Lola's Box

Zen Fusion a lansat un nou concept inedit de cină: Japanese Molecular Cuisine. În decorul cu puternice influenţe nipone, invitaţii la cină au avut parte de un răsfăţ culinar la cele mai înalte standarde. Acest concept de cină permite intrarea într-un univers culinar fusion care combină, într-un mod inedit şi spectaculos, aromele şi atmosfera specifice din Japonia sau Peru.

În cadrul Japanese Molecular Cuisine, meniul a fost unul spectaculos, fiind compus din:

Starter

Raviola (spherification) de supă miso cu vongole şi sos de soia învechit trei ani;
Piure din cartofi copţi cu unt (în cantităţi egale), morcov baby cu seminţe de vanilie şi mirin, sos de legume, alge kombu şi xantana;
Spumă din brânza afumată de capră cu terină de sfeclă roşie şi icre din miere de albine manuka;
Ceviche din biban de mare, ton şi burtă de ton, jeleu de portocale, maioneză de yuzu, jeleu de mango, spumă de lime, zăpadă de wasabi şi praf din ulei de măsline.

Surf and turf

Muşchi de vită gătit sub vid, cu piure catifelat de ţelină, creveţi gătiţi în baie de unt clarifiat şi demi-glacé cu parfum de wasabi.

Desert

Burete de iaurt, spumă de mango şi îngheţată de wasabi.

Japanese Molecular Cuisine poate fi experimentată în locaţiile Zen Sushi, acolo bucătăria japoneză este savurată într-o atmosferă intimă şi deosebită. Spaţiul modern este dominat de elemente naturale (lemn, piatră), culori închise, elegante, lumini difuze, ce te poarta inevitabil cu gândul spre Ţara Soarelui Răsare.

Experienţa Zen în artă culinară pleacă de la premisa că mâncarea este mai bună atunci când este preparată din cele mai proaspete ingrediente, atent selecţionate. Calitatea şi prospeţimea ingredientelor se îmbină cu talentul şi priceperea bucătarilor, garantând o experienţă culinară de neuitat. Meniurile Zen Sushi sunt unele variate: de la faimoasele rulouri cu orez învelite în alge nori – Makisushi – până la sofisticatele Sashimi, pregătite migălos, din peşte crud şi din cele mai fine ingrediente, chiar sub ochii clienţilor.

“Mister Sushi” este Iulian Constantin, chef şi owner la Zen, cu peste 15 ani de experienţă în bucătărie. “Misterious sushi” este una dintre creaţiile ce-i poartă semnătura, alături de alte feluri de sushi cu totul inedite. Per total, Zen Sushi este o adevărată explozie de arome, savoare şi culoare. Chef Iulian a studiat cu maestrul Okuda Yutaka în primul restaurant japonez deschis în Bucureşti la începutul anilor 2000. În 2014, Iulian a participat la World Sushi Cup de la Tokyo, un concurs exclusivist la care sunt invitaţi doar cei mai buni bucătari.

Vă puteţi bucura la maximum de experienţa Zen Sushi în cele trei locaţii. Şi, de ce nu, să încercaţi Japanese Molecular Cuisine.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.