Lola's Box

Ionuţ Preda, hairstylist la Geta Voinea Saloane, un tip exuberant şi plin de viaţă, genul de om care, dacă viaţa îi dă lămâi, el îşi face o limonadă delicioasă. Pur şi simplu nu ai cum să nu îl iubeşti!

Cum ai ajuns să practici meseria? Vis din copilărie sau altceva?
Nu am visat niciodată să devin hairstylist. Din contră, visam să fiu preot sau medic 🙂 Alegerea a venit în urma cu 10 ani, deşi – trebuie să recunosc – cochetam puţin în copilărie cu părul maică-mii şi al sorei mele 🙂 Revenind la subiect, în timpul facultăţii (de drept) aveam nevoie de un extrajob şi într-o dimineaţă, în drum spre cursuri, am văzut un banner pe un taxi: “Căutăm tineri talentaţi pentru iniţiere în tainele părului”. A fost aşa, ca o sclipire! Am sunat, am mers şi of… am cunoscut-o pe Beatrice Negrea 🙂 Îmi amintesc cu drag, m-a privit şi mi-a spus: “O să ajungi sus”. La momentul acela m-a bufnit râsul. Ulterior a început să-mi placă. Am observat că se întâmpla ceva cu mine, totul venea din interior… Timp de doi ani am continuat alături de Betty, căreia îi mulţumesc pentru răbdare şi pentru că m-a învăţat “primii paşi”. Cam aşa a început cariera mea în “hair”, în urmă cu 10 ani în frumosul Hermanstadt.

Câte vedete ţi-au trecut prin mână? Poţi să dai exemple?
Vedete? He, he! Pentru mine exista două: Lara Fabian şi Celine Dion 🙂 Restul sunt persoane publice. De-a lungul timpului am colaborat cu multe vedete din showbizul autohton: Dana Hauer (Pisi din “Inimă de ţigan”), Graţiela Teohari, Dan Bordeianu, Gina Pistol, Roxana Ionescu, Cosmina Păsărin, Dan Bittman, Doru Todoruţ (Deepcentral), câteva doamne din Top 100, Diana Bişinicu, Ioana Ginghina etc. 🙂 Oameni deosebiţi care vin şi trec…

Care este coafura/tunsoarea preferata?
Nu am aşa ceva. Pentru mine, toate sunt creaţii. Indiferent de ce-mi iese din mână, este artă. Am renunţat de mult să fiu modest şi recunosc: FAC ARTĂ. 🙂 Am învăţat să mă autoapreciez, aşa că îmi place să fiu direct.

Cum este să lucrezi cu Geta Voinea?
Geta Voinea… Huh, demenţial! Geta este o persoană deosebită, imprevizibilă şi plină de viaţă, munca alături de ea este o adevărată aventură. Am învăţat multe lucruri de la ea, drept pentru care îi mulţumesc că mi-a dat această oportunitate! Suflet de om cu mâini de aur, intr-un cuvânt! Toată stima.

Care sunt tendinţele în hairstyling?
Aş putea să numesc nenumărate tendinţe, dar nu vreau să intru în tipar. După mine, tendinţele sunt expuse şi libere în ceea ce priveşte adoptarea. Nu toate femeile îşi doresc să fie trendsetter sau fashion icon. Unele da, altele vor doar să-şi evidenţieze trăsăturile şi să li se readucă încrederea pierdută în faţa oglinzii. Eu consider că toate femeile trebuie să poarte ce li se potriveşte pentru a evidenţia trăsăturile fiecăreia. Nu există un anume tip de breton, tunsoare sau culoare pe care cineva trebuie să o adopte, respectiv să o poarte. Frumuseţea vine din interior şi eu doar o evidenţiez şi redau încrederea pierdută. E minunat să poţi face asta fără să ţii cont de tipare, tendinţe etc. Trăiesc pentru zâmbetul de final şi acel mulţumesc lăuntric. 🙂 În concluzie, se poartă ce ţi se potriveşte, nu ce cred alţii că ţi s-ar potrivi.

Ce sfaturi ne poţi da pentru un păr frumos şi sănătos?
Păr frumos şi sănătos? 🙂 Zâmbesc pentru că-mi place, mă hrănesc cu zâmbete şi păr! Nici aici nu o să intru în tipare să vă spun folosiţi produsul “X” sau marca ori crema “Y”. Părul sănătos este părul respectat, neagresat, îngrijit. Având în vedere că vine iarna, protejaţi-l aşa cum v-aţi dori voi să vă protejeze cineva. Vorbiţi cu el, acoperiţi-l când îi este frig, mângâiaţi-l când necesită atenţie, iubiţi-l când are nevoie de afecţiune. Folosiţi produse profesionale, aşa cum este Alterna (produse bio), trataţi-l ca pe o fiinţă care face parte din voi şi vă v-a răspunde cu sănătate.

XOXO, Ionuţ!

Facebook Comments

Related Posts

2 thoughts on “«Mă hrănesc cu zâmbete şi păr» – interviu cu hairstylistul Ionuţ Preda

  1. Mi-a placut foarte mult acest articol, iar incheirea a fost cu adevarat superba – protejeaza-lti parul exact asa cum ai vrea tu sa fi protejat. Cred ca cea mai mare satisfactie o ai in momentul in care clienta sau clientul zambeste, inseamna ca munca ta este apreciata. 🙂
    Nota 10 pentru articol! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.