Lola's Box

De ce bat clopotele, monşer? Nu bat, drăguţă, doar numele străzii aminteşte de breasla celor ce fabricau clopote. Pentru că, dacă o iei la pas de la Romană spre Victoriei, vei găsi o străduţă simpatică foc, Clopotarii Vechi, iar la numărul 10 te vei întâlni cu Hugo. Nu, nu este Victor Hugo, ci Hugo Restaurant.

Pentru cei pasionaţi de Bucureştii de odinioară, Clopotarii Vechi nu are cum să nu facă parte dintr-o selecţie de suflet. Designul şi atmosfera amintesc de urbea din anii interbelici, iar locul te poartă într-o altă lume, când viaţa nu se desfăşura în regim fast forward. De cum treci pragul la Hugo Restaurant – nu ai cum să-l ratezi, pentru că este chiar pe colţ, între Clopotarii Vechi şi Povernei -, spiritul îţi va fi întâmpinat de o atmosferă cum puţin sunt prin localurile Capitalei.

Pentru mine, care sunt atrasă de tot ceea ce mă poartă în vremurile de odinioară, prima interacţiune cu ambianţa m-a făcut să spun “I think this is the beginning of a beautiful friendship”. Exact cum era replica originală din Casablanca şi toată atmosfera de la Rick’s Café. Te aştepţi ca în fiecare clipă de undeva să apară Rick, Ilsa, Victor Laszlo, căpitanul Renault sau maiorul Strasser. Ori ca Sam să mângâie clapele pianului pentru “As time goes by”…

Atmosfera filmului clasic este locul unde poţi avea o întâlnire de afaceri, o cină cu prietenii – cu siguranţă vă veţi simţi excelent -, mici evenimente private sau o ieşire romantică în doi. Ambianţa este însoţită de un meniu aparte, cu multă aromă de vacanţă în el, astfel că locaţia este potrivită şi pentru cei care vor să evadeze o zi de la birou, să lucreze “de la distanţă” şi să îmbine gustarea savuroasă cu acordurile relaxante de jazz.

Şi chiar dacă eu m-am simţit în Casablanca, Hugo Restaurant te duce cu gândul la Dolce Vita sau Vacanţă la Roma datorită decorului alb-negru din care te privesc Anita Ekberg, Sophia Loren sau Audrey Hepburn. Meritul pentru designul interior revine Cristinei Zgripcea, care a mizat pe măiestria producătorilor români pentru realizarea mobilierului. Este o cale de promovarea a produselor “made in Romania” în lume prin intermediul turiştilor găzduiţi în camerele elegante ale Hotel Venise, un hotel-boutique de 4* aflat deasupra restaurantului.

“Aspectul şi serviciile Hugo trebuiau să se ridice la nivelul standardelor de cazare ale restului clădirii. Din stilul nordic al camerelor de cazare am preluat elementele minimaliste şi funcţionalitatea, le-am îmbinat cu elemente preţioase şi astfel a luat naştere un spaţiu cald, rafinat şi spectaculos în detalii. Elementele cromatice cu care «ne-am jucat» au fost placajele din plută, vopsitoria decorativă silver, piatra naturală şi lemnul masiv”, explică Cristiana Zgripcea.

Nu poţi ajunge la Hugo Restaurant fără să nu deguşti şi meniul. De influenţă mediteraneană, dar “with a twist”, meniul poartă semnătura Chef Marian Boceanu, iar printre preparate găseşti tartare de ton sau somon, o selecţie impresionantă de preparate cu fructe de mare, paste, risotto sau specialităţi cu carne şi garnituri surprinzătoare. Cât despre deserturi, acestea sunt o adevărată desfătare a tuturor simţurilor. Specialitatea casei este Hugo Surprise, un melange de vanilie şi ciocolată, cu texturi extrem de diferite, calde şi reci. Însăţi servirea este un minishow captivant.

Şi când spui “I think this is the beginning of a beautiful friendship”, musai trebuie ciocnit şi un pahar. Şi, acum pe timp de vară, nimic nu este mai potrivit decât cocktailul Hugo, cel care dă şi numele restaurantului. Nu trebuie decât să-l guşti şi veţi lega imediat o prietenie de durată.

foto: Radu Gospodinov & Adrian Constantinescu

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.