Lola's Box

A trecut una, mai sunt cel puţin două. Vorbesc şi despre lunile de vară, dar şi despre ieşirile la mare, la soare, la plajă. De cum am luat vacanţă de la şcoală, ne-am făcut bagajul şi am plecat la mare. Ne-a însoţit şi gama Solaire Peau Parfaite de la Yves Rocher, iar pielea întregii familii nu a avut de pătimit de pe urma expunerii la soare.

De când soarele începe să ardă mai tare, noi folosim creme de protecţie la orice ieşire din casă. Nu contează că juniorul iese în parc cu prietenii, nu contează că plecăm la plimbare sau stăm la plaja. Protecţie solară nu lipseşte şi folosim cu toţii produse cu factor cât mai mare. Nu de alta, dar nu vrem să ne ardem şi nici să ne alegem cu cine ştie ce chestii pe piele.

Eu una nu aveam probleme cu soarele, aş spune că aveam pielea ideală, însă acest lucru s-a schimbat de câţiva ani. Am devenit “proprietara” unei sensibilităţi a pielii, astfel că expunerea prelungită şi neprotejată la soare îmi activează o alergie care se manifestă printr-un aspect de “piele de găină”. Pe de altă parte, Max are pielea specifică blonzilor – deh, germanicul din el 😊 -, aşa că se înroşeşte foarte uşor. Piticul familiei m-a moştenit pe mine şi se bronzează foarte frumos, dar ştiţi şi voi că nu este bine să laşi copilul expus la soare fără nici o protecţie împotriva razelor UV.

Aşa că, la prima ieşire la mare din acest an, am luat cu noi gama de protecţie solară Yves Rocher Solaire Peau Parfaite. Şi bine am făcut pentru că ne-a scutit de griji. Secretul gamei stă în Steaua Dunelor, plantă recunoscută pentru rezistenţa la razele solare şi capacitatea teribilă de menţinere a rezervelor de apă. Cu alte cuvinte, exact ce ne trebuie şi nouă pentru a ne simţi confortabil în vacanţă.

Şi pentru ca rezervele naturale să nu fie puse în pericol, specialiştii Yves Rocher au multiplicat celulele stem ale Stelei Dunelor prin biotehnologie. Extractul poliactiv oferă cinci acţiuni de protecţie şi îngrijire a pielii:

  • amplifică sinteza melaninei;
  • stimulează capacitatea naturală a pielii de a se apăra de efectele dăunătoare ale razelor solare;
  • protejează împotriva fotoîmbătrânirii;
  • protejează structura pielii;
  • stimulează regenerarea celulară.

Pentru fiecare ieşire la plajă am folosit o combinaţie de două produse cu factor de protecţie. Dimineaţa foarte devreme – la 8.30 eram deja pe plajă – am utilizat spray cu protecţie invizibilă, cu FPS30, după care, când ceasul bătea de 10.00, treceam la loţiunea spray cu FPS50+. Ambele produse asigură protecţie atât împotriva UVA, cât şi a UVB. Alex, care a fost greu de scos din apă, nu a avut de ales şi a folosit loţiunea cu cel mai mare factor de protecţie.

Şi cum razele soarelui afectează şi tenul, ceea ce duce la o îmbătrânire prematură a pielii de pe faţă, am ales să folosim crema antirid cu protecţie solară FPS50. Pe lângă faptul că ne-a oferit o protecţie ridicată, tenul nostru s-a bucurat şi de îngrijire pe tot parcursul orelor de plajă. Iar întregul ritual se repeta şi la tura de după-amiază: întâi cu FPS50+, apoi, după 18.30, treceam la “doar” factor 30.

După ce plecam de la plajă, urma un duş de revigorare, apoi ne tratam pielea cu lapte hidratant 3-în-1, cu parfum de monoï, iar pentru faţă am folosit cremă antirid după plajă, care, pe lângă Steaua Dunelor, conţine şi un complex botanic împotriva petelor. Era o plăcere să le aplic pentru că aveau un parfum discret, dar şi pentru senzaţia de răcorire pe care o oferea pielii. Max, care a cam abuzat de soare, a fost cel mai fericit pentru că a scăpat rapid de pielea înroşită.

Aşa că, dacă urmează să plecaţi în vacanţă, luaţi-vă şi un companion de încredere: Yves Rocher Solaire Peau Parfaite. 😉

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.