Lola's Box

Vara aceasta, Douglas ne lansează o provocare venită tocmai din Danemarca: Ecooking. Un brand a cărei filosofie este “cooking food for your skin” şi care se concentrează puternic pe ingrediente şi pe efectele pe care acestea le au. În plus, produsele brandului sunt şi vegane.

Se poate spune că povestea Ecooking a început ceva mai înainte de 2015, anul în care brandul a fost lansat pe piaţă. “Oricine care a experimentat o criză personală ştie că aceasta lasă urme. Aşa mi s-a întâmpla şi mie. Literal – şi vizibil. Criza mi-a afectat tenul. Brusc, pielea mea a devenit mai obosită şi mai ternă ca niciodată. Pentru că am pierdut şi multe kilograme într-un timp scurt, pielea s-a prăbuşit.” Sunt cuvintele Tinei Søgaard, fondatorul şi proprietarul Ecooking. Crud, dar adevărat: poveştile de succes îşi au originile în criza din viaţa cuiva.

Afectată de ceea ce se întâmpla cu pielea ei – pentru că nu există femeie care să rămână indiferentă la cum arată -, Tina a cumpărat materii primii şi a început să se joace în propria bucătărie, având şi avantajul anilor de experienţă în industria beauty. În fiecare zi încerca ceva nou, un alt produs pe care să-l folosească pentru propriile-i probleme cu tenul. Şi în scurt timp au început să se vadă şi primele rezultate – mai mult, interesul a crescut şi în rândul familiei şi al prietenilor, care-şi primeau produsele în sticle reutilizabile sau borcane de gem. Lecţiile ei de Ecooking aveau succes, mai ales că fiecare produs era creat pentru o anumită nevoie – pe care o şi rezolva.

Şi ştiţi cum este cu socoteala de acasă care nu se potriveşte cu cea din târg? Ei bine, cam aşa a fost şi cu Tina şi produsele ei. Nu-şi propusele să le dezvolte pentru a le şi vinde, doar că “gura târgului” a fost cea mai bună reclamă şi a început să fie abordată de esteticieni şi retaileri, iar de aici până la lansarea brandului nu a mai fost decât un pas. Aşa, cam cât ai spune… Ecooking. Adică o gamă de îngrijire a pielii, bogată în ingrediente naturale şi organice, dar care nu face rabat la eficienţă. Sau, cum le place danezilor să spună, cu onestitate şi transparenţă, arătând clar ce conţine fiecare produs.

Şi pentru că o aşa povestea frumoasă nu ar fi fost posibilă fără produse, vă voi povesti primele impresii despre câteva dintre acestea.

Săpun de mâini 02 cu gomaj

Gomajul îndepărtează celulele moarte, sporeşte circulaţia sangvină şi porneşte împrospătarea celulară. Acest săpun are aromă de citrice, violete şi ardei alb, iar gomajul este asigurat de particulele fine de piatră vulcanică din compoziţie. Se poate folosi pe corp şi pe picioare, pe pielea uşor umezită, apoi se clăteşte cu apă din abundenţă. La final, pielea este gata pentru a fi hidratată. Tip: culoarea şi textura transformă săpunul de mâini şi într-o modalitate de contrast în decorul băii.

Gel de curăţare a mâinilor 02

Bazat pe alcool (60%), gelul curăţă mâinile şi conferă pielii o aromă proaspătă. Se poate folosi în completarea spălării mâinilor – ştiţi voi, operaţiunea aceea care trebuie să dureze minimum 20 de secunde 😉 -, fiind foarte util în timpul călătoriilor sau când nu avem apă curentă la dispoziţie. Aroma oferită este de citrice, violete şi ardei alb. După aplicare nu necesită clătire şi nici nu lasă senzaţia aceea “sticky” pe la care am mai întâlnit-o la unele dezinfectante. Tip: în luna iulie este oferit cadou pentru achiziţii Ecooking de minimum 200 de lei.

Gomaj de corp 03

Sare naturală siciliană, Ulei de floarea soarelui organic, ulei de argan organic, vitamina E naturală, unt de shea organic, ulei de kukui natural şi ulei de migdale organic. Fiecare în parte şi toate la un loc contribuie la exfolierea celulelor moarte şi la hidratarea profundă a pielii. Aplicarea se face săptămânal, pe pielea udă, după care se masează circular şi se clăteşte cu apă călduţă. Tip: pielea va păstra o aromă proaspătă de iasomie, struguri şi floare de portocal.

Spumă autobronzantă

Este soluţia perfectă pentru a fi bronzante şi în acest an, chiar dacă vizitele la mare sunt mai rare – sau lipsesc complet. Mi-a plăcut cum scrie pe flacon: prelungeşte-ţi strălucirea de vară dintr-o singură utilizare.👌 În fond, bronzul arată bine pe piele şi în mijlocul verii, dar şi în orice alt anotimp. Conţine aloe vera organică, apă de castravete organic şi glicerină organică, iar DHA (dihidroxiacetona) asigură strălucirea pielii fără a o usca. Tip: la aplicare purtaţi mănuşi – sau spălaţi mâinile bine ca să nu rămână colorate ca şi cum ar fi “ruginit”.

Grijă faţă de mediu – în fabricarea produselor sale, Ecooking are grijă şi de mediu, toate ambalajele putând fi reciclate. Îţi poţi imagina că s-a folosit chiar şi porumb?

Facebook Comments

Related Posts

2 thoughts on “#noula… Douglas: lecţii de Ecooking pentru pielea noastră

  1. Multumim frumos pentru recomandare! Am auzit ca sunt produse minunate! Sa Ie folosesti cu placere draga mea!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.