Lola's Box

Deseori aleg să beau cafeaua în oraş pentru a profita la maximum de doza de energie pe care o oferă miraculoasa băutură. Iar unul din locurile care reuşeşte să te “dopeze” corespunzător este Moony Coffee Room.

Totul începe cu alegerea locaţiei şi plasarea comenzii. Continuă cu prepararea cafelei şi se încheie cu ritualul de savurare a licorii. Primeşti un shot consistent de energie, apoi ziua ta este cu totul altfel. Aşa îmi place să fie fiecare călătorie pe care o fac în universul înmiresmat al cafelelor. Iar una dintre cele mai plăcute experienţe a fost la Moony Coffee Room, o cafenea cozy, cu un design deopotrivă minimalist şi de avangardă.

De cum treci pragul cafenelei – o găseşti e pe bulevardul Iancu de Hunedoara 54B, la parterul Avantgarde Office Building -, vei remarca amenajarea care îmbină elemente din cochetele cafenele vieneze şi din ţările de origine a cafelei. Într-un spaţiu contemporan, interiorul de la Moony Coffee Room reuşeşte să aducă note din cultura savuroasă a cafelei. Realizat din materiale naturale atent alese, spaţiul impresionează prin detaliile precum traforuri din lemn inspirate de motive etnice, lămpi unicat din porţelan alb, având forma ceştilor de cafea de la Viena, şi medalioane ceramice.

Arhitectul Corvin Cristian, care şi-a pus amprenta asupra designului, a adus în prim-plan emblematicul scaun Thonet, tipic pentru cafeneaua vieneză. Piesa este parte integrantă a mobilierului cafenelei, dar este şi element decorativ, descompus şi fixat pe un perete interior. Mobilierul este completat cu mese şi scaune moderne, cu design original, lucrate de artizani locali şi expuse la Romanian Design Week 2016. Dacă te pasionează designul şi arhitectura, află că locaţia se află pe lista scurtă a categoriei “Cafes” a premiilor WIN (World Interior News) din acest an.

Dar să nu uităm esenţa vizitei la Moony Coffee Room. Aici găseşti sortimente de origine proaspăt prăjite, băutura fiind preparată de barista atât pentru cei pasionaţi, cât şi pentru cei care vor să testeze diferenţa dintre o cafea obişnuită şi una care merită savurată. Şi pentru că nu toată lumea se dă în vânt după cafea – sau poate nu beau şi la orele târzii -, poţi încerca ceaiurile bio, sucurile naturale sau reţetele originale de limonadă.

Pentru doza cotidiană de energie, Moony te poate ispiti cu variante delicioase de mic dejun sau prânz. Produse proaspete de patiserie, waffles, brioşe, salate, sandwichuri, quiche-uri, tarte şi… multe altele. Se deschide încă de la ora 8.00, aşa că poate fi atractiv pentru early birds sau pentru o întâlnire de afaceri. După cum poate fi şi pe placul celor care ies cu prietenii, până la orele 19.00 când se închide.

Linişte şi reverie sunt doar două din atuurile prin care Moony te atrage. Te poţi relaxa, te poţi alimenta cu energie pozitivă şi, atunci când vremea îţi permite, poţi sta pe terasă să admiri unul din momentele de arhitectură din zona centrală a Capitalei: fostele Atelierele Cartea Românească, transformate acum într-un business center.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.