Lola's Box

Moda este despre a te îmbrăca în funcţie de ceea ce se poartă. Stilul este mai mult despre a fi tu însăţi.
Oscar de la Renta

Oscar de la Renta, designerul care a creat numeroase rochii de seară pentru primele doamne ale SUA şi pentru starurile de la Hollywood, a decedat la 82 de ani, la reşedinţa sa din Kent (Connecticut), după ce s-a luptat în ultimii 10 ani cu cancerul.

Renumit încă de la mijlocul secolului trecut, Oscar de la Renta s-a născut în 1932, în Republica Dominicană. La jumătatea anilor ’50, el s-a mutat la Madrid pentru a studia arta şi tot în capitala Spaniei avea să-şi facă ucenicia alături de un alt fashion icon, Cristobal Balenciaga. Din Madrid, următoarea escală în cariera lui de la Renta avea să fie Paris, unde a lucrat la Lanvin, pentru Antonio del Castillo, după care în 1963 ajunge în New York, la Elizabeth Arden.

Însă faima sa avea să explodeze în anii ’60, atunci când a creat numeroase ţinute pentru Jackie Kennedy şi când şi-a lansat propria linie vestimentară (1965). De-a lungul deceniilor care au urmat, creaţiile semnate de designerul cu origini dominicane au fost purtat de Nancy Reagan, Laura Bush, Hillary Clinton. Nici măcar Michelle Obama, recunoscută pentru faptul că încurajează tinerii designeri americani, nu a rezistat tentaţiei şi la un eveniment din această toamnă a îmbrăcat o rochie Oscar de la Renta.

Nici covorul roşul al marilor evenimente de la Hollywood nu a fost văduvit de prezenţa rochiilor lui Oscar. Cameron Diaz, Penelope Cruz, Nicole Kidman sau Sarah Jessica Parker au purtat deseori creaţiile casei de la Renta. Şi pentru că nu putea să ne părăsească fără o ultimă operă de artă, Oscar de la Renta a creat rochia pe care Amal Alamuddin a purtat-o în luna septembrie, atunci când i-a spus “DA” lui George Clooney.

Vă rog, linişte! GENIUL se odihneşte.

Facebook Comments

Related Posts

One thought on “Oscar de la Renta, designer în Ceruri

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.