Lola's Box

Paul“Pentru un stilist,
fiecare client este
o operă de artă”

Paul Bălăneanu. Absolvent al Şcolii Wella în 2001, locul al doilea la Kerastase Talent Quest, trainer Kerastase şi ambasador Schwarzkopf. Date seci desprinse din CV-ul lui Paul. Şi, cu toate acestea, nimic nu este mai convingător decât o evoluţie a lui la scaunul de coafură, modul în care se joacă cu părul clientei şi bucuria care i se citeşte pe chip. Dacă încă mai aveţi îndoieli, rândurile care urmează vă vor oferi adevărata poveste…

Miercuri dimineaţă am plecat de acasă cu gândul “Hmm, într-o oră jumătate, maximum, scap de la vopsit”. Aşa i-am spus şi Irinei, pe care am rugat-o să vină să tragă nişte poze pentru postare. Eram în lenea aceea când te duci să te vopseşti pentru că ţi s-au iţit rădăcinile negre. Am luat-o agale printre blocuri, cu sacul în spate, să mai bag şi nişte mişcare, mai ales că Salonul Elis este cam la trei staţii de maşină. (Str. Vasile Lascăr nr. 187, eu stau la Bucur Obor).

M-am întâlnit cu Irina, dar nu am apucat să schimbăm prea multe impresii pentru că telefonul îmi suna ca la nebuni – în dimineaţa respectivă parcă tot Universul avea nevoie de mine. În curtea salonului mă întâlnesc cu Paul Bălăneanu. Cum mă vede, se înfige în părul meu, se uită la rădăcină şi mormăie printre dinţi: “Ce caută portocaliul ăsta la rădăcină? Ai mai multe nuanţe în cap, ce naiba e aici?”. Pe moment am crezut că l-am prins în pasă proastă, că este gata pentru o criză de nervi şi, implicit, îşi va vărsa oful pe mine. Abia mult mai târziu am înţeles că, de fapt, Paul este omul “ce-i în guşă şi-n căpuşă” şi avea mare dreptate să mă ia un pic la rost.

Anne sprânceneIntru în salon, Elis Teodorescu trece rapid pe lângă mine, ne-am salutat, după care s-a uitat în ochii mei – mai degrabă în sprâncenele mele 🙂 – şi mi-a zis: “Treci pe scaun!”. “Paul, ce culoare o faci pe Anne?”, după care spre mine: “Nu pot să te las cu sprâncenele astea.” 🙂 Irina era total nedumerită şi cu gura căscată, de uitase pentru ce a venit. 🙂 La îndemnul meu a început să facă poze. În maximum Work in progress10 minute, Elis a dat formă sprâncenelor şi mi-a explicat cum să le las să crească pentru a-mi încadra faţa. Dacă vreţi să învăţaţi cum să nu vă ciopârţiţi sprâncenele, Elis a scos şi o carte pe care o recomandă cu drag “Secretul sprâncenelor perfecte”, iar sâmbătă a lansat primul produs de îngrijire a sprâncenelor, dar asta într-o postare ulterioră.

Şi m-am aşezat pe scaunul lui Paul… Ei bine, de aici începe magia. Pe masa de lucru încep să apară tot felul de tuburi şi tubuşoare cu vopsea, pudră şi alte chestii. Iniţial am crezut că tocmai atunci s-a găsit să îşi facă ordine în dulap :), dar de unde… Toate erau pentru culoarea mea! Doar auzeam cadenţa: x, y grame de z, a, b grame de n… Şi tot aşa, îi dicta ucenicului, care scria de zor gramajele în fişa mea de client. Eu am părul scurt şi mă întrebam unde naiba o să pună toată cantitatea aia de vopsele. Observând privirea mea care trăda neîncredere, Paul mi-a explicat că îmi poate modifica toata coafura şi fizionomia din culori, podoaba mea capilară fiind ceva ce s-ar traduce prin “şuviţe”, adică un amestec de blond alb, bej şi saten. Mă gândesc că o să vi se pară total aiurea, dar a reuşit să-mi împrospăteze şi să-mi întinerească fizionomia, totul din amplasarea şuviţelor de culoare.

