Lola's Box

De-a lungul verii ne-am delectat de nenumărate ori cu delicioasele îngheţate Siviero Maria. Acum, că sezonul estival este deja istorie, pasiunea continuă, dar este timpul să testăm şi sorbetto.

G7. Nu, nu este vorba de grupul celor mai industrializate şapte ţări ale lumii. Deşi ar fi interesant să-i punem şi pe ei să testeze nişte îngheţată delicioasă. Sau, dacă preferă aşa, să încerce un sorbetto autentic. Iar dacă ne lasă pe noi să le facem recomandarea, atunci miză pe G7, gama de sorbetto a brandului italian Siviero Maria.

Siviero Maria Sorbetto alla FragolaCăpşune, lămâie, mere şi zmeură. Delicioase şi răcoritoare, sorbetto-urile pot fi o opţiune de desert şi pentru cei care au intoleranţă la lactoză, ţin post sau sunt vegetarieni. Produsul este fără lapte, pe bază de suc de fructe, dar la fel de delicios ca o îngheţată. Dacă îţi fac cu ochiul, cutiile Siviero Maria te aşteaptă în vitrinele frigorifice din supermarketuri şi hypermaketuri.

Siviero Maria Sorbetto alla MelaGustul şi textura de gelato se datorează şi faptului că gama de sorbetto Siviero Maria are un conţinut mare de fructe:

  • Sorbetto alla fragola are peste 50% pulpă de căpşune;
  • Sorbetto alla mela conţine 57% suc de mere;
  • Sorbetto al limone conţine 20% suc de lămâie de Sicilia;
  • Sorbetto alla lampone – 60% suc de zmeură.

Siviero Maria Sorbetto alla LamponeScurtă istorie. Se spune că povestea acestui desert a început în antichitate pe vremea lui Nero. Da, exact acelaşi împărat roman cărui i se “datorează” incendierea Romei. Acesta îşi trimitea sclavii să aducă gheaţă de pe crestele Alpilor – cu aceasta i se prepara un desert din nectar de fructe, gheaţă şi miere. Mai târziu, deliciosul preparat a fost denumit sorbetto, derivat din arăbescul sharbat (piure de fructe).

Siviero Maria Sorbetto al LimoneIntoleranţa la lactoză. Conform studiilor, aproape şapte din zece persoane se confruntă cu intoleranţa la lactoză. Pentru aceasta, desertul trebuie să fie unul special, fără lapte. Gama G7 Sorbetto de la Siviero Maria se adresează unei noi nişe de piaţă: veganii şi cei “certaţi” cu lactoza. Iar piaţa deserturilor reci devine din ce în ce mai sofisticată şi rafinată.

Siviero Maria Pinolata

Pentru cei care nu au probleme cu lactoza, Siviero Maria are gelato în variante care mai de care mai delicioasă. Ce să fie: ciocolată, căpşune sau vanilie de Madagascar? Şi dacă vrei mai mult, poţi încerca Crema di Firenze (cu biscuiţi amaretto), Bacio (ciocolată cu alune) sau Fistic Gianduja (fistic cu sirop de cacao). Tot nu sunt de ajuns? Mai sunt câteva: Affogato al Amarena, Panna Cotta, Panna con Frutti di Bosco, Stracciatella, Affogato all Cioccolato şi Tiramisu. Să nu-mi spui că mai vrei? 🙂

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.