Lola's Box

Pentru o seară, decorul Art Nouveau al Muzeului Naţional George Enescu m-a purtat în universul seratelor de altă dată pentru a descoperi Luviane, o colecţie de parfumuri artizanale naturale şi bijuterii preţioase. Totul fiind de inspiraţie tradiţională românească.

La final de septembrie, când soarele încă ne mai încânta cu razele lui, am păşit pe treptele impunătoare ale Muzeului George Enescu. Muzica clasică avea un magnetism aparte şi mă atrăgea spre saloane Palatului. Camere inundate de acorduri, de parfumul vinului roşu, de aroma dulciurilor, dar, mai ales, de parfumurile artizanale naturale. De la primul contact, mi-a fost clar că notele Luviane Atelier de Parfumerie sunt pentru adevăraţii pasionaţi de parfumeria naturală. Însă surpriza foarte plăcută a fost să descopăr că toate aceste minunăţii se bazează pe tehnici tradiţionale foarte vechi.

Luviane Mister

Experienţele personale ale creatoarei se regăsesc integrate în întregul concept al brandului. Mai mult, având o pronunţată inspiraţie din etnicul românesc, Luviane este un promotor al tradiţiei şi al simbolisticii acestuia. O contopire de registru personal şi emoţie generată de creaţia autentică, numele brandului s-a născut prin anagrama celui al fondatoarei, Iulia-Victoria Neagoe. “Am ales acest nume pentru că am simţit că sunt o parte din brand. În timp, prin intermediul clientelor am aflat că există şi o mică localitate în Finlanda, Luvia, dar şi că Luvia este o variantă a cuvântului Love. M-a bucurat această asociere a numelui cu iubirea, pentru că Luviane înseamnă iubire pentru tradiţie, pentru valorile româneşti şi pentru oameni”, a declarat Iulia.

Parfumuri de damă Luviane

Linia de parfumuri are la bază ingrediente naturale, cele mai mult sunt bio şi provin din exploatări agricole ce respectă condiţiile necesare. Nu conţin sulfaţi, plumb, parabeni, arome sintetice, propilen glycol sau lauril sulfat, ceea ce reprezintă unul dintre avantajele parfumeriei naturale. Un alt beneficiu al acestui segment de parfumerie este folosirea uleiurilor esenţiale din flori, seminţe, fructe sau plante. Extrase prin distilare sau presare la rece şi absorbite prin piele sau inhalate (aromoterapie), acestea ajută la menţinerea unei stări optime a minţii şi a corpului.

Apele de parfum sunt realizate pe bază de infuzii sau macerate şi conţin uleiuri esenţiale, tincturi, extracte, absolute, răşini şi alcool de cereale. Parfumurile solide conţin ceară de soia şi de jojoba, certificate bio. Ambalajul este reciclabil, cutiile fiind realizate hand-made, din pulpă – fără conţinut de lemn şi clor – provenită din păduri bine gestionate. Pânza de borangic din interiorul cutiei este realizată manual la război, într-un atelier din România.

Luviane, gamă completă

Linia de parfumerie Miresme Româneşti cuprinde patru parfumuri de damă, unul pentru copii, unul destinat bărbaţilor, dar şi un parfum ediţie limitată pentru Crăciun. Fiecare dintre cele patru parfumuri de damă corespunde unei etape din viaţa femeii:

  • Mister este primul parfum creat, care în scurt timp a devenit un bestseller. Are note florale de ylang-ylang, lemn de santal şi iasomie şi este dedicat femeii senzuale, mature, care ştie cum să provoace.
  • Inspirat de Sânziene, Dryada corespunde perioadei de început, de seducţie ludică, în căutarea perechii. Floral-oriental, parfumul are la bază busuioc şi iasomie, ingrediente completate de notele orientale de patchouli. Busuiocul este purtător de noroc, iar iasomia este una dintre florile de bun augur, dăruită de Dragobete.
  • Matronalia este parfumul începutului vieţii de familie şi este inspirată de sărbătoarea omonimă de început de an a romanilor. Este un parfum oriental, uşor condimentat, cu note de patchouli, scorţişoară şi anason.
  • Zeiţa Mamă în mitologia traco-romană, Kotys este parfumul dedicat mamei. Parfumul cu ingrediente ce reprezintă feminitatea, familia şi fertilitatea poate fi folosit cu moderaţie atât în perioada sarcinii, cât şi în cea de alăptare. Smirna şi tămâia, oferite în dar la naşterea pruncului, sunt completate de flori ce aduc în suflete bucuria naşterii: lavandă, azalee, flori de portocal.

Parfumuri de damă & bărbaţi Luviane

Zâna Florilor este parfumul creat pentru cei mici în care aroma caldă a azaleei se îmbină cu cea de neroli, verbină şi citrice. Plăcerea olfactivă, ce transpune la visare, inspiră prospeţime, inocenţă şi frumuseţe. Darzalas, singurul parfum masculin, este puternic, incitant şi seducător datorită aromelor de vetiver, tabac, condimentate cu cardamon. Se închide cu o notă de chiparos cât să completeze personalitatea cu un pic de sensibilitate.

Neios (decembrie), creat special pentru sărbătorile de iarnă, face parte dintr-o ediţie limitată şi promite o senzaţie olfactivă plină de emoţie. Datorită ingredientelor aromate – anason, portocală, scorţişoară, brad, vanilie -, parfumul este o invitaţie în universul plin de culoare şi bucurie al Crăciunului.

Luviane s-a aventurat în lumea bijuteriilor

Bijuterii Luviane

De curând, în strânsă legătură cu linia de parfumerie, Luviane şi-a extins portofoliul cu bijuterii artizanale din argint cu pietre preţioase şi semipreţioase. Zânele reprezintă o colecţie de figurine stilizate, din argint gravat, decorat cu pietre preţioase ce pot fi alese în funcţie de preferinţe personale. În vară, de Sânziene, setul cu perle de cultură a fost prezentat la Ambasada României de la Paris. Podoabe Parfumate reprezintă sticluţe miniaturale – pandantiv, pe panglică de mătase -, în care se poate turna parfumul preferat. Sunt lucrate din argint, cu modele filigranate şi pietre semipreţioase, şi pot fi cadouri inedite.

Tatiana Ernuţeanu & Iulia-Victoria Neagoe
Tatiana Ernuţeanu & Iulia-Victoria Neagoe

Istoria brandului Luviane povestită de Iulia: “Fac compoziţii aromate de când mă ştiu… Mai exact, de pe la 3-4 ani. La acea vreme din joacă, însă, pe măsură ce au trecut anii şi alergiile mele s-au accentuat, mi-am dat seama că nişa parfumurilor naturale este complet descoperită în România. Încurajată de prietenii şi cunoştinţele care îndrăgeau deja produsele create de mine, m-am gândit că este timpul să transform hobby-ul în ceva mult mai serios. Astfel, în 2014 a apărut Luviane Atelier de Parfumerie.

Bijuteriile au apărut ca o extensie a brandului pentru că le-am asociat întotdeauna cu parfumurile şi culorile. Colecţiile sunt inspirate tot de tradiţii şi de parfumuri, ideea de natural fiind cea care prevalează. Personalitatea unei femei este întotdeauna completată de parfumuri seducătoare şi incitante şi de bijuterii preţioase… Şi toate pot fi naturale”.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.