Lola's Box

Pasionaţii de dinozauri au noi motive de bucurie: în Ţara Haţegului, la Livezi şi Boiţa, au fost descoperite cele mai noi cuiburi de ouă de dinozauri. Acestea pot fi admirate acum şi la Dino Parc Râşnov, în zona dedicată Ţării Haţegului.

O nouă descoperire paleontologică aduce România în atenţia pasionaţilor de dinozauri din întreaga lume. Cercetările începute în urmă cu trei ani la Livezi şi Boiţa au scos la iveală cele mai noi cuiburi de ouă de dinozauri. De atunci, ouăle se află în proces de restaurare desfăşurat de studenţii Universităţii din Bucureşti, sub coordonarea Conf. Zoltan Csiki-Sava şi a Lect. Ştefan Vasile şi cu cu susţinerea şi implicarea Dino Parc Râşnov.

Conform cercetărilor, ouăle din cuiburile descoperite în Ţara Haţegului provin, cel mai probabil, de la “dinozaurul cu cioc de raţă”, Telmatosaurus Transsylvanicus, o specie de erbivor ce a trăit în zona Transilvaniei în urmă cu aproximativ 70-66 de milioane de ani.

Pentru a marca aceste noi descoperiri paleontologice, începând cu 15 august s-a lansat, la Dino Parc Râşnov, o expoziţie de cuiburi reale de ouă de dinozaur şi machete reconstituite ale cuiburilor cu pui de dinozaur. Exponatele au fost descoperite şi curatoriate între 2015 şi 2018, în Livezi şi Boiţa, de aceeaşi echipă menţionată anterior.

“Am hotărât să susţinem cercetările din domeniu încă de la începutul colaborării cu Prof. Dan Grigorescu de la Universitatea din Bucureşti, autor al unor importante descoperiri şi studii pentru ţara noastră, pentru comunitatea paleontologică, dar şi pentru vizitatorii Dino Parc Râşnov, pe care ne dorim să-i surprindem în permanenţă cu noutăţi. Fiecare exponat din parcul nostru vine şi cu o atestare ştiinţifică, astfel încât vizitatorii pot învăţa lucruri interesante şi inedite din istoria dinozaurilor”, a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râşnov.

“Ne-am bucurat de susţinerea continuă a Dino Parc Râşnov în cercetările desfăşurate până acum în Bazinul Haţeg, acolo unde au fost descoperite cele mai multe dovezi ale existenţei dinozaurilor pe teritoriul ţării noastre”, a adăugat Prof. Dan Grigorescu.

Acum, cum mai planificăm cel puţin o escapadă din Bucureşti până la începerea anului şcolar, avem un motiv în plus să mergem la munte. Vedem şi expoziţia de la Dino Parc Râşnov, ne reîncărcăm şi bateriile cu aer curat. Deşi cred că de data aceasta juniorul va fi mai atras de traseele de aventură. 😉

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.