Lola's Box

Pentru pasionaţii de cafea, dar şi ceai, Starbucks este unul din locurile pe care le bifează pe agendă atunci când călătoresc prin lumea largă. Dacă eşti genul de globetrotter, iată 15 băuturi pe care le poţi degusta pe mapamond.

După ce a trecut euforia sărbătorilor de iarnă, a venit momentul să ieşim (din nou) cu prietenii, la o cafea sau un ceai. Pentru aceasta, Starbucks ne propune Ocolul Pământului în 15 băuturi: de la noul Salted Caramel Mocha Crumble, pe care îl găsim în Asia, până la Butterscotch Brûlée Latte, recent lansat în România.

China, Asia Pacific & Australia

Salted Caramel Mocha Crumble (Asia Pacific): Această băutură combină espresso premium cu o aromă mocha profundă şi sirop de caramel. Este finisată cu o combinaţie de frişcă, sirop de caramel şi un amestec de zahăr brun şi sare de mare. Este disponibilă ca băutură caldă, rece sau Frappuccino.

Golden Sesame Caramel Crunch Latte (Asia Pacific): O combinaţie cremoasă şi fină de espresso premium şi arome de susan şi nuci, această băutură, plină de texturi şi straturi, este acoperită cu topping Golden Sesame Crunch. Este disponibilă ca băutură caldă, rece sau Frappuccino.

Teavana India Spice Majesty Blend (India): O combinaţie revigorantă de ceai negru Assam cu o infuzie bogată în arome de scorţişoară, cardamom, cuişoare, piper, anason stelat şi ghimber. Este suficient să guşti din băutură pentru a simţi serenitatea romantică a plantaţiilor de ceai, în timp ce sufletul va fi revigorat instantaneu.

Roasted Chestnut Latte (China): Inspirată de popularul tort Mont Blanc cu castane, această băutură este o fuziune dulce de castane şi ciocolată neagră, ornată cu frişcă şi glazură.
Kumquat White Chocolate Mocha (China): Un omagiu adus Anului Nou Chinzesc, cu o combinaţie de unt de cacao de ciocolată albă, pudră de cacao şi aromă dulce de kumquat.
Peach Blossom Green Tea Latte (China): Această băutură parfumată este realizată din lapte spumat şi pudră de matcha, ornată cu frişcă şi zahăr cu aromă de piersică roz.

Chestnut White Chocolate Truffle (Asia Pacific): Castanele coapte se împletesc cu espresso concentrat pentru a crea o combinaţie irezistibilă de arome. Toppingul de ciocolata albă completează “ploaia” de castane dulci ce ornamentează frişca.

Chocolatey Banana Cocoa (Japonia): Băutura este realizată cu ciocolată cremoasă densă, acoperită cu frişcă, pandişpan cu banană şi sirop de ciocolată. Bucăţi de banană caramelizată fac băutura să fie crunchy. Disponibilă cu ciocolată amăruie sau albă, ca băutură caldă sau Frappuccino.

S’mores Frappuccino (Australia): Straturi cremoase şi revigorante de frişcă cu bezea, sirop de ciocolată cu lapte şi firimituri de biscuit cu graham, alături de tradiţionala cafea Frappuccino de la Starbucks.

Double Chocolate Green Tea Frappuccino (Australia): Dacă ajungi la Antipozi, trebuie să încerci această combinaţie între faimosul Starbucks Green Tea Frappuccino combinat cu sirop de ciocolată cu lapte, chipsuri java şi pudră Green Tea matcha premium.

America Latină şi Caraibe

Yogurt Frappuccino (America Latină şi Caraibe): Frappuccino cu iaurt, plin de arome care variază de piaţă la piaţă. Mango, banane, fructe roşii de pădure, precum şi alte fructe specifice zonei.

America de Nord

Cascara Latte (SUA şi Canada): Cascara Latte combină espresso cu lapte spumat şi sirop de cascara, ornate cu spumă catifelată. Un strop de topping de cascara, realizat din extract de cascara şi zahăr de trestie, finisează băutura printr-o linie dreaptă, care reflectă interiorul fructului de cafea.

Smoked Butterscotch Latte (SUA şi Canada): Lansată în premieră în 2016, această băutură combină espresso cu lapte spumat şi sirop de zahăr ars, finisajul fiind realizat cu topping de zahăr ars.

Europa, Orientul Mijlociu şi Africa

Piccino (Marea Britanie): Două shoturi de espresso sunt echilibrate cu măiestrie cu lapte fin şi spumate la perfecţiune, apoi service într-un pahar de 170 ml. Gustul este unul deosebit – cafegiii nu trebuie să rateze acest preparat.

Butterscotch Brûlée Latte (România): În viziunea fiecărui barista Starbucks, clasicul latte primeşte o nouă abordare sofisticată prin adăugarea, în straturi, a zahărului ars şi a condimentelor speciale. Rezultatul este o aromă echilibrată, suficient de dulce, care face trimitere spre deserturile copilăriei. Shoturi de espresso amestecate cu lapte catifelat şi sirop de zahăr ars, cu spumă şi topping de zahăr ars – ce să mai, un adevărat răsfăţul.

Aşadar… Spre ce parte a globului să ne îndreptăm paşii? 🙂

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.