Lola's Box

În seara aceasta vorbim despre pasiune. Şi nu despre orice pasiune, ci despre pasiunea pentru artă culinară şi pentru oameni. Când intri la NORMA, te aştepţi la un design de lux datorită locaţiei – Dorobanţi – şi la preţuri de îţi plânge cardul. Însă ceea ce te surprinde încă de la început este designul minimalist. Nu vă gândiţi la un meniu cu zeci de feluri, aşa cum sunteţi obişnuiţi la marile restaurante – aici găsiţi puţine, dar bune. Bune rău.

NORMA, Parmentier de canard confit

Iniţial am vrut să optez pentru coaste de vită cu legume la grătar – voiam ceva carne şi nu am fost niciodată prietenă bună cu raţa, mereu mi s-a părut aţoasă şi nici gustul nu m-a dat pe spate vreodată. La recomandarea ospătarului, am optat totuşi pentru “Parmentier de canard confit aux pommes de terre”, pe româneşte “Parmentier de raţă cu cartofi, parmezan şi pătrunjel”. Vreau să vă spun că a fost o adevărată sărbătoare a papilelor gustative: niciodată raţa nu s-a topit în gură aşa cum a făcut-o acum, salata care o acompania a echilibrat perfect gustul datorită stropilor de suc de portocală. Am curăţat farfuria regulamentar, cred că, dacă o uitau pe undeva, aveau impresia că este spălată deja. 🙂

NORMA, tartă de mere cu îngheţată de scorţişoară

La desert am ales o tartă de mere cu îngheţată de scorţişoară. Ştiţi cum arată o tartă perfectă? Dacă nu, trebuie să mergeţi la NORMA ca să o savuraţi, îngheţata de scorţişoara a completat tarta ca o coroană pe capul unei regine.

La sfârşit, spre marea mea surpriză, a apărut şi maestrul responsabil de acel festin – Chef Sissoko. Îl ştiţi de la Masterchef, un om mare la propriu şi la figurat. Nu m-am putut abţine să nu îl felicit pentru mâncare – şi, bineînţeles, să îi pun şi câteva întrebări.

NORMA, Anne & Sidia Sissoko

A ajuns la Masterchef datorită soţiei, care l-a înscris în secret, apoi de Sf. Ignat s-a trezit cu telefon de la postul de televiziune ca să se prezinte la preselecţii. Toata lună decembrie a oscilat dacă să se ducă sau nu. Până la urmă, de gura nevestei, s-a dus… Şi de acolo deja ştiţi cu toţii povestea.

Acelaşi tip pe care l-aţi văzut la televizor, fără fiţe şi fără aere. Dar, când vorbeşte de mâncare, îi strălucesc ochii, în fiecare cuvânt se vede pasiunea pentru bucătărie. Dacă ajungeţi la NORMA, să ştiţi că fiecare preparat este petrecut cu privirea de Chef Sissoko până la client, iar farfuria care se întoarce este inspectată: dacă este curată, clar ţi-a plăcut.

This slideshow requires JavaScript.

Nu cred că am mai avut foarte de curând o experienţă culinară atât de perfectă. Acolo, totul este făcut cu ingrediente proaspete şi atent alese, iar acest lucru se simte în gustul mâncării şi se vede în aranjamentul oricărui dish. Iubesc arta culinară şi îmi tresară sufletul atunci când întâlnesc oameni pasionaţi de ceea ce fac şi nu îi interesează profitul. Pentru Sidia, adică Chef Sissoko, profitul este atunci când pleci de la NORMA cu simţurile desfătate şi cu acel zâmbet pe faţă care transmite că eşti mai mult decât plăcut impresionat.

Vă recomand să vă faceţi timp şi să treceţi pe acolo. Măcar pentru tarta cu mere şi îngheţată de scorţişoară. Vă asigur că nu o veţi uita curând. Chapeau bas Chef!

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.