Lola's Box

Vânătoarea de SpioniDacă te pasionează thrillerele de spionaj şi vrei să-l vezi pe Philip Seymour Hoffman (Oscar pentru rolul din “Capote”) în ultimul său film, atunci îţi recomand să ieşi la “Vânătoarea de Spioni”. De vineri este pe marile ecrane.

După atacurile de la 11 septembrie 2001 s-a descoperit că Mohamed Atta, cel care a coordonat atacurile teroriste asupra “Turnurilor Gemene” din New York, şi-a pregătit întreaga acţiune la Hamburg, în nordul Germaniei. De atunci, portul de la Marea Baltică se află în alertă permanentă, inclusiv pentru un grup de agenţi secreţi – condus de Günther Bachmann (Philip Seymour Hoffmann) -, pentru ca povestea cu atacurile teroriste să nu se mai repete.

Liniştea se spulberă în momentul în care un imigrant din fostul spaţiu sovietic – jumătate rus, jumătate cecen – “aterizează” în comunitatea islamică din Hamburg pentru a revendica averea primită de la tatăl său. “Good job, Maxi!” Maxi – interpretat de Daniel Brühl (îl ştiţi foarte bine pentru rolul Niki Lauda din mult-mediatizatul Rush) – reuşise să-l identifice pe Issa Karpov (foarte bun în rol Grigoriy Dobrygin), moment în care începe vânătoarea…

Martha Sullivan (Robin Wright) & Günther Bachmann (Philip Seymour Hoffmann)
Martha Sullivan (Robin Wright) & Günther Bachmann (Philip Seymour Hoffmann)

Bachmann îl vrea în libertate, ca momeală pentru a ajunge la Abdullah, un filantrop musulman, pe care îl suspecta că, sub aşa-zisele opere de caritate, ascunde finanţări pentru diverse mişcări teroriste. Serviciile secrete germane preferă latura mai sigură – “răul trebuie tăiat din rădăcină” -, cu arestarea imediată a lui Karpov. Iar americanii – reprezentanţi de agentul CIA Martha Sullivan (Robin Wright, fosta soţie a lui Sean Penn)… Joacă la două capete.

This slideshow requires JavaScript.

Issa, care trecuse prin infernul închisorilor din Rusia, apoi din Turcia, cere azil şi este ajutat de Annabel Richter (Rachel McAdamsThe Notebook, Wedding Crashers, State of Play, About Time) pentru a intra în contact cu Thomas Brue (Willem Defoe), bancherul la care se afla întreaga avere a refugiatului cecen.

Vânătoarea de SpioniPe măsură ce filmul se dezvoltă, creşte şi miza, iar finalul… Ei bine, finalul este şocant, face toţii banii.

Ultimul film pentru Philip Seymour Hoffman
“Vânătoarea de spioni” (distribuit de Forum Film România) a fost ultimul film din cariera lui Philip Seymour Hoffmann, cel care a decedat la începutul lunii februarie 2014. Despre cel care i-a dat viaţă personajului Günther Bachamnn, regizorul Anton Corbijn a spus că “era un actor colosal”. Cunoscut drept un actor capabil să captiveze ecranul indiferent de importanţa sau dimensiunea rolului pe care îl juca, Hoffman a fost unica alegere a lui Corbijn pentru rolul principal din “Vânătoarea de spioni”. “Era evident că el este persoana potrivită să dea viaţă personajului. Convingerea în realitatea personajului său era totală. În ciuda oricăror probleme pe care le avea în afara filmărilor, rolul său nu a avut niciodată de suferit”, a completat regizorul.

Nici alegerea lui Corbijn ca regizor al filmului nu a fost una întâmplătoare. “Este o poveste extrem de europeană, încât căutam un regizor european. Am considerat că stilul lui Anton şi viziunea sa asupra întregii poveşti sunt extrem de captivante”, spune Gail Egan, unul dintre producătorii filmului. Corbijn, care a lucrat şi ca producător al concertelor Depeche Mode şi cunoştea bine Hamburg unde regizase primul său videoclip muzical (pentru Palais Schaumburg în 1983), a fost intrigat de subiect. “Vânătoarea de Spioni” a fost filmat în totalitate în Germania – 38 de zile în Hamburg şi încă două zile în Berlin -, în lunile septembrie-octombrie 2012.

This slideshow requires JavaScript.

credit foto: CineForum

Facebook Comments

Related Posts

One thought on “Recomandare de week-end: Vânătoarea de Spioni

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.