Sunt chef la mine în bucătărie. Pur şi simplul, activităţile culinare sunt pe placul meu, nu le văd ca o corvoadă. Şi totuşi a fost un moment în care am recunoscut că un robot de bucătărie poate fi Masterchef, dar şi un ajutor fantastic. Cam aşa a fost experienţa mea cu Kenwood Chef Titannium.

De la prima întâlnire, roboţelul impresionează prin robusteţe. Nici nu are cum să fie altfel, din moment ce întregul ansamblu este realizat din metal. Chef Titanium este impozant, în ciuda dimensiunilor compacte, iar la această imagine contribuie şi masa generoasă. Nici nu are cum să fie altfel, dar acest lucru se dovedeşte un beneficiu atunci când robotul de la Kenwood lucrează la turaţie maximă. Credeţi-mă că am încercat mai multe reţete şi nu s-a mişcat de pe poziţia unde-l aşezasem pe blatul de bucătărie.

După ce-ţi atrage atenţia prin aspectul exterior, Chef Titanium scoate arsenalul la înaintare şi atunci îţi dai seama de ce poate fi chef la tine în bucătărie. Pe lângă cele cinci palete potrivite pentru prepararea diferitelor creme, aluaturi sau spume, robotul Kenwood îţi mai oferă ceva. Blenderul de sticlă este perfect pentru sosuri, shake-uri, tocat şi mărunţit. Nici acesta nu este uşor, ceea ce este firesc întrucât este din sticlă. Deşi poate părea fragil, mi se pare mult mai solid şi mai potrivit decât versiunile de plastic.

Dacă este să mai aduc în prim-plan două atuuri tehnice ale robotului Chef Titanium, unul ar fi bolul pentru amestecarea ingredientelor. Este realizat integral din oţel inoxidabil şi, pentru a preveni “plecarea la plimbare” atunci când robotul funcţionează, Kenwood l-a gândit cu un sistem de fixare în baza aparatului. Al doilea ar fi braţul culisant, care se poate ridica pentru scoaterea bolului metalic şi montarea/demontarea paletei. Şi pentru ca noi să vedem mai bine ce se întâmplă în bol, braţul are integrat un bec al cărui fascicul îţi permite să vezi cum se prezintă compoziţia.

A, să nu uit… De câte ori, când prepari ceva în bucătărie cu ajutorul mixerului, blenderului sau chiar a unui robot, nu ţi s-a întâmplat ca din vas să zboare stropi? Ei bine, Chef Titanium te scuteşte de griji pentru simplul motiv că bolul de amestecare are şi un capac. Intitulat sugestiv Splash Guard, acesta are şi o clapetă de deschidere prin care poţi verifica nivelul de amestecare sau consistenţa amestecului, după cum poţi să şi adaugi alte ingrediente.

Credeţi-mă că #buzzKenwoodTitanium a fost cea mai cool, fun şi relaxantă experienţă de testare la care am participat. Şi nu au fost puţine de-a lungul timpului. Fără îndoială, Kenwood Chef Titanium este o investiţie care merită făcută. Cu fiecare utilizare a robotului, te vei felicita pentru alegerea făcută. Iar reţetele preparate îţi vor scoate în evidenţă talentul culinar.

Ceea ce a ieşit din joaca mea cu robotul de bucătărie, vedeţi în imaginile alăturate. Dragă Kenwood, a fost o adevărată plăcere că colaborăm în bucătărie. Mai că nu i-aş mai fi dat drumul lui Chef Titanium, l-aş fi păstrat numai şi numai pentru mine. 😊

EPILOG

În cadrul campaniei de testare, am încercat să realizez reţete cât mai diverse – chiar dacă unele cerinţe au fost precum programul impus de la gimnastică 😉 -, dar şi cât mai uşor de realizat. Mai jos găsiţi linkul fiecărei reţete în parte, cu ingrediente şi etapele de preparare. Vă încurajez să le încercaţi – veţi vedea câte aprecieri veţi primi la degustare.

Pâine cu cartofi, ceapă şi bacon

Tartă cu dovleac

Tort Sacher

Facebook Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.