Lola's Box

Ce poate fi mai plăcut decât o zi petrecută într-o ambianţă exclusivistă, acompaniată de simfonia motoarelor BMW? O experienţă unică, un amalgam fascinant de putere şi eleganţă. Şi, mai presus de orice, Ladies Only.

Claudiu DavidCând vine vorba de doamne/domnişoare la volan, nu puţini sunt cei care spun “ah, o catastrofă”, iar reacţia o întâlnim, deopotrivă, la bărbaţi şi la femei (aţi putea să nu o spuneţi măcar din spirit de solidaritate). Ei bine, la eveniment am întâlnit un bărbat care pare venit din altă lume. Claudiu David – fost pilot de raliuri, megapasionat de maşini şi licenţiat BMW International Senior Driver Trainer – a demonstrat cum te poţi face ascultat de un public exclusiv feminin. Fără a abuza de termeni de specialitate – uneori, plictisitori şi total de neînţeles pentru profani -, instructorul nostru a detaliat acolo unde este cazul, a mai inserat câte o glumă pentru a destinde atmosfera şi a apreciat că poate învăţa de la doamne şi domnişoare şi poziţii noi pentru a ţine mâinile pe volan.

Dacă le priveşti dincolo de caroserie şi motor, automobilele înseamnă o pasiune fără limite, lucru pe care aveam să-l descopăr mai bine atunci când am trecut de la teorie la practică. Alături de Claudiu, grupul de instructori îi cuprinde pe Mihai şi Mihaela Beldie, tatăl şi fiică. Şi el fost sportiv în competiţiile din România, “Mac” (a.k.a. Mihai Beldie) a transmis pasiunea sa şi copiilor, astfel că nu trebuie să ne mire că “Dottoresa” – da, Mihaela este licenţiată în medicină sportivă la Cluj – a fost copilotul lui David timp de mai mulţi ani. Ar fi de menţionat şi Mihai Beldie junior, doar că fiul este prins cu “Fumi”, spectaculosul BMW 120d cu care participă în competiţiile automobilistice. Asta da pasiune de familie! 🙂

BMW la Palatul Mogosoaia

După un drum suficient de lung pentru a pune în aplicare tot ceea ce ne explicase Claudiu David, exerciţiile propriu-zise au avut loc în decorul superb al Palatului Mogoşoaia. Liniştea complexului a fost tulburată de simfonia motoarelor pe care le-am strunit pentru a îndeplini provocările instructorilor. Conform statisticilor, parcatul unui automobil este una din dificultăţile frecvente ale conducătorilor auto. Dar cum te descurci când eşti la volanul unui BMW Seria 7, adică o limuzină de peste cinci metri, şi toate geamurile sunt acoperite? Ei bine, se poate să reuşeşti, dar trebuie să ai încredere deplină în sistemul de asistare la parcare, cu cameră video pentru mers înapoi şi senzori de proximitate.

Nina BrătfăleanÎţi vine a crede că o femeie finuţă şi delicată poate gestiona “o întreagă maşinărie infernală”, capabilă de evenimente care stârnesc admiraţia deopotrivă din partea bărbaţilor amatori de cai-putere şi viteză, dar şi a doamnelor şi domnişoarelor care, fie vorba între noi, nu sunt departe atunci când se văd la volanul unui BMW. Ai face bine să crezi că se poate: pe Nina Brătfălean – director de marketing BMW Group România – o cunosc de şase ani şi am descoperit o femeie puternică, extraordinară, care adoră frumosul, oamenii frumoşi şi ideile frumoase. De altfel, BMW Driving Experience Ladies Only a fost creat la sugestia unei cliente, prezentă la un alt eveniment BMW.

Datorită ei am cunoscut-o pe Irina Wagner: datorită ei şi pasiunii sale, cafeaua a fost servită în ceşti pictate manual, aşa cum sunt majoritatea porţelanurilor de la Wagner Arte Frumoase şi Poveşti.

Alina Ieva, creator de artă olfactivăPentru mine, mult mai impresionantă a fost experienţa oferită de Alina Ieva, creator de artă olfactivă: “Fiecare dintre noi am experimentat puterea. Puterea a fost, este şi va fi dorită de oameni. În momentul în care simţi puterea, o stare de bine te va cuprinde”. Alina a reuşit să ne surprindă cu demonstraţia pe care ne-a oferit-o: fiecare dintre invitate a primit un pahar cu o picătură de parfum, pe care să-l ţinem la piept. Doar câteva secunde au fost suficiente pentru a simţi mirosul parfumului. “Dar câte dintre dumneavoastră ştiu că ajunge o singură pictură dintr-o compoziţie savant elaborată, care conţine molecule active şi inteligente, ca să puteţi accesa informaţia străveche a puterii, bine tăinuită în lăcaşul amintirilor? Când veţi afla, veţi descoperi şi secretul unui adevărat parfum de colecţie!”Alina Ieva

Tot ceea ce este frumos are şi un sfârşit. Aşa a fost şi aventura noastră alături de BMW: o zi petrecută într-o companie plăcută, agreabilă, cu invitate deosebite, cu o atmosferă antagonică dintre spiritul modern şi progresist al automobilelor, pe de-o parte, şi delicateţea unor femeie puternice, de cealaltă parte. That means Ladies Only!

Facebook Comments

Related Posts

6 thoughts on “Ladies Only – BMW Driving Experience

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.