Lola's Box

Ştiţi genul acela de film pe care îl aştepţi de câţiva ani? Cam aşa este cea mai nouă parte din celebra saga Star Wars, The Force Awakens (Trezirea Forţei). O peliculă care abia a fost lansată, dar despre care se spune că poate genera încasări de – ţineţi-vă bine – două miliarde de dolari.

THIS (ACESTA) este primul cuvânt rostit în film şi a fost unul din foarte puţinele detalii dezvăluite de regizorul J.J. Abrams, atunci când a fost întrebat la ce să ne aşteptăm de la Star Wars: The Force Awakens. Ei bine, pentru cei a căror copilărie a fost marcată de SF-urile cu Han Solo, Darth Vader, Luke Skywalker sau Prinţesa Leia, a şaptea parte a poveştii – deschizătoarea unei noi trilogii – este ACEL film pe care îl aşteaptă şi trebuie să-l vadă.

Star Wars: The Force Awakens, ambianţăFanii fenomenului Star Wars au fost extrem de nerăbdători să-şi revadă favoriţii, iar cea mai bună dovadă a fost că premiera din România a fost sold-out imediat după ce biletele au fost puse în vânzare. Pentru nimeni nu a contat faptul că filmul (distribuit de Forum Film România) rula imediat după miezul nopţii şi avea să se încheie spre ora 3.00 a dimineţii. Şi este de înţeles, pentru că povestea a început cu Războiul Stelelor, Imperiul Contraatacă sau Întoarcerea lui Jedi.

Star Wars: The Force Awakens, Prinţesa Leia & Han SoloDe ce este un film de văzut pentru cei care nu sunt fani? Motivele sunt multe şi ar dura prea mult să le înşir. Dar Star Wars: The Force Awakens este genul de film care te face să călătoreşti în timp, să descoperi idei şi personaje despre care poate nu ai auzit decât din poveştile bunicilor, ale părinţilor sau ale prietenilor cu mult mai mari decât tine. Iar aşa cum alţii te-au introdus pe tine în universul Star Wars, tot aşa vei putea face şi tu în timp cu generaţiile viitoare.

Star Wars: The Force Awakens, ambianţăAcum vei afla că Hans Solo (Harrison Ford), Prinţesa Leia (Carrie Fisher) – devenită între timp general -, Luke Skywalker (Mark Hamill), Chewbacca (Peter Mayhew) sau R2D2 se reîntorc în film după o pauză de peste trei decenii. La fel, peste ani, le vei povesti novicilor despre Kylo Ren (Adam Driver) – noua întruchipare a Forţei Întunecate, antrenat de însuşi Darth Vader -, despre Rey (Daisy Ridley) – fata părăsită de familie în pustietatea de pe Jakku – sau despre BB-8, droidul care deţine unul din cele mai importante secrete ale filmului.

Star Wars: The Force Awakens, Kylo Ren

Star Wars: The Force Awakens, ambianţăAşa că, dacă tot vine vacanţa – pentru şcolari a început deja J -, rezervă-ţi bilete la Star Wars: The Force Awakens. Poţi vedea filmul în format 3D (subtitrat sau dublat), IMAX 3D şi 4DX (subtitrat). Experienţa va fi una deosebită, pentru că imaginile au un aer vintage, ca la primul Star Wars, în ciuda tehnologiei care a evoluat enorm în aproape 40 de ani.

Star Wars: The Force Awakens, R2D2 & C3POStar Wars – #Ştiaţică…

  • The Force Awakens este prima parte din saga Star Wars care nu este lansată în luna mai.
  • J.J. Abrams este primul regizor – până acum – care a regizat câte un film din francizele Mission Impossible, Star Trek şi Star Wars.

Star Wars: The Force Awakens, BB-8 & Rey

  • Este prima peliculă Star Wars distribuită de Walt Disney Pictures, care a cumpărat Lucasfilm în 2012 pentru 4,05 milioane de dolari.
  • Cu acest film, Walt Disney Pictures devine al treilea studio care lansează o producţie Star Wars. Primele şase au purtat semnătura 20th Century Fox, iar Star Wars: The Clone Wars (2008) a fost lansat de Warner Bros.

Star Wars: The Force Awakens, Stormtroopers

  • Într-o lună de la punerea în vânzare a biletelor, filmul obţinuse încasări de 50 de milioane de dolari – dublu faţă de cât realizase The Hunger Games (2012), precedentul deţinător al recordului pentru vânzări de bilete în avans.
  • Uniforma purtată de Generalul Hux (Domhnall Gleeson) are ca model uniformele naziste, în combinaţie cu influenţe din marină.

Facebook Comments

Related Posts

One thought on “Star Wars: The Force Awakens. Fan sau nu, trebuie să-l vezi!

  1. Si prietenii mei l-au lăudat dar nu m-am dus pentru că sunt printre puținele persoane care n-a văzut nici un episod din războiul stelelor 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.