Lola's Box

Te-ai gândit vreodată că arhitectul unui muzeu poate crea o geantă pentru o casă celebră aşa cum este Max Mara? Pare imposibil şi totuşi este realitate.

De cel puţin două ori pe an, casele de modă, printre care se numără şi Max Mara, îşi prezintă noile colecţii, care apoi ajung în dressingurile vedetelor. Dar, pe lângă îmbrăcăminte şi încălţăminte, brandurile oferă clienţilor şi o multitudine de accesorii, iar genţile sunt unele dintre cele mai populare în rândul doamnelor. Atunci când vorbim de Max Mara, Whitney este un punct de referinţă şi un accesoriu extrem de dorit în high-life.

Max Mara Whitney BagDacă o geantă face parte dintr-o ediţie specială, atunci ea este şi mai dorită – bineînţeles, că şi preţul este unul pe măsură. Cam aşa este şi cu modelul Whitney, pe care Max Mara l-a creat în colaborare cu Renzo Piano, arhitect al Muzeului Whitney ce a fost inagurat în districtul Meatpacking din New York. Colaborarea dintre Max Mara şi Renzo Piano Building Workshop este un omagiu adus creativităţii italiene.

Max Mara Whitney Bag“Pielea de viţel din care este făcută geanta are exact aceeaşi culoare ca exteriorul clădirii, are o textură care reflectă materialul ce a fost folosit în structură – pentru a reuşit toate acestea, provocarea a fost imensă pentru meşteşugarii noştri din Toscana. Tehnici seculare au trebuit reinventate, a fost nevoie de lasere pentru a obţine acele nervuri precise de jur-împrejurul genţii”, a explicat Ian Griffiths, Creative Director Max Mara.

Estetica şi tehnica sunt conceptele care stau la baza acestei genţi. Aceasta se remarcă prin designul pur şi materialele sofisticate inspirate direct din Muzeul Whitney, care este considerat a fi unul dintre cele mai remarcabile monumente arhitecturale din New York. Intrarea este una cu grinzi în consolă, suprafeţe de metal şi sticlă, elemente de finisare din oţel şi structură impresionantă ce îmbracă clădirea ca o fundă.

Max Mara Whitney BagCaracteristica genţii Whitney este suprafaţa elegantă care prezintă nervuri distinctive ce descresc treptat în linii fine, reamintind de exteriorul armat cu benzi de oţel al noului Muzeu Whitney. Aceste linii grafice sunt create folosind o tehnică tradiţională de lucru cu pielea împreună cu tehnici industriale inovatoare. Ca matriţe se folosesc plăcuţe de alamă pentru benzile de piele care apoi sunt cusute deasupra pentru a alcătui modelul de pe geantă.

Toate detaliile metalice ale genţii Whitney sunt bazate pe observarea componentelor structurale metalice ale proiectului arhitectural al Renzo Piano Building Workshop. Faţada clădirii a reprezentat inspiraţia pentru catarame, buzunarul interior şi carabina inconfundabilă – o trăsătură distinctivă a genţii. Toate aceste detalii sunt galvanizate special cu zinc, reflectând materialele folosite la construcţia muzeului.

Max Mara Whitney BagCăptuşeala roşie contrastantă este un element distinctiv şi o reflexie a utilizării sofisticate şi frapante a culorilor primare care caracterizează detaliile multor proiecte ale Renzo Piano Building Shop. Geanta Whitney – disponibilă în trei dimensiuni şi în cinci culori (roşu, verde, albastru, negru şi bej) – reprezintă mai mult decât un capriciu al unui designer şi aspiră să devină un model elegant, însă practic şi versatil, care îşi găseşte cu uşurinţă locul în garderoba unei femei.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.