taste of Home este înlocuirea capacului din sticlă cu cel din aluminiu, cu picături. Acesta din urmă are rolul de a dispersa uniform aburul format în timpul gătirii, astfel încât apa să cadă pe toată suprafaţa mâncării şi să o preseze.

Linia din fontă cuprinde tot opt articole. Fonta este cel mai bun conductor termic şi cel mai potrivit material care se poate utiliza în gătirea lentă. Mai mult, datorită grosimii pereţilor, mâncarea preparată în vase din fontă mai fierbe încă cinci minute după ce am oprit focul. Prin natura lor, toate vasele din fontă funcţionează pe plitele cu inducţie. Iar capacele au aceleaşi picături care ajută la dispersia uniformă a aburului. Sunt foarte utile mai ales pentru preparatele care stau la cuptor timp de câteva ore.

Taste of Home by Chef Sorin Bontea cuprinde şi şase cuţite de diverse dimensiuni: de la cuţite mici până la santoku, un model din ce în ce mai des folosit la tocat, sau cuţitul bucătarului. Cuţitele sunt realizate din inox de foarte bună calitate, de 2,5 mm, cu mâner de lemn natural de acacia, unul dintre cele mai rezistente din lume.

Dacă eu, care sunt pasionată de bucătărie, sunt entuziasmată de noua gamă, nu este nici o surpriză. Dar până şi Max este atras de ideea de a învăţa să gătească, cu condiţia să aibă măcar o parte din oalele şi tigăile #TasteofHome by #ChefSorinBontea. Ei spune că i-ar ieşi friptura aşa cum trebuie, nu cum a făcut-o în trecut. 😉

 

Facebook Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.