Lola's Box

Ţi-ai imaginat vreodată că ai călători în timp şi ai ajunge pe un tărâm al viitorului, un adevărat Tomorrowland? Să fii un visător/o visătoare şi să-ţi imaginezi că vei crea viitorul Terrei? Atunci închide ochii şi ţine-te bine, pentru că pornim…

Tânărul Frank (Thomas Robinson)
Tânărul Frank (Thomas Robinson)

Imaginaţia omului a fost, dintotdeauna, unul din factorii care au dus la progres, iar misterul şi fantezia nu au lipsit din toată această poveste numită evoluţia rasei umane. Aşa că, o călătorie prin noi dimensiuni – pigmentată cu porţii consistente de emoţie şi aventuri – nu face decât să creioneze ceea ce este Tomorrowland: un scenariu bine ticluit de Damon Lindelof (unul din creatorii serialului Lost) şi Brad Bird (dublu laureat cu Oscar, care este şi regizorul peliculei), după o poveste scrisă de cei doi împreună cu Jeff Jenses.

Frank (George Clooney)
Frank (George Clooney)

Clooney. Da, da, George Clooney… Deja simt că ţi-am captat şi mai mult atenţia când ai auzit că este vorba de charismaticul George. 🙂 Ei bine, el este cel care îl interpretează pe Frank Walker, un inventator pasionat încă din copilărie de tot ceea ce era “out of the box”, care ajunge într-o lume ce părea mai bună – Tomorrowland -, dar care se transformă în însăşi definiţia ursuzului atunci când constată că toate acestea nu sunt reale. Aşa că se retrage la ferma familiei, decis să nu mai aibă de-a face cu toate acestea, până când…

Casey (Britt Robertson) & Athena (Raffey Cassidy)
Casey (Britt Robertson) & Athena (Raffey Cassidy)

Până când la uşa lui bate Casey Newton (interpretată de Britt Robertson). Cine este ea? Este o adolescentă de un optimism exacerbat, dominată de o curiozitate fără limite în ceea ce priveşte ştiinţa. Sau, mai simplu spus, este tiparul tinerei care-şi bagă nasul peste tot, mai ales acolo unde “nu-i fierbe oala”, aşa că se lipeşte de necazuri precum marca de scrisoare. Alegerea interpretei nu a fost una uşoară pentru că a fost clar că rolul va fi cel care va duce greul în Tomorrowland.

David Nix (Hugh Laurie)
David Nix (Hugh Laurie)

Îţi aminteşti cinismul, umorul pe alocuri morbid, inteligenţa sclipitoare care îl caracterizau pe Dr. House? Ei bine, cam la fel este şi genialul om de ştiinţă David Nix, cel pe care îl interpretează Dr. House. A, pardon. Hugh Laurie, remarcat de producătorii Tomorrowland pentru “inteligenţa sa remarcabilă şi un pic de pericol combinat cu mult amuzament”. Iar toate acestea îi vor marca rolul de la un capăt la celălalt.

This slideshow requires JavaScript.

Nu-ţi garantez că filmul îţi va plăcea, dar, cu siguranţă, cele 130 de minute de călătorie în Tomorrowland (distribuit de Forum Film România) te vor face să cauţi răspunsul la următoarea dilemă:
Mereu există doi lupi care se luptă. Unul este întunericul şi disperarea. Celălalt este lumina şi speranţa. Întrebarea este: care lup va învinge?

Originea Tomorrowland

Tomorrowland (Lumea de dincolo de mâine)Tomorrowland, aşa cum a fost construit de Walt Disney în anii ’50-’60, era o secţiunea a celebrului Disneyland. La lansarea sa din 1955, americanii traversau o perioadă în care îşi imaginau un viitor optimist, o perspectivă care, în special în anii ’70, a început să devină din ce în ce mai întunecată. Cu toate acestea, Tomorrowland a fost şi continuă să fie principala atracţie a parcurilor tematice Disney.

Când a vrut să lanseze parcul şi în Europa, Disney a fost obligat să-i schimbe numele în Disney Project T, pentru că numele era marcă înregistrată a festivalului Tomorrowland. Similar, când respectivul festival a vrut să aibă reprezentaţii şi în SUA, organizatorii i-au schimbat denumirea în Tomorrowworld.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.