Lola's Box

Lumea medicală a căzut de acord: dacă vrei să ai o inimă sănătoasă, o circulaţie bună şi mintea ascuţită până la adânci bătrâneţi, asigură-ţi porţia zilnică de acizi graşi Omega-3. Dacă nu prin alimentaţie, atunci printr-o pilulă.

Pare imposibil, dar o simplă capsulă cu acizi graşi Omega-3, de două ori pe zi, te poate ajuta în lupta cu nivelul colesterolului din sânge, acest bau-bau al sănătăţii în lumea modernă. Pe lângă rolul benefic asupra inimii şi arterelor, Omega-3 are şi alte efecte demonstrate: creşte imunitatea, reduce inflamaţia, scade riscul depresiei şi bolilor neurovegetative. Doza de acizi graşi Omega-3 se poate asigura cu un meniu bogat în peşte (cel puţin două mese pe săptămână), dar mai comod şi sigur cu un supliment cu ulei de peşte.

Cele mai bogate surse alimentare de acizi graşi Omega-3 sunt unele specii care trăiesc în ape reci – somon, hering, macrou, sardine, ton. Doar că se poate să nu avem acces constant la ele, aşa că dieta se poate completa cu un supliment alimentar. Ca şi în cazul peştelui, sursa suplimentului este extrem de importantă: Doppelherz aktiv Omega-3 extra 1000 mg.

De ce Doppelherz® aktiv Omega-3 Extra 1000 mg?

  • Conţine 1000 mg ulei de somon de înaltă calitate şi puritate, cu minimum 30% acizi graşi Omega-3. Astfel, o capsulă conţine 180 mg EPA şi 120 mg DHA, care contribuie la funcţionarea normală a inimii.
  • Fiecare capsulă Omega-3 Extra 1000 mg conţine şi 12 mg de vitamina E, un excelent antioxidant.
  • Nu are gust sau miros.
  • Se găseşte în ambalaje de 60, respectiv de 120 de capsule.

De ce acizi graşi omega-3?

Din 1930, când au fost descoperiţi de cercetători, şi până în zilele noastre, acizii graşi esenţiali nu încetează să ne uimească dezvăluindu-şi beneficiile. Acizii graşi polinesaturaţi Omega-3 sunt precursorii moleculelor “hormonale”, care ne sporesc imunitatea, scad inflamaţia şi riscul formării de cheaguri în vasele de sânge. Un raport corect al acizilor graşi polinesaturaţi Omega-6 – Omega-3 oferă flexibilitate membranei celulare şi o mai bună comunicare neuronală, factor determinant în starea de bine şi cu o influenţă importantă asupra răspunsului imun şi inflamator.

Numeroase studii sugerează că acizii Omega-3 reduc inflamaţia şi reacţiile alergice, în timp ce Omega-6 le amplifică. Pentru a beneficia de efectele bune ale acizilor graşi polinesaturaţi, aceştia trebuie să se afle în organism într-un raport de 1 (Omega-3) la 4 (Omega-6). Din păcate, în lumea modernă, acest raport este cel mai adesea 1:10, până la 1:25! Adică de 2-4 ori în defavoarea Omega-3. Cauza o constituie dieta occidentală bazată pe grăsimi saturate, precum untul şi grăsimile animale. Dar, chiar şi în cazul unui meniu bogat în grăsimi saturate, un supliment cu acizi graşi Omega-3 poate fi eficient pentru susţinerea nevoilor zilnice.

Cercetătorii danezi au constat că inuiţii din Groenlanda nu au o alimentaţie echilibrată, ci una unilaterală şi bogată în grăsimi, care îi menţine sănătoşi şi activi până la vârste înaintate. Totul se datorează peştilor de apă rece – principala sursă de hrană a locuitorilor din zonele arctice -, care sunt foarte bogaţi în acizi graşi Omega-3. Alte surse de Omega-3 (dar mult mai modeste) sunt seminţele de in, soia, nucile, fasolea, fructul de avocado, spanacul. Dar, chiar şi cu un meniu mai puţin “sănătos”, ne putem menţine un raport echilibrat de acizi graşi în organism prin suplimente alimentare.

Cum poţi să-ţi scazi nivelul de colesterol “rău” din sânge?

Suplimentarea constantă cu Omega-3 a dietei zilnice are efecte spectaculoase asupra nivelului de colesterol din sânge. Este mărit cel bun (HDL) şi este redus cel rău (LDL). Colesterolul mărit este “boala secolului” şi cauza multor afecţiuni grave, fiind rezultatul unei alimentaţii nesănătoase şi sedentarismului, dar şi influenţat de amprenta genetică.

Vina o poartă alimente precum carnea grasă, mezelurile, untul şi smântâna, brânza grasă, gălbenuşul sau carbohidraţii cu indice glicemic mare. Regimul haotic de viaţă, produsele fast food, dulciurile şi fumatul duc la hipercolesterolemie cu posibilele ei complicaţii: ateroscleroză, angină pectorală, infarct, accident vascular cerebral. Dietă sănătoasă, mişcarea şi medicaţia potrivită pot reduce colesterolul. Iar suplimentele pe bază de acizi graşi Omega-3 se află în prima linie pentru menţinerea unui nivel normal al colesterolului. Nu rămâne decât să le încercăm (bineînţeles, cu recomandare din partea medicului).

Facebook Comments

Related Posts

One thought on “Pilula de sănătate şi viaţă lungă cu Omega-3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.