Lola's Box

A trecut de mult vremea când ceasurile erau un simplu accesoriu care ne indică ora, astfel că au evoluat până la cele mai noi modele, celebrul smartwatch. Şi totuşi există ceasuri care sunt celebre pentru materialele de avangardă pe care producătorii le folosesc, iar Rado a fost un pionier al acestei industrii.

Rado DiaMaster Automatic ChronographDeseori, marile poveşti se nasc din nimic. Aşa a fost şi istoria Rado a cărei piatră de temelie s-a pus în urmă cu aproape 100 de ani. Sub titulatura de Schlup &Co., afacerea a pornit la drum ca una dedicată mecanismelor de mare precizie pentru ceasuri. Ţinând cont că era o compania din Elveţia, obiectul său de activitate era unul cât se poate de obişnuit. Sau mai trebuie să amintesc că Ţara Cantoanelor este recunoscută pentru istoria îndelungată a manufacturilor de orologerie?

Rado DiaMaster Ceramic Automatic Chronograph Matt BlackCu toate acestea, istoria companiei avea să bifeze 40 de ani de activitate până când la Lengnau avea să fie lansată prima colecţie de ceasuri sub brandul Rado – Starliner. Însă povestea avea să continue, cu succes, şi avea să devină una care are darul de a ne lăsa mască. Viziunea casei helvete avea să meargă până într-acolo încât, după doar cinci ani, omenirea primea Rado DiaStar, primul ceas din lume ce nu se zgâria. De atunci, modelul rămâne un reper constant în portofoliul Rado, se produce şi în prezent sub denumirea DiaStar The Original.

A creat cel mai dur ceas din lume

This slideshow requires JavaScript.

De-a lungul anilor, Rado avea să se distingă de ceilalţi producători elveţieni de ceasuri prin înclinaţia pe care compania o avea spre utilizarea materialelor high-tech pentru un design distinctiv. Astfel, Rado şi-a asumat rolul de pionier al industriei de ceasornice prin faptul că a utilizat o serie de materiale ce sunt unice în domeniu – metal dur (o carbură de tungsten şi titan căreia specialiştii Rado îi spun ceramică high-tech), ceramică, lantan sau cristal de safir

Însă cea mai importantă operă de artă a casei Rado – intrată în ASUAG (Societatea Generală A Industriei Ceasornicarilor Elveţieni) în 1969, pentru ca din 1998 să fie deţinută de Swatch Group – a fost realizată în 2004. Prin transformarea carbonului în diamant nanocristalin s-a obţinut un diamant high-tech care avea o duritate Vickers de 10.000, motiv pentru care ceasul produs din acest material a fost botezat V10K. Este cel mai dur ceas de pe mapamond, lucru certificat de Guinness Book of World Records.

Rado RX V10KDe-a lungul timpului, Rado a primit numeroase premii internaţionale pentru design. Iar din colaborarea Rado cu Jasper Morrison a rezultat o cutie pentru ceas care imită… forma încheieturii mâinii.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.