Lola's Box

Este considerat una dintre cele mai senzuale piese de lenjerie feminină, iar în jurul său s-au creat numeroase poveşti şi istorii, unele cu parfum de budoir, alte amuzante, uneori serioase. Dar, indiferent de situaţie, un portjartier a fost personajul principal.

Dacă ar fi să dăm crezare scenariilor hollywoodiene, femeile purtau portjartier încă din perioada medievală. Nu puţine sunt cazurile în care acest accesoriu feminin apare în poveştile ce descriau viaţa de la curtea Tudorilor sau de la cea a regelui Ludovic XIV. Cu toate acestea, una dintre primele menţionări serioase despre portjartier datează de pe la 1888: la acea vreme, Bertha Benz – soţia celebrului inventator Carl Benz – efectua o călătorie cu Benz Patent Motorwagen, iar o defecţiