Lola's Box

O plimbare prin grădinile de la Versailles pune capăt călătoriei olfactive alături de parfumurile Chateau de Versailles. Dacă săptămâna trecută, plimbarea a fost rezervată plăcerilor parfumate ale Mariei Antoaneta, epilogul este rezervat domnilor, inspiraţi de regii unei Franţe dominată de absolutism: Promenade a Versailles Pour Lui.

Splendoare, Eleganţă, Lux. Aceste trei epitete şi-au lăsat adânc amprenta asupra anilor de domnie ai regilor dinaintea Revoluţiei Franceze. De la Louis XIV – cel supranumit Regele Soare – şi până la Louis XVI, domniile au fost marcate de un lux orbitor, o opulenţă cum nu aveam să mai vedem vreodată în istoria ţărilor civilizate. Şi toate acestea nu ar fi fost complete, dacă ţinutele şi petrecerile extravagante ale capetelor încoronate nu erau stropite şi cu parfumuri dintre cele mai fine.

 

Promenade a Versailles Pour Lui

Aromele calde şi senzuale ale regilor Franţei sunt omniprezente în Promenade a Versailles Pour Lui. Parfumul te face să-ţi imaginezi întregul ritual pe care îl presupunea plimbarea regelui pe aleile de la Versailles, însoţit de regină, dar şi de nenumăratele sale curtezane, precum şi de cei mai importanţi nobili de la Curte. Putere, senzualitate, absolutism, lux, nobleţe. Fără toate acestea, nici o plimbare nu ar fi fost demnă de cel care avea drept de viaţă şi de moarte asupra supuşilor săi.

Şi recipientul de culoare neagră, din sticlă, este un simbol al puterii regelui, iar soarele în relief vrea să transmită modul în care conducătorul absolut era privit de poporul său: ziua şi noaptea începeau cu el şi nimic nu se făcea fără acordul Majestăţii Sale. Inspirat de frumuseţea naturală a grădinilor Palatului Versailles, parfumierul a creat o aromă plină de libertate, soare, vânt şi apă. Promenade a Versailles Pour Lui este o armonie perfectă de note dulci şi condimentate, completate de briza înviorătoare a Atlanticului şi de căldura soarelui de la Mediterană.

Promenade a Versailles Pour Lui

Parfumul amar al citricelor (portocale, lime, mandarine) şi nuanţele aromate ale iasomiei se împletesc cu nuanţele marine şi adierea masculină pe care o oferă nucşoara, coriandrul, violetele, ciclama şi zambilele. Notele de condimente sunt îndulcite de cele de bază, unele lemnoase conferite de ambră, patchouli, muşchi de stejar, lemn de cedru şi mosc.

Poate fi purtat Promenade a Versailles Pour Lui şi de femei? Este o chestiune de gust, dar în secolele XVII-XVIII, atunci când au fost create aromele iniţiale, parfumurile masculine avea o notă mult mai feminină decât în prezent. Deseori, în trecut, inspiraţia şi ingredientele erau aceleaşi şi pentru domni, şi pentru doamne, doar variantele erau cele care difereau. În final, ţine de gusturile personale, şi dacă preferi un parfum mai masculin, poţi să porţi cu lejeritate Promenade a Versailles Pour Lui.

Promenade a Versailles Pour Lui

Parfumul îl regăsiţi în portofoliul Pick N Dazzle. Cutiile de frumuseţe pot include fie testere – aşa puteţi testa aroma, după care să împărtăşiţi experienţa pe site -, fie parfum în dimensiuni mini-size – la Dazzling Picks – sau full-size – la Premium Picks. Abonamentele pe şase luni sunt cele mai avantajoase, iar parfumurile Chateau de Versailles sunt… divine. Când le veţi purta, vă veţi simţi ca nişte adevăraţi regi şi regine.

PS: Mulţumesc Eye Brows Evolution pentru decor! 🙂

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.