Lola's Box

Fiecare copil îşi imaginează că este un explorator celebru, pornit pe mările şi oceanele lumii, iar aventura sa îl poartă şi la Polul Nord. La capătul lumii, aşa cum spun toţi şi aşa cum este şi aventura eroilor din filmul “Tout en haut du monde”.

Dintotdeauna, aristocraţia a fost cea care a finanţat aventurile temerare ale celor pasionaţi de navigaţie. O corabie nu era uşor de întreţinut şi îţi trebuiau mulţi bani pentru a avea cel mai bun echipaj. Mai ales atunci când călătoria era spre Polul Nord – uneori era o aventură spre care te îmbarcai, dar nu ştiai dacă te mai şi întorci.

La capătul lumii

La capătul lumii

La capătul lumii (“Tout en haut du monde”) – o producţie care a necesitat un buget de 6,1 milioane de euro (conform imdb.com) – este un film de animaţie captivant cu o poveste fascinantă, plină de culoare şi suspans. Iar cei mai îndrăzneţi şi curioşi exploratori, alături de ajutoarele lor de nădejde – a.k.a. părinţii 🙂 – sunt aşteptaţi să vadă animaţia care îi va duce “La capătul lumii”. Adică… Polul Nord.

Provenită dintr-o familie aristocrată din Sankt Petersburg, micuţa Sacha este profund ataşată de bunicul ei, Oloukine, mai ales datorită expediţiilor pe care acesta le făcea şi pe care i le povestea adeseori micuţei. Doar că, la doi ani de la plecarea lui Oloukine în călătoria de cucerire a Polului Nord, Sacha decide să părăsească castelul în care trăieşte şi să renunţe la viaţa lipsită de griji.

La capătul lumii

La capătul lumii

Copila porneşte în căutarea bunicului său şi a magnificei sale nave, Davai. Moştenitoare a curajului şi a tenacităţii bunicului, ea riscă totul pentru a-l regăsi pe cel căruia îi poartă o dragoste neţărmurită şi pentru a-i salva renumele. Aşadar, Sasha pleacă în aventura vieţii ei, tocmai la capătul lumii…

Câştigător al Premiului Publicului la Festivalul Filmului de Animaţie de la Annecy în 2015, “La capătul lumii” este primul lungmetraj al regizorului Rémy Chayé, venit după o serie de scurtmetraje precum “Copiii ploii” şi “Insula lui Black Mor”. Despre realizarea sa, regizorul spune: “Este o animaţie fără foaie şi creion. Este creaţia Photoshop-ului şi a altor programe de grafică”.

La capătul lumii

La capătul lumii

Distribuit de Vito Film – atât în versiune dublată, cât şi în versiune subtitrată –, “La capătul lumii” îi poartă pe cei mici, dar şi pe cei mari direct spre Polul Nord. Şi vă recomand să-i duceţi pe pitici la film. Se vor regăsi în povestea personajului. 🙂

La capătul lumii, Alex la avanpremieră

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.