Lola's Box

Ţi s-a întâmplat ca principala ta pasiune să-ţi scotă în cale marea dragoste? Ca aşa este povestea din Love by Design, o coproducţie româno-americană, care reprezintă debutul cinematografic al Giuliei Nahmany.

Danielle Luca, interpretată de Giulia Nahmany – are o carieră de succes la revista Beguile din New York, acolo unde este fashion editor. Doar că firea ei vulcanică îi joacă o festă de zile mari, iar redactorul-şef Vivien Thompson – în rolul căreia o regăsim pe Jane Seymour (v-o aduceţi aminte din “Dr. Quinn”, nu?) – o concediază… cu zâmbetul pe buze. Ce ar mai fi putut face în Big Apple? Nu foarte multe, aşa că se întoarce acasă, în România, unde începe o călătorie de redescoperire.

Love by DesignSă am şansa extraordinară să filmez în satele şi oraşele uimitoare din munţii Transilvaniei a fost un vis şi o experienţă memorabilă.

Michael Damian, regizor

Pe plaiurile mioritice, Danielle face uz de talentul său în design vestimentar şi începe să creeze ţinute în care se regăsesc motive din portul popular specific satelor din Transilvania. Şi, care orice poveste ticluită la Hollywood, “Love by Design” nu putea să nu aibă o latură romantică. Dar cred că v-am povestit deja cam multe din film. Ce farmec ar mai avea când îl veţi vedea după premiera din 31 octombrie?

Filmat aproape în totalitate în România, acţiunea filmului poartă personajele prin Bucureşti, în locuri precum Palatul Bragadiru sau Teatrul Bulandra, dar şi prin inima Transilvaniei, pe la Sighişoara, Saschiz sau Biertan. “Aş spune că filmul poate fi un adevărat ambasador pentru destinaţiile turistice din ţara noastră”, spune Giulia Nahmany într-un interviu.

David Oakes, din serialul “Familia Borgia” alături de Giulia
Love by Design, David Oakes
Adrian Edwards, fermecătorul britanic de care se îndrăgosteşte Danielle, este interpretat de David Oakes. Cinefilii îl vor recunoaşte pe David, ca fiind actorul care l-a interpretat pe Juan Borgia în “The Borgias” (Familia Borgia), serial TV scris şi regizat de Neil Jordan, câştigător al unui premiu Oscar. În palmaresul lui Oakes regăsim nominalizări la Premiile Emmy şi la Globul de Aur atât pentru miniseria “The Pillars of the Earth” (cu rolul William Hamleigh), cât şi în serialul produs de BBC “The White Queen” (unde l-a interpretat pe George Plantagenet, primul Duce de Clarence).

Love by Design, David Oakes & Giulia NahmanyCariera lui David a început la Shakespeare’s Globe din Londra, după ce anterior urmase cursurile Bristol Old Vic Theatre School. Nu trebuie omis nici faptul că a studiat literatura engleză la Universitatea din Manchester. În prezent, David poate fi văzut în piesa “Shakespeare in Love”, la Noel Coward Theatre din West End (Londra), unde îl interpretează pe marele rival al lui William Shakespeare, Christopher “Kit” Marlowe. Pentru acest rol, David Oakes este nominalizat la Broadway World Awards 2014.

This slideshow requires JavaScript.

Cred că peisajele superbe ale României şi prezenţa unui actor celebru sunt suficiente motive pentru a vă rezerva bilete la premiera din 31 octombrie a filmului “Love by Design” (Dragoste & Design; distribuitor Forum Film România). Pelicula regizată de Michael Damian îi mai are în distribuţie, printre alţii, pe Jane Seymour, David Lipper, Olivia Hallinan, Ela Prodan şi Manuela Ciucur.

copyright foto: Goldline Production International

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.