Lola's Box

Într-o vară în care distanţarea este cuvântul de ordine, Yves Rocher ne îmbie cu o gamă ale cărei origini sunt la foarte mare distanţă de noi, tocmai în Polinezia Franceză, de unde provine floarea Tiaré. Adică cea care ne oferă Monoï de Tahiti.

Floarea Tiaré – cu denumirea ştiinţifică Gardenia Taitensis, adică gardenia de Tahiti – este una din puţinele plante cultivate ce provin din Polinezia. În ciuda numelui care face trimitere către Tahiti, cea mai mare insulă a Polineziei Franceze, planta este originară din Melanezia şi Polinezia Occidentală, de unde a fost dusă de aborigeni în Insulele Cook, Polinezia Franceză şi, posibil, Hawaii.

Florile sale sunt utilizate pentru confecţionarea de ghirlande de bun venit, pe care localnicii le oferă celor care le vizitează ţara. În unele ţări din Pacificul de Sud, purtarea unei flori de către vahine (femeile polineziene) este şi un indiciu al statutului civil: la urechea stângă înseamnă că femeia este luată, iar purtată la urechea dreaptă înseamnă că persoana este disponibilă. Dar gata cu istoria florilor de Gardenia de Tahiti.

Monoï de Tahiti – cum se obţine

Pentru a prepararea ingredientului care este vedeta noii colecţii Yves Rocher, procesul este unul foarte strict şi, din 1992, este validat şi protejat printr-un act de Denumire de Origine. Regulile stricte guvernează întregul proces, de la culegerea manuală a florii de Tiaré până la stocarea şi transportul produsului final. Cum spuneam, florile sunt culese manual la un anumit moment al evoluţiei lor, când încă nu sunt deschise. Apoi, ele sunt duse imediat la locaţia de producţie a uleiului, unde li se extrage pistilul. Floarea este introdusă în ulei rafinat de cocos pentru minimum 15 zile – conform standardelor de macerare din decretul de Denumire de Origine, cel puţin15 flori de Tiaré trebuie folosite în fiecare litru de ulei de cocos.

Spray pentru păr, cu efect de plajă

Ştiţi aspectul ondulat pe care părul îl are după o zi de plajă? Ei bine, putem obţine acest efect fără ca părul nostru să se intersecteze cu apa sărată a mării. Sprayul sărat se pulverizează în strat uniform pe părul uscat, care apoi se prinde într-un coc strâns şi se lasă aşa timp de 5 minute. La eliberare se obţine un păr ondulat, ca şi cum am fi fost la plajă – în plus, este şi parfumat cu aromă dulce de vară.

Ulei hidratant sidefat pentru corp și păr

Este îmbogăţit cu Monoï de Tahiti (2%) şi sidef fin, iar efectul său este o hidratare intensă a pielii şi o luminozitate accentuată a bronzului. Cu o textură uşoară, uleiul se topeşte pe piele şi dezvăluie un parfum captivant, cu note solare. Se poate aplica şi pe păr, care devine catifelat şi luminos. Se agită înainte de utilizare – nu ştiu cum sunteţi voi, dar pe mine mă fascinează modul în care se amestecă uleiul şi sideful. 😉

Ulei tradiţional nutritiv pentru corp și păr

Compus în proporţie de 97,5% din Monoï de Tahiti, uleiul hrăneşte atât pielea, cât şi părul, învăluindu-le într-un parfum solar captivant – categoric, fiecare utilizare este o invitaţie să visăm la o vacanţă pe plajele senzaţionale din Tahiti. Dacă este folosit pentru păr, uleiul se lasă să acţioneze asemenea unei măşti.

Exfoliant bifazic pentru bronz luminos

Esenţă de Monoï de Tahiti (1%), coajă de nucă de cocos exfoliantă şi parfum solar captivant. Din combinaţia acestor trei ingrediente principale se obţine un exfoliant bifazic delicat şi onctuos. Textura este una ultrafondantă, care se transformă în ulei atunci când este aplicat pe piele, iar la clătire devine lăptoasă. După îndepărtarea celulelor moarte, pielea rămâne catifelată şi pregătită pentru un bronz luminos.

Gel şampon delicat pentru corp şi păr

Produsul a fost formulat fără sulfaţi – chiar dacă este mai puţin spumant decât un şampon clasic, îşi menţine eficienţa şi oferă o curăţare delicată absolută. Parfumul solar conferă pielii o aromă dulce tocmai potrivită pentru sezonul estival. Baza de curăţare este de origine vegetală, iar 96% dintre ingrediente sunt naturale.

Eco-friendly: Noua colecţie Monoï de Tahiti beneficiază şi de recipiente prietenoase cu mediul. Ambalajele sunt realizate fie din sticlă reciclabilă la infinit, fie 100% din plastic reciclat. Aşa parcă ne este şi mai mare dragul să le folosim.

Facebook Comments

Related Posts

One thought on “#noula… Yves Rocher: gama Monoï de Tahiti

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.