Lola's Box

V-aţi pus vreodată problemă câţi bărbaţi din România au probleme cu căderea părului? Ţineţi-vă bine: 47%. Iar în rândul femeilor, situaţia este şi mai serioasă. Sunt rezultate descoperite în urma unui studiu efectuat de GfK România pentru Alpecin Caffeine Shampoo.

Indiferent că vorbim despre domni sau doamne, sunt sigur că aceste informaţii v-au pus serios pe gânduri. Ceea ce mi se pare şi mai îngrijorător este faptul că persoanele afectate de căderea părului nu sunt dispuse să cheltuiască bani pentru a preveni această situaţie. 70% dintre bărbaţi sunt mulţumiţi de aspectul lor fizic şi consideră că apariţia cheliei nu le afectează viaţa socială. Serios? 🙂

Alpecin Caffeine, infograficMajoritatea intervievaţilor consideră stresul ca fiind principalul factor al căderii părului, cei mai “chinuiţi” fiind bărbaţii căsătoriţi – doamnelor, ce le faceţi? 🙂 Conform studiului comandat de Alpecin Caffeine Shampoo, locul de muncă şi condiţiile economice sunt alte două motive de stres ridicat. Prea puţin cunoscute de-a lungul timpului, cauzele căderii părului au dus la apariţia unor credinţe populare cel puţin ciudate:

  • 44% cred că purtatul pălăriilor prea des poate duce la căderea părului;
  • 32% consideră că problema poate fi generată de cauze genetice.

Dr. Adolf KlenkŞi totuşi, care este explicaţia pe care o dau specialiştii? “În rândul bărbaţilor, pierderea părului din cauze ereditare – alopecie androgenetică – este cea mai răspândită. La baza ei stă efectul dihidrotestosteronului (DHT) asupra foliculilor de păr predispuşi genetic. În timp ce alopecia androgenetică se manifestă absolut la fel în rândul tuturor indivizilor, acest proces poate fi influenţat, în diverse condiţii, de alţi factori care pot duce mai devreme şi mai rapid la căderea părului: stresul, pierderea în greutate, medicaţia (steroizi anabolici), deficienţa de vitamina D”, a explicat Dr. Adolf Klenk, directorul Dr. Wolff Research, compania care produce Alpecin Caffeine Shampoo.

Poate că mulţi îşi vor pune întrebarea de ce un şampon cu acest ingredient? Cafeina este binecunoscută în lumea ştiinţifică, ea fiind ingredient activ în procesul de combatere a căderii părului. “Datorită cafeinei, rădăcinile firelor de păr primesc energia necesară care asigură creşterea acestora”, a mai explicat Dr. Adolf Klenk. Utilizarea unui şampon pe bază de cafeină – precum Alpecin Caffeine – încă de la o vârstă tânără va contribui la păstrarea rădăcinilor firelor de păr în stare activă. Însă ce trebuie reţinut, cafeina nu ajută la creşterea firelor de păr noi pe un scalp chel.

Alpecin Caffeine ShampooŞi pentru că vorbim de cafeină, pe care mulţi o văd doar ca o sursă de energie, a venit firesc şi întrebarea “câte ceşti de cafea ar trebui să bem pentru a înlocui efectul şamponului cu cafeină?”. Multe, foarte multe, peste ceea ce ar putea duce organismul uman. Ca să fim exacţi, între 40 şi 50 de ceşti. 🙂 Aceasta pentru că mare parte din cafeină se elimină rapid prin metabolism şi nu ar mai ajunge la foliculii firelor de păr pentru a contribui la întărirea acestora.

Aşa că, dacă observaţi că începe să vă cadă părul sau aveţi antecedente în familie, nu ezitaţi să folosiţi şampon Alpecin cu cafeină. După spălarea, puteţi oferi un boost de energie părului prin aplicarea cafeinei lichide – se aplică direct pe părul ud, şters cu prosopul, după care se masează, iar la final se piaptănă părul. Simplu, nu? Efectele se văd rapid şi vă spun din propria experienţă.

Alpecin Caffeine Liquid

Scurtă istorie Alpecin

Povestea Alpecin – marca de referinţă a Dr. Wolff Group – a început în urmă cu 85 de ani, atunci când Dr. August Wolff şi Prof. Dr. C. Bruck au creat primul tonic cosmeceutic pentru păr şi scalp. În formula galenică unică au fost combinate ingrediente cu efecte benefice dovedite asupra sănătăţii scalpului. Astfel au fost redefinite categoriile “tonic pentru păr” şi “produse împotriva căderii părului”, iar numele Alpecin derivă din cuvântul latin “alopecia”. La începutul anilor 2000, Alpecin a lansat primul său produs care conţine cafeină, Alpecin Caffeine Liquid, un tonic pentru păr. Câţiva ani mai târziu, pe piaţa germană au fost lansate şi alte produse, precum şampoanele Alpecin Caffeine şi Alpecin Double-Effect Caffeine.

Facebook Comments

Related Posts

4 thoughts on “Şampon, cafeină, Alpecin. Spune «adio» căderii părului

  1. Am folosit acest șampon și inițial mi s-a părut că mă ajută, însă după vreo lună și jumătate de folosire constantă a început să îmi cadă mai mult păr decât atunci când am hotărât să îl folosesc. Imediat ce am renunțat la el a început să îmi cadă mai puțin păr. Cu siguranță nu e un tratament universal folositor, însă cunosc persoane cărora le-a făcut bine.

    1. Sotul meu il foloseste de ceva timp si este foarte multumit de el. Dar suntem diferiti, uneori ceva care imi face mie bine la tine este ineficient si invers.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.