Lola's Box

Rochia de mireasă este visul pe care o femeie îl poartă cu ea încă din copilărie. Fiecare dintre noi ne imaginăm cum va arăta rochia şi ne dorim să fim strălucitoare în ziua când păşim spre altar alături de alesul inimii noastre. Dar cum o alegem?

White Pearl, rochia de mireasăPentru că am aniversat şapte ani de la cununia religioasă chiar în această săptămână, am deschis albumul foto de la nuntă şi am rememorat povestea rochiei de mireasă. Pentru că eram la a doua căsătorie şi pentru că rochia albă simbolizează puritatea, am decis că nu are rost să îmbrac ţinuta tradiţională a mireselor. “Mai bine îmi iau o rochie de seară, pe care o pot folosi apoi şi la alte evenimente”, mi-am spus, mai ales că nici soţul nu părea dispus să îmbrace “costum de ginerică”. 🙂

Foarte rapid am găsit rochia potrivită, se asorta cu ţinuta aleasă de el, dar parcă era ceva care nu-mi dădea linişte. Nu-i mai puţin adevărat că acest lucru s-a datorat şi soţului, care, asemenea unui drăcuşor, mă tot instiga: “Nu vrei rochie de mireasă?”, “Ce spui de rochia de mireasă de la X sau de la Y?”. Ei, şi uite-mă pe mine cum, cu doar trei săptămâni înainte de nuntă, am început să bat târgurile de nunţi în speranţa că-mi voi găsi “aleasa”. Bineînţeles, ce-mi plăcea mie era fie foarte scump, fie nu mă avantaja din punct de vedere al modelului şi croielii.

White Pearl, rochia de mireasăAm renunţat la a căuta rochia de mireasă pe la târguri, aşa că m-am orientat spre magazinele de specialitate. Poate că o să vă mire, dar am găsit-o în doar al doilea loc în care am intrat. De cum am trecut pragul magazinului, din multitudinea de rochii de mireasă expuse pe manechine, ea a fost cea care mi-a atras atenţia. Ce să mai, a fost dragoste la prima vedere. Eram convinsă că o voi da jos de pe manechin, o voi proba şi în aceeaşi zi o voi lua cu mine acasă. Ei bine, m-am înşelat…

De cele mai multe ori, rochia de mireasă nu se cumpără de-a gata, ci se personalizează în funcţie de măsurile şi conformaţia fiecărei viitoare mirese. Şi aşa a fost şi în cazul meu. Mi s-au luat măsurile şi pot spune că am avut norocul să intru pe mâna unei croitorese foarte bune. Peste trei zile, când am venit la prima probă, rochia părea ca turnată. Este un amănunt foarte important să te simţi confortabil în rochia de mireasă, pentru că nu-ţi trebuie o sursă suplimentară de stres într-o zi care şi aşa este marcată de multă emoţie.

White Pearl, rochia de mireasăDupă încă o săptămână, veneam deja la a doua probă, la care croitoreasa mi-a spus să am şi pantofii pe care îi voi purta, pentru a stabili lungimea rochiei. Încă o dată m-am bucurat pentru alegerea făcută şi mai că îmi venea să nu o mai dau jos. Să vă mai spun că era luni, iar sâmbătă urma să fiu mireasă? 🙂 Cum secretul rochiei de mireasă l-am ştiut doar noi doi, m-am trezit în dimineaţa nunţii că nu are cine să mă închidă la corset. Soţul era plecat după buchete, aşa că am chemat-o de urgenţă pe mama, spunându-i că “am o mare problemă”. Cred că în 10 minute intra pe uşă, crezând că m-am răzgândit în privinţa nunţii. Iar când a văzut rochia de mireasă a rămas mută preţ de câteva minute. Şi credeţi-mă că vorbeşte mult. 🙂

Au trecut şapte ani de când m-am îndrăgostit de rochia de mireasă şi nici acum nu am puterea de a o da. Mereu mă uit cu plăcere la fotografii şi mă amuz împreună cu soţul de aventura prin care am trecut atunci. În acea zi de 23 februarie 2008, când a fost cald şi frumos, cu un soare de primăvară, ea a fost prietena mea cea mai bună. M-a făcut să mă simt confortabil şi să radiez de fericire. Şi pentru aceasta nu-i pot spune decât MULŢUMESC!

White Pearl, rochia de mireasăPovestea ta care este?

PS: A, să nu uit. Să nu ţii cont de bazaconiile de prin emisiuni TV, reviste sau forumuri. La alegerea rochiei, dacă eşti însoţită de mamă, soacră (!?), prietene, domnişoare de onoare, nu asculta părea lor. Rochia trebuie să-ţi placă ţie şi numai ţie – “EL” te va plăcea oricum din moment ce te-a cerut de soţie -, tu să te simţi bine în rochie, să fie confortabilă (doar tu o porţi ore în şir). Este ziua ta cea mai frumoasă, în care tu eşti cea mai importantă.

Facebook Comments

Related Posts

4 thoughts on “Rochia de mireasă, magicul vis din copilărie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.