Lola's Box

Mereu mi s-a părut interesantă activitatea unui apicultor. Cum face de poate lucra cu albinele şi totuşi să nu fie înţepat? Şi cum se fac produsele pe care noi le consumăm sau folosim în diferite ritualuri de îngrijire? Pornind de la aceste dileme, iată-mă cum, într-o zi de septembrie, părăsesc confortul urban şi merg la stupină, pentru a descoperi ALBEENA.

Pentru vizita la stupină am pregătit bluză cu mânecă lungă, pantaloni lungi şi ghete mai înalte care să fie acoperite de cracul pantalonului. Primisem asigurări că albinele nu sunt chiar atât de ofensive pe cât lasă unii să înţeleagă, dar era mai bine să fiu prevăzătoare. Şi iată-mă îmbarcată în autocar, alături de gaşca veselă, în drum spre stupina de la Păuleşti, acolo de unde provin produsele apicole ALBEENA.

La ceas de după-amiază, când soarele de la mijlocul lui septembrie încă ne îmbia cu multe grade în termometru, m-am echipat ca un veritabil apicultor şi am pătruns între stupi. Este fascinant să vezi câte albine pot fi într-un singur stup şi cum lucrează ele împreună. Ai impresia că vezi schema de personal a unei multinaţionale, în care rolul directorului general este rezervat Reginei. Cât despre trântori, numai de bine… 😊

«Bine de la albine» sau… ALBEENA

Stupina de la Păuleşti este şi locul de unde provin produsele apicole ALBEENA. Povestea brandului a început în 2010, iar specialiştii testează ingrediente şi reţete pentru noi formule apicole. Dacă vrei să adopţi un stil de viaţă sănătos, produsele brandului românesc sunt cât se poate de potrivite, fiind 100% naturale. În fond, apiterapia are tradiţie milenară şi contribuie la prevenirea sau vindecarea unor afecţiuni diverse – nu poţi nega proprietăţile curative ale mierii, polenului, lăptişorului de matcă sau păsturii.

  • Lăptişorul de matcă pur ajută la ameliorarea stărilor de oboseală fizică/psihică, dar şi la tratarea anemiilor şi asteniilor. De asemenea, energizează şi vitaminizează organismul, contribuind la refacerea rapidă după tratamente medicamentoase agresive sau intervenţii chirurgicale.

  • Polenul este un supliment care previne apariţia celulelor canceroase, protejează ficatul, reduce nivelul colesterolului şi al trigliceridelor. În gama ALBEENA, polenul crud poliflor se regăseşte fie proaspăt congelat după recoltare, fie uscat.
  • Tinctura de propolis este un produs 100% natural, cu puternice efecte antivirale, antioxidante, antiseptice şi anestezice.
  • Păstura – denumită şi “pâinea albinelor” – este cel mai concentrat şi imunostimulator produs şi este recomandat de specialişti ca adjuvant în tratamentul afecţiunilor ficatului şi ajută la reglarea digestiei. Păstura are valori nutritive şi antibiotice superioare polenului şi consumată constant, pe termen lung, dezvoltă rezistenţa organismului la infecţii, răceală şi gripă.

  • Mierea polifloră este o miere crudă, obţinută din nectarul a diferite tipuri de flori. Este pură, cu arome şi proprietăţi intacte. Fiind naturală, poate conţine mici particule de ceară şi polen. De asemenea, se cristalizează în timp, fără a-i fi afectate proprietăţile terapeutice.
  • Siropurile au în componenţa lor echinaceea, propolis, extracte de plante tonice şi imunostimulatoare care vin în completarea unui regim alimentar variat şi echilibrat.
  • Săpunurile cu ceară, miere şi propolis curăţă, hrănesc şi hidratează pielea, fiind eficiente şi în tratarea şi diminuarea punctelor negre sau a acneei.
  • Balsamurile (miere/miere şi tătăneasă/propolis/miere şi gălbenele) ajută la hrănirea şi regenerarea pielii, sunt un bun cicatrizant în caz de arsuri, degerături sau alte leziuni ale pielii, precum şi în tratarea înţepăturilor de insecte.

Aş fi stat mult şi bine în stupină, la poveşti cu şi despre albine, să simt aroma mierii de albine, să gust un colţ de fagure. Să fiu un mic trântor care priveşte cum albinele muncesc de zor. Telefonul m-a trezit la realitate. Mă sunau cei de acasă, pentru că le lipsea Regina. 😉

Facebook Comments

Related Posts

One thought on “Năzbâtii la început de toamnă: o zi în stupina ALBEENA

  1. Nu am incercat niciun produs de la Albeena, dar imi plac mult produsele cu miere sau pe baza de miere 💓❤

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.