Totul se calculează la gramajIrina se uita cuminţică şi un pic sceptică, îmi mai şoptea din când în când “Fata, tu eşti sigură?”. Folie, culoare. Iar folie, iar culoare… Şi tot aşa, până când m-am trezit că aveam o pălărie şic – din folie de aluminiu – pe cap. 20 de minute… Fuga la spălat… Adrian, ucenicul lui Paul, m-a condus la spălat, dar nu s-a atins de mine. Mi-a şoptit: “Îl aşteptăm pe Paul”. Despre spălat ce pot să vă spun? Irina mi-a spusPaul in action că îmi aduce nişte lămâi să-mi şteargă mulţumirea de pisică ghiftuită de pe faţă. Nu ştiu ce a pus în părul meu şi nici nu are importanţă, atât timp cât părul meu era strălucitor şi fin ca în reclamele pe care le vedem la televizor. Eu eram sub imperiul plăcerii ca să mai ascult ceva – aşa, ca prin vis, am auzit ceva de o fiolă.

Ajung din nou pe scaunul lui Paul, scoate două cutii, în care era “artileria grea”: foarfecele. Apoi apare o sticluţă: tratament KERASTASE. Cu o pipeta începe să îmi picure poţiunea magică la rădăcini şi îmi explică faptul că este singurul pe care îl poţi aplica doar la rădăcini, pentru că se duce pe tot firul. Pune mâna pe foarfecă şi… De aici, ceea ce vedeam în oglindă era licărul din ochii lui, acea strălucire pe care o vezi doar în privirea unui artist. Nu ştiu dacă aţi avut onoarea, dar eu am văzut-o de trei ori în viaţă: în liceu când Graziani îmi cânta (la pian) “Ballade pour Adeline”, la prietena Maria când picta şi acum la Paul Bălăneanu când a băgat foarfeca în părul meu. Îţi dă fiori, parcă ar fi un pic demonic.

O picătură aici...Eu una nu pot şi nu ştiu să vă descriu cum a lucrat, mă depăşeşte. Un pic de ceară, un pic de “praf de zână”, un pic de fixativ cu miros de struguri… Mai un retuş la un fir de păr rebel… Când Paul a pus foarfeca jos, m-am uitat în oglindă şi… Am văzut-o pe Anne cea de acum 10 ani. Pur şi simplu, acest om – cu mâinile lui fermecate – a şters 10 ani de pe faţa mea, totul cu o tăietură de foarfecă şi câteva culori.

Anne Hartung & Paul BălăneanuIrina, cea mereu zâmbăreaţă, rămăsese de ai fi spus că este la stomatolog. Cât despre mine… Am simţit că trebuie să-l îmbrăţişez pe acest om – cele care mă cunoaşteţi personal ştiţi că nu sunt o siropoasă de fel, cu pupături şi îmbrăţişări -, dar nu puteam să-mi exprim recunoştinţa cu un simplu “mulţumesc!” spus lui Paul Bălăneanu.

Pe Paul îl găsiţi la Salonul ELIS şi la salonul “Bălăneanu Family Studio”. În curând va deschide şi Paul Studio Dorobanţi.

Mulţumiri ELIS Studio, dar şi prietenului meu drag Denis Radu, care mi-a făcut cel mai frumos cadou: “răsfăţ la Paul”.

PS: Când am ajuns acasă, soţul mi-a spus “asta… asta este artă”.

Facebook Comments

Related Posts

11 thoughts on “Răsfăţ la Paul Bălăneanu

 1. Iti sta foarte, foarte bine vopsita asa!
  Sa stii ca am remarcat de la eveniment ca ai o noua coafura si chiar i-am zis si Stefaniei ca pari mult mai tanara.
  Am uitat sa-ti spun asta face to face, am vorbit doar despre “vedeta evenimentului”, produsul lui Elis, insa sa nu crezi ca nu am observat 🙂

 2. Imi place schimbarea ta, te-a transformat tunsoarea si culorile 🙂
  Esti o frumoasa. E a 3-a oara cand iti spun si promit solemn sa nu iti mai zic atat de des (stiu ca nu-ti place), dar femeie ai o tunsoare belea.

 3. Superb! Nici n-am cuvinte sa apreciez cat de mult imi place rezultatul rasfatului (si nu prea sunt genul sa ofer prea des complimente :P)
  Asa rasfat vreau si eu!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.