Lola's Box

O vorbă din bătrâni spune că baba suferă la frumuseţe. Şi chiar dacă iarna nu şi-a arătat până acum adevărata faţă, cu toţii ne-am dorit să avem posibilitatea să admiră frumuseţea şi delicateţea unui fulg de nea. Este drept că aşa ceva ar presupune înfruntarea frigului. Dar ce face atunci cu frumuseţea şi sănătatea pielii noastre?

Chiar dacă nu sunt un fan al idee de iarnă, cu zile friguroase, parcă mi-aş dori măcar un episod hibernal în care să avem zăpadă multă, să ningă cu fulgi mari şi pufoşi ca în poveşti. Da, poate părea un decor de poveste, însă aerul rece îndepărtează bariera naturală a pielii. Efectul este un ten uscat şi înroşit, ceea ce nu ne prea dorim. În situaţii extreme, frigul poate provoca chiar uscare severă, ce duce la eczeme şi chiar psoriazis.

Şi cum este mai uşor să previi decât să repari, asemenea probleme de sănătate a pielii pot fi evitate dacă punem în aplicare câteva sfaturi simple şi practice. Aşa că să meargă banda şi să descoperim şi gama de produse BIO Kräuter pe care ne-o propune Life Care pentru sezonul rece.

Evită duşurile fierbinţi

Când venim de afară şi simţim frigul în oase, deseori există tentaţia unui duş fierbinte. Este un lucru extrem de imprudent pentru şocul termic usucă rapid pielea. Fără o hidratare imediată, pielea va dezvolta crăpături şi eczeme de iarnă. Pentru bine corpului, este mai indicată folosirea unei ape călduţe pentru duş, după care să se aplice o cremă de corp emolientă. Cea cu ulei de argan BIO Kräuter are acţiune calmantă, fiind ideală pentru pielea uscată, descuamată şi crăpată.

Produse mai dense în loc de loţiuni de corp

Pielea este uscată pe timp de iarnă şi cere o hidratare mai densă. Prin urmare, poţi înlocui cu succes loţiunile cu creme unguente. De preferat fără arome pentru că acestea pot irita şi usca pielea. Crema de corp calmantă BIO Kräuter, cu unt de Shea şi plante, este aliatul pielii sensibile, care devine moale şi catifelată prin folosirea zilnică a produsului. Uleiul de argan, uleiul de migdale şi untul de Shea sunt cunoscute pentru calităţile speciale de hidratare, protecţie şi calmare a iritaţiilor. Pielea ne va mulţumi pentru tratamentul oferit şi-şi va recăpăta supleţea naturală, cu aspect catifelat şi sănătos.

Exfoliază pielea mai puţin

Iarna, pielea suferă o îndepărtare a barierei naturale, compromisă din cauza vremii uscate şi reci. Aşa că nu faceţi greşeala de a apela la exfoliere mai des de o dată pe săptămână. Da, este un proces benefic pentru că stimulează regenerarea şi o mai bună absorbţie a produselor de îngrijire. Imediat după putem aplica o cremă hidratantă pentru piele sensibilă. Crema de corp cicatrizantă BIO Kräuter, cu galbenele, este ideală pentru îngrijirea pielii sensibile, uscate şi obosite, completând tratamentul de îngrijire intensă şi hidratare profundă.

Nu uita de mâini şi picioare

De foarte multe ori, se întâmplă să neglijăm anumite părţi ale corpului, precum mâinile şi picioarele. Însă şi acestea au nevoie de îngrijire specială în anotimpul rece. Aplică zilnic o cremă regenerantă pentru a menţine hidratarea optimă. Crema de corp regenerantă, cu arnică montană bio, are conţinut mare de substanţe dezinfectante, având rezultate remarcabile şi acţiune antiinflamatoare, analgezică, antiseptică şi cicatrizantă.

Bea mai multă apă

Când este frig afară, de multe ori uităm să bem suficientă apă pe parcursul zilei. Aerul pe care îl respiri este mai uscat, iar plămânii trebuie să muncească mai mult pentru a menţine umiditatea de care au nevoie şi pentru a încălzi aerul inspirat. De fapt, corpul uman are nevoie de lichide pentru a se adapta mai bine la temperaturile reci. Un motiv în plus să bei suficientă apă în timpul zilei.

Ce spuneţi, par greu de urmat aceste sfaturi? Eu cred că sunt uşor şi simplu de îndeplinit dacă ne dorim o piele sănătoasă şi strălucitoare în timpul iernii. Avem şi sfaturile, şi produsele potrivite. Rămâne doar să le includem în ritualul de îngrijire.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.