Lola's Box

Când am primit invitaţia RANEevents Comm la atelierul de cooking, ca avanpremieră a filmului Super Chef (Burnt), nu am ezitat să răspund afirmativ. În bucătărie mă simt mereu precum peştele în apă.

Anne Burrell, Heston Blumenthal sau Gordon Ramsey sunt doar câteva dintre numele de chefs din lumea întreagă pe care îmi place să-i urmăresc pentru a deprinde noi taine în arta bucătăriei. Iar multe dintre ideile pe care le preiau de la favoriţi, le pun în aplicare în bucătăria de acasă, iar aprecierile nu lipsesc – chiar dacă poate vi se va părea lipsă de modestie -, indiferent că vorbim de soţ, de cei doi băieţi sau de… soacră (“Anne, tu meriţi polonicul de aur”).

Burnt, Société Gourmet - gaşca Super ChefAcum pentru că v-am spus backgroundul meu culinar, înţelegeţi de ce filmul Burnt (Super Chef) mi-a trezit interesul de când am văzut primul promo la cinema. Acestea fiind premisele, vă imaginaţi că abia am aşteptat să vină ziua în care am păşit la Société Gourmet pentru sesiunea de cooking. Şi ce altă reţetă ar fi fost mai potrivită decât una din film, creată de Marcus Wareing (chef britanic, care a fost unul din protejaţii lui Ramsey).

Quail, Carrot, Summer Savory. Cu alte cuvinte, prepeliţă cu piure de morcovi. Sună frumos, arată rafinat, este delicios. Alături de ceilalţi invitaţi – bloggeri, jurnalişti şi vedete -, mi-am încercat talentele culinare în prepararea reţetei din Burnt (dacă vreţi să o experimentaţi, aici aveţi întreaga reţetă). Trebuie să recunosc că a fost una dintre cele mai laborioase reţete cu care m-am confruntat în aventurile mele în bucătărie. Este una care te solicită, presupune lucru pe mai multe fronturi, aşa că nu a fost greu ca pentru o seară să mă simt… Super Chef. Mulţumesc RANEvents Comm!

Chef Daniel Wendorf (Germania)
Chef Daniel Wendorf (Germania)

Burnt, reţetă Quail Carrot Summer Savory (by us)Burnt (Super Chef), pe ecrane din 23 octombrie

Chef Adam Jones (interpretat de Bradley Cooper) a avut totul – şi a pierdut totul. Deţinător a două stele Michelin, o figură de star rock cu obiceiuri nu tocmai de high-class, fost copil teribil al scenei culinare din Paris – el făcea totul altfel şi nu i-a păsat decât de fiorul de a crea explozii ale papilelor gustative. Pentru a avea propria bucătărie şi acea a treia stea Michelin care îl ocoleşte, el are nevoie de cei mai buni de partea sa, inclusiv frumoasa Helene Sweeney (Sienna Miller). Burnt (Super Chef) – distribuit de Forum Film România, cu premiera la 23 octombrie – este o poveste amuzantă şi plină de emoţie despre pasiunea pentru mâncare, dragostea dintre doi oameni şi puterea celei de-a doua şanse.

Burnt, reţetă Quail Carrot Summer Savory (by Anne)

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.