Lola's Box

Dacă vrei să-l vezi pe viu pe unul dintre cei mai mari chitarişti ai tuturor timpurilor, atunci trebuie să-ţi notezi în calendar două date: 12 şi 13 octombrie, zilele în care Joe Satriani concertează la Bucureşti şi la Cluj. Aşadar, se anunţă două seri excepţionale.

În urmă cu doi ani, Joe Satriani a concertat pentru prima dată în România, iar succesul spectacolului a fost unul fulminant. Sala Palatului din Bucureşti a fost plină până la refuz, 4.000 de iubitori ai muzicii rock instrumentale bucurându-se de un recital de senzaţie marca Joe “Satch” Satriani. Ei bine, legendarul chitarist american a inclus România printre ţările în care turneul său european, The Shockwave Tour, face escală – şi nu o dată, ci de două ori: Bucureşti (12 octombrie) şi Cluj (13 octombrie).

Joe Satriani, The Shockwave TourPe scenă, Joe Satriani va fi însoţit de trupa sa, formată din Marco Minnemann (tobe), Bryan Beller (bass) şi Mike Keneally (clape, chitară), dar şi de cele patru chitare celebre ale sale. Din spectacol nu vor lipsi nici piesele care l-au făcut celebru – The Crush of Love, Satch Boogie, Shine On American Dreamer, Cryin’ sau Always with me, always with you -, nici evoluţiile incredibile ce vor cufunda publicul într-o reverie imposibil de uitat.

Născut în Westbury (New York), Satriani a fost un mare fan al lui Jimi Hendrix, a cărui moarte avea să-l facă pe Joe să renunţe la fotbal, pasiunea sa din acea perioadă, pentru a se dedica muzicii – visul său era să devină chitarist. Perfecţiunea pentru tehnică a deprins-o de la unul dintre profesorii săi, Lennie Tristano, cel care cerea aceeaşi mentalitate şi din partea elevilor săi. În 1974, Joe avea deja proprii săi studenţi, printre care se număra şi Steve Vai.

An amazing crowd shot in the gorgeous venue, Sala Palatului, Bucharest. Photo by Daniel Robert Dinu (Concert Photography).

Posted by Joe Satriani on Wednesday, May 22, 2013

Deşi la un moment dat părea predestinat mai degrabă unei cariere de profesor şi mentor, Joe Satriani se consacră odată cu cel de-al doilea album, Surfing with the Alien, lansat în 1987. Acum, pentru cele două concerte din România, “Satch” vine după mai bine de 10 milioane de albume vândute, dar şi 14 nominalizări la Grammy Awards. Fără a mai menţiona că printre “ucenicii” săi s-au numărat şi Kirk Hammett (Metallica) sau Bryson David (Counting Crows).

Biletele pentru concertul de la Bucuresti pot fi achiziţionate prin EVENTIM de la magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Cărtureşti sau Humanitas şi online prin www.eventim.ro. Preţurile variază între 95 de lei (categoria IV) şi 225 de lei (VIP).

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.