Lola's Box

Basmul “New Vintage”, pe care CHANEL l-a pus în scenă la prezentarea colecţiei de toamnă-iarnă 2012-2013, a inclus umbre “icy silver” pentru ochii modelelor, în combinaţie cu un roz discret la nivelul obrajilor şi al buzelor? Convenţional? Categoric, nu! Poţi crea şi tu aşa ceva? Fără îndoială, da!

Când fetele au intrat în atmosfera glamour, am descoperit viziunea CHANEL pentru haute couture şi luxul suprem. Nostalgia basmului de la prezentarea colecţiei CHANEL pentru toamna-iarna 2012-2013 a însemnat o uniunea neconvenţională între ochii “smoky” şi obrajii rozalii. Neobişnuit? Da. Dar oare la ce ne puteam aştepta de la Karl Lagerfeld?

Directorul de creaţie CHANEL Make-up, Peter Philips, a emis ideea prin care să creeze “noul” din ceva vechi, cu obiectivul clar de a completa tema propusă de Lagerfeld – New Vintage – pentru showul haute couture din acest an.

Înfăţişarea este una cât se poate de tinerească – obraji uşor îmbujoraţi, ochi strălucitori şi ten împrospătat. Dar asprimea pe care o creează argintiul şi negrul de pe pleoape contrastează cu obrajii roz bombon, ceea ce le conferă un aer aspru, modern şi… nou. Nu-i aşa că este ideea perfectă pentru un machiaj cu care să defilezi în această toamnă?

Tenul
Pentru prezentare, Philips a pregătit tenul fiecărui model cu un ser hidratant, care a avut darul de a face machiajul mai persistent şi să-i confere o strălucire naturală.

Pentru acest look, uită de baza prea încărcată – în schimb, poţi aplicarea o cremă hidratantă de nuanţare. Dacă ai vreo urmă de roşeaţă vizibilă, pe respectiva zonă tamponează uşor cu cremă anticearcăn. Pentru fiecare model din prezentare, Philips a utilizat Correctuer Perfection de la CHANEL.

Obrajii
Pentru acest aspect deosebit, Philips a plasat fardul “un pic mai sus decât de obicei”, având obiectivul de a crea iluzia unor pomeţi înalţi. Fardul casei CHANELRose Initial (pentru contrastul obrajilor) – a fost aplicat în sens invers pe pomeţi, până la linia maxilarului.

Evită autobronzantul şi lasă tenta rozalie a fardului să creeze conturul obrajilor.

Ochii
Aceştia sunt lucrul cel mai preţios al înfăţişării, pentru că întreaga dramă şi acţiune se petrece chiar în jurul ochilor.

Aşa cum arătau la modelele CHANEL, ochii “smoky” (cu o amprentă uşor metalizată) au o tentă albastru-argintiu, dar nu ezita să foloseşti şi alte nuanţe metalizate când imiţi această înfăţişare. Asigură-te că fardul de pleoape nu este prea strălucitor sau prea sclipitor. Philips a folosit “Ombre Essentielle single palette” în nuanţă Furtife.
Sfat: rămâi la o singură nuanţă metalizată: argintiu, bronz sau auriu, după care aplici culoarea drept contur al formei ochilor. În primul rând, vrei ca ochii tăi să aibă un contur exterior metalizat. Nu uita cele două extremităţi ale ochiului.

Aplică un strat subţire de dermatograf pe pleoapa superioară, precum şi pe waterline, pentru că va crea un contrast cu fardul de pleoape metalizat. Creează o mică voltă folosind limita exterioară a ochiului pentru definire. Dermatograful “Stylo Yeux Waterproof” a fost folosit în cadrul prezentării.
Sfat: dacă ai mâna sigură, foloseşte dermatograf lichid sau tip cremă pentru pleoapa superioară şi creion Khôl pentru waterline.

Creează silueta finală pentru ochi prin adăugarea câtorva liniuţe de mascara doar pe genele superioare. Dermatograful e foarte puternic la acest look, aşa că tot ce mai ai nevoie este să-ţi curbezi genele.

Buzele
Finisează-ţi aspectul cu o tentă neutră a buzelor; gândeşte-te la nuanţe “peachy pink” când alegi o culoare care să contrasteze cu ochii foarte “smoky”. Philips a apelat la ruj Rouge Allure pentru fiecare model din prezentare.

Prezentare CHANEL Haute Couture, toamnă-iarnă 2012/2013
Makeup: Peter Philips
© CHANEL 2012
Fotografii: Vincent Lappartient
Decuparea interzisă
Utilizare permisă doar în scop editorial în asociere cu CHANEL până la 03.07.2013
Interzisă utilizarea acestor fotografii pentru coperţile revistelor


TENUL pregătit cu Hydra Beauty Serum

TENUL
Vitalumière Aqua
Poudre Universelle Libre
Éclat Lumière
Correcteur Perfection

OCHII
Ombre Essentielle “Furtif” (N°95) – colecţia toamnă 2012
Stylo Yeux Waterproof “Noir Intense” (N°88) – colecţia toamnă 2012
Le Crayon Khôl “Clair”
Mascara Inimitable Waterproof “Noir” (N°10)
Recourbe Cils de CHANEL

OBRAJII
Joues Contraste “Rose Initial” (N°72) – colecţia toamnă 2012

BUZELE
Rouge Allure “Evanescente” (N°88) – noua nuanţă Rouge Allure 2012
Le Crayon Levres “Natural” (N°34)

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.