Lola's Box

Când vine vorba de mese delicioase, dar şi sănătoase, cu toţii suntem Hungy for Inspiration. Orice ce ar spune unii sau alţii, trei mese pe zi este conceptul prin care eşti în formă şi îţi menţii şi silueta. Aşa că astăzi vin cu trei idei pline de energie şi sănătate, din care nu lipseşte pâine finlandeză Finn Crisp.

“Micul dejun păstrează-l numai pentru tine, prânzul împarte-l cu prietenii, iar cina dă-o duşmanilor.” Da, sună frumos această vorbă din popor, dar nu spune nimeni că trebuie să consumi o cină superconsistentă, la o oră foarte târzie şi plină de calorii. După cum nici celelalte mese nu este recomandat să fie excesiv de copioase, pentru că organismul va consuma energia pe digestie, iar tu vei dori să… tragi un pui de somn. 😊

Iar pentru sănătatea noastră, pâinea pe care o consumăm trebuie să fie bogată în fibre, cu conţinut redus de calorii şi să poată acompania o gustare sănătoasă şi hrănitoare. Şi să ştiţi că nu este imposibil să obţii toate acestea din partea unei pâini. Aşa că reţineţi un nume: Finn Crisp. Între 15 şi 20% din conţinut este reprezentat de fibre, ceea ce asigură un regim alimentar echilibrat, iar ingredientul principal al pâinii este făina de secară integrală. Şi dacă cineva dintre voi este Hungry for Inspiration, iată trei idei de meniu gustos, delicios şi, mai ales, sănătos.

Mic dejun Finn Crisp: tartine cu cremă de brânză

La micul dejun vă propun tartine, având ca bază pâinea Finn Crisp, decorate cu cremă de brânză. Pentru crema de brânză aveţi nevoie de brânză de vaci, iaurt, arpagic (chives), boia afumată (un vârf de cuţit). Se amestecă toate acestea până la omogenizare, după care se tartinează pâinea crocantă tradiţională – pentru un plus de răsfăţ, puteţi folosi un posh. Simplu, nu durează mai mult de 4-5 minute. Deci nu aveţi “scuza” că vă răpeşte mult timp dimineaţa. În plus, poate fi o gustare simplu de realizat şi pentru pauza de la birou.

Dejunul Finn Crisp: supă-cremă de dovleac

Acum, când începem să resimţim frigul, nimic nu este mai delicios la prânz decât o supă care să-ţi încălzească sufletul. Pentru supa-cremă este nevoie de un dovleac, un morcov, şuncă afumată (100 g, cât mai slabă / vă recomand Speck de vită din Kaufland), smântână de gătit (200 ml), nucşoară (1/2 linguriţă) – eventual, supă de pui (200 ml). Dovleacul, morcovul şi şunca se taie bucăţele, se adaugă apă sau supă cât să le acopere şi se fierb până se înmoaie. Se pasează cu blenderul şi se adaugă smântâna lichidă. Se decorează după preferinţe – eu am ales busuioc. Crutoanele sunt din pâine Finn Crisp Hi-Fibre (20%).

Cina Finn Crisp: salate diverse

Pentru cină sau când vă vin prietenii în vizită şi vreţi să serviţi o gustare rapidă, puteţi încerca salate diverse. La noi, cel mic este mare fan al salatei cu castraveţi şi roşii – eventual asezonată cu tofu -, eu prefer humusul, iar soţul şi fiul cel mare sunt amatori de salată de vinete sau de fasole bătută. Aşa că salatele ajung în boluri, iar fiecare îşi alege pâinea preferată. La humus vă recomand să încercaţi pâinea cu chimen (Caraway-Kummin), care are 20% fibre şi este produsă din cereale 100% integrale.

Ţine doar de inspiraţia voastră cu ce combinaţi produsele Finn Crisp. Puteţi încerca şi cu guacamole, ouă fierte moi şi tot ce vreţi – în fond, fantezia nu cunoaşte limite. Eu consum frecvent pâinea finlandeză, excelentă în dieta unui purtător de diabet tip 2, iar cei trei Hartungi dau iama frecvent în stocul meu. Are you hungry for more? 😊

Facebook Comments

Related Posts

One thought on “Trei idei de mese sănătoase cu Finn Crisp

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.