Lola's Box

La început de noiembrie, când soarele încă a fost darnic cu noi şi ne-a răsfăţat cu razele sale, make-up artistul Mirela Niculai ne-a invitat la primul său eveniment de beauty. Şi cred că nimic nu poate fi mai plăcut decât să te revezi cu bloggeri dragi ţie şi să primeşti numeroase informaţii şi sfaturi privind îngrijirea tenului.

Mirela Niculai, Dr. Silvia Stănculescu-Vasalos şi Tamina Pfeiffer Tamina Pfeiffer (salon Apiestetic) ne-a vorbit despre importanţa tratamentelor cosmetice şi despre încrederea pe care ne-o clădim cu cosmeticiana. Aceasta, prin experienţa sa, ne poate ajuta să corectăm greşelile pe care – voit sau nu – le mai facem în îngrijirea tenului. Dr. Silvia Stănculescu-Vasalos (Metamorphosis Center) – cel de-al doilea invitat al Mirelei – ne-a oferit detalii despre intervenţiile estetice şi a subliniat un aspect important: internetul este plin de informaţii care ne ajută să ne formăm o opinie preliminară asupra unei anumite intervenţii, dar decizia finală este recomandat să o luăm după o vizită la medicul estetician.

Şi pentru că, de curând, blogul său a aniversat patru ani, am stat de vorbă cu Mirela despre pasiunea sa, despre tendinţele în make-up şi ce să abordăm pentru Sărbătorile de iarnă.

Ce a fost mai întâi: blogul sau make-up?
Mai întâi a fost make-up, dar la scurt timp a apărut şi blogul. Îmi doream să am un loc unde să îmi expun proiectele, însă, de-a lungul timpului, aria de articole s-a lărgit şi acum vorbesc despre produse, dau sfaturi şi multe altele.

Mirela NiculaiCum a apărut pasiunea pentru make-up?
Poate te aştepţi să îţi spun că, asemenea majorităţii femeilor, îmi plăceau produsele de make-up din adolescenţă. Însă nu. Pasiunea a venit adiacentă altui domeniu care îmi place foarte mult – fotografia. Însă, pentru că am considerat că nu am înclinaţiile tehnice necesare, dar doream să fiu implicată în proiecte foto, m-am gândit că abordarea frumosului din prisma machiajului mi s-ar potrivi mai bine. Şi aşa am ajuns să descopăr o adevărată dragoste faţă de acest domeniu încât nici nu ştiu cum de mi-a luat atât de mult timp – acum nu mă imaginez în altă ipostază.

Care a fost primul proiect mare în care te-ai implicat?
A fost un proiect de make-over pentru o mireasă, pe care l-am realizat împreună cu un site de profil.

Ca make-up artist, la ce te uiţi prima dată la o femeie?
La personalitate. Înainte de orice machiaj stau de vorbă pentru că este foarte important să vezi ce i s-ar potrivi unei femei şi din punct de vedere al dorinţelor şi al aşteptărilor ei, nu doar să execuţi un machiaj corect.

Care a fost cea mai mare bucurie ca make-up artist? Dar deziluzia numărul 1?
Îmi place să văd satisfacţia de pe chipul clientelor. Când aud “Wow, ce frumos este!”, mă simt cea mai împlinită sufleteşte. Pe de altă parte, nu îmi place faptul că piaţa este plină de aşa-zişi make-up artişti, care nu cunosc noţiuni, tehnici sau igiena şi care practică preţuri de dumping pentru a atrage cliente neinformate.

Make-upCe găsim întotdeauna în trusa ta de lucru?
Mai multe iluminatoare. Este tipul de produs cel mai iubit de mine pentru că poţi transforma un chip obosit într-unul strălucitor şi proaspăt.

Dacă Mirela Niculai – cea de la început – ţi-ar cere sfatul pentru o carieră în make-up, ce i-ai recomanda?
I-aş recomanda nişte cursuri de make-up pe care eu le-am descoperit mai târziu (pentru că atunci nu existau). O educaţie corectă în domeniu este esenţială.

Care este ritualul tău de frumuseţe?
În mod obişnuit nu mă machiez foarte mult. Însă nu renunţ niciodată la produsele de îngrijire pe care le aplic cu sfinţenie, în fiecare dimineaţă şi seara după demachiere. Produsele cel mai des folosite sunt loţiunea micelară şi crema hidratantă/seruri.

Pigmentarea sprâncenelor şi a buzelor devine o tendinţă. Cui o recomanzi?
Poate devine o tendinţă, însă aceasta a apărut din necesitatea femeilor de a-şi corecta imperfecţiunile. Procedurile de pigmentare sunt recomandate atât femeilor extrem de ocupate – care vor să arate bine oricând -, cât şi celor care au diverse imperfecţiuni, care altfel nu pot fi corectate – sprâncene nedefinite şi rare, buze cu un contur neregulat etc.

Mirela Niculai, Dr. Silvia Stănculescu-Vasalos şi Tamina PfeifferVedetele sunt apreciate sau contestate pentru make-up. Care sunt vedetele pe care le apreciezi?
Îmi place Antonia – pentru ca întotdeauna este naturală şi nu exagerează cu lookul.

Se apropie Sărbătorile de iarnă. Ce machiaj trebuie să purtăm în acest an?
Trendurile de anul acesta sunt farduri metalice, glitter, buze apetisante, liner puternic sau un make-up neglijent studiat. Sfatul meu este să alegeţi un machiaj natural, sculptat şi să oferiţi acel aer de sărbătoare prin aplicarea unui pigment strălucitor pe pleoape.

Pentru un machiaj complet, care sunt produsele tale favorite?
Pentru un machiaj profesional: un fond de ten cu rezistenţă mare, o pudră translucidă, blushuri cremă şi pudră, iluminator, un creion special pentru tehnica creionului, farduri şi pulberi rezistente, rujuri/glossuri şi, bineînţeles, gene false şi mascara.

Sponsorii evenimentului au fost: Ceainăria PrioriTea, Apiestetic, Make-up Magazine, Stage Line, La Roche-Posay, Max Factor, Salon Plazan, Cosmetic Plant, Complex Apicol Veceslav-Harnaj, Deja Vu Săpunuri Naturale, Beauty in the bottle, Heidi, Magazin Dacic Cool.

Mai multe imagini găsiţi aici. Sursă foto: Facebook

Eveniment Mirela Niculai

 

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.