August este ultima lună de vacanţă, iar copiii încep deja să se gândească la momentul în care îşi vor lua “la revedere” de la prietenii făcuţi peste vară. Se apropie începerea unui nou an şcolar – pentru unii va aduce emoţia primei zile de şcoală, pentru alţii va urma revederea cu colegii şi cu doamnele învăţătoare. Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu şi acum resimt emoţia primei zile dintr-un nou an şcolar.

Când eram copilă, cel mai mult mă încânta momentul în care făceam cumpărăturile care precedau începerea şcolii. Eram de-a dreptul fascinată de mirosul de nou al caietelor, de penarul curat în care creioanele erau aliniate precum soldăţeii din poveste, fiecare la locul lui, de ghiozdanul nou şi de hăinuţele noi şi curate, ordonate frumos pe umeraşe. E, amintiri frumoase dintr-o altă eră…

Spre bucuria mea, toate acestea le retrăiesc din nou datorită lui Alex, care se pregăteşte de asaltul asupra clasei IV. 😉 Şi am început pregătirile încă de acum, mai ales că el este şi un mare iubitor de cumpărături. Dar nu oricum, ci este un client foarte pretenţios. Ar putea fi candidatul ideal la “mistery shopping”.

Şi cum stăteam şi mă întrebam cum voi reuşi să împac pretenţiile piticului cu bugetul meu, mi-am adus aminte că Smyk mi-a fost de ajutor şi în alte ocazii. M-am uitat peste catalogul online şi mi-am dat seama că problema este ca şi rezolvată. Şi pentru că îmi place să împărtăşesc bucuria cu toţi cei dragi, vă spun că reducerile ajung şi la 40%, dar grăbiţi-vă pentru că promoţia este valabilă doar până la 8 septembrie, iar timpul trece foarte repede.

Aşadar, iată-ne în magazin, pregătiţi de cumpărături. Cum copilul nu se poate debarasa încă de supereroii preferaţi, ghiozdanul ales a fost unul cu gaşca din Cars. Sincer, m-a bucurat alegerea lui pentru că rucsacul are doar un kilogram şi este recomandat de kinetoterapeuţi. Era şi la reducere, aşa că… why not? 😉 Odată rezolvată problema ghiozdanului, s-a gândit că trebuie să pună şi ceva în el, aşa că a trecut la standul cu penare. Dilema a fost Spiderman sau clasic? Şi a stat omul meu, le-a răsucit şi le-a învârtit pe toate părţile, iar la final m-a anunţat că a câştigat Omul-Păianjen.

“Hei, încep clasa a patra, îmi trebuie o ţinută cool”, zice piticul şi fuge să se uite la haine. Din fericire, şcoala noastră nu are un regulament foarte strict în ceea ce priveşte îmbrăcămintea: pantaloni bleumarin, cămaşă alba – plus pulover bleumarin atunci când începe sezonul rece.

Calculele mele dădeau cu virgulă la acest capitol pentru că mă aşteptam ca ţinuta să acapareze cea mai mare parte din buget. Surpriză!!! Am găsit la Smyk cămaşă albă la 49 de lei, joggers bleumarin din denim tot 49 de lei, iar puloverul bleumarin era la acelaşi preţ. Surpriza a fost plăcută şi am rezolvat totul în doar câteva minute, mai ales că, de cum se apropie începerea anului şcolar, cămăşile albe devin “marfa de contrabandă”: se găsesc foarte greu, nu mereu sunt de calitate, în schimb te ia ameţeala de la preţuri.

Mare parte din misiunea de pregătire a noului an şcolar am rezolvat-o. Pentru rechizite aşteptăm “undă verde” de la doamna învăţătoare. Ne-a “scăpat” o informaţie mică, însă grosul îl aflăm în prima zi de şcoală – apropos, startul se dă pe 9 septembrie.

Şi pentru că este fan al cumpărăturilor, dar şi al fotografiilor, Alex l-a luat Aky, micul lui prieten de care nu-l va despărţi nici măcar începerea anului şcolar, şi s-a hotărât să ne arate ce poartă în prima zi din clasa a patra.

Voi aţi cumpărat deja ceva? Preferaţi pregătirile din timp sau sunteţi genul care aşteaptă până în ultima clipă? 🤔

Facebook Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.