Lola's Box

Când discuţi despre ceea ce face ca un costum să fie perfect, cu alte cuvinte despre made to measure şi fashion, nici că se poate gazdă mai potrivită decât reşedinţa Ambasadorului Italiei. Ei bine, pentru o seară, Excelenţa Sa Diego Brasioli ne-a primit pentru a descoperi care sunt secretele succesului Maris Made to Measure.

Pentru mine, când vorbesc despre fashion, Italia este locul în care se nasc cele mai spectaculoase creaţii, este însăşi patria modei. Şi nu vorbesc doar despre industria fashion destinată femeilor, ci şi despre costumele bărbăteşti. Aşa că am acceptat imediat invitaţia de a participa la o serată “Made in Italy”, cu spiritul autentic al “Cizmei”, din care nu putea lipsi conceptul La Bella Figura.

Maris Made to Measure, Diego Brasioli & Vlad Mari;

Robert Ciobanu & Tatiana Ernuţeanu & Vlad Mariş & Excelenţa Sa Diego Brasioli
Robert Ciobanu & Tatiana Ernuţeanu & Vlad Mariş & Excelenţa Sa Diego Brasioli

Dar să revin la tema principală a seratei. Maris Made to Measure a prezentat noua linie de costume de sezon, piese ce sunt realizate din ţesături fine Drago SpA. Alături de Vlad Mariş a fost prezent şi Paolo Drago, directorul executiv al companiei omonime, care ne-a împărtăşit o parte din secretele savoir-faire italian.

Maris Made to Measure

Maris Made to Measure

Povestea Maris Made to Measure a început în urmă cu patru ani. De atunci, Vlad Mariş, unul dintre cei mai cunoscuţi şi respectaţi consultanţi de profil, duce conceptul made-to-measure la un alt nivel, fiind preocupat de detalii, calitatea ţesăturilor şi regulile stricte pentru realizarea unui costum. Aceste norme bine definite datează de pe la anii 1600 şi au rămas la fel de actuale până în zilele noastre.

Inginerul care poartă sacou şi costum

De la ţesături cu fir de aur marca Harrisons, pentru bărbaţii extravaganţi, până la ţesături clasice pentru cei sobri. În portofoliul Maris Made to Measure pot fi găsite peste 8.000 de materiale ale unor case de tradiţie în domeniul ţesăturilor. În exclusivitate pentru România, în showroomul MTM poţi alege branduri cu istorie şi experienţă în industrie precum Drago, Harissons, Bateman Ogden, W Bill, Lesser.

Maris Made to Measure

Maris Made to Measure, Vlad Mariş & Diego Brasioli

Fiecare costum comandat de către client este executat pe baza unei schiţe (fashion illustration) realizată de consilierul de stil Robert Ciobanu. Un talent pur, acesta este cel care pictează manual şi butonii ce pot fi găsiţi în showroom. Monogramele pot fi cusute nu doar în varianta clasică, ci şi cu fir de mătase, iar cravatele sunt realizate 100% din mătase de dud.

“Eu am absolvit Politehnica, sunt inginer. După aceea, m-am înscris la doctorat, iar pe durata acestuia am mers la stagii în Franţa şi Italia. Acolo am remarcat că bărbaţii se îmbracă elegant şi poartă haine de calitate, bine croite. Atunci mi-am cumpărat şi primul sacou”, declară Vlad Mariş. A început să poarte tot mai des sacou şi cravată, începând să studieze domeniul modei masculine şi să se informeze despre arta costumelor made-to-measure. A fost cucerit de domeniul pe care îl descoperea şi a hotărât ca pasiunea să se transforme într-un business.

Maris Made to Measure, Tudor Scripcariu & Margarita Antoniadou

Maris Made to Measure, o altfel de experienţă

Datorită savoire faire, execuţiei impecabile a costumelor, simţului estetic şi personalizării în detaliu, Mariş Made to Measure şi-a câştigat o clientelă exclusivistă. “Procesul realizării unui costum este unul foarte complex. De la întâlnirea cu clientul şi consilierea acestuia în vederea alegerii materialului, luarea măsurilor – un aspect foarte important şi delicat – până la personalizarea fiecărei piese în parte. Apoi urmează producţia şi finisarea obiectului vestimentar în atelierul nostru, după care livrarea către client”, completează Vlad.

ISTORIE. Lanificio Drago este una dintre cele mai mari companii italiene din întreaga lume, cu o istorie ce începe la 1973. Tradiţiile regăsite în istoria Italiei reprezintă sursa de inspiraţie a casei. Producţia ţesăturilor se face în Biella, Lessona şi Verona, iar materia primă este obţinută din Australia şi Noua Zeelanda – se porneşte de la o fineţe 130 extra, după care, în fabricile Drago, se obţine potenţialul maxim, astfel că se ajunge la 210. Printre ţesăturile Drago se numără caşmir, mătase şi in.

Cara Tatiana Ernuţeanu, molte grazie per una bella serata!

Anne @ Maris Made to Measure

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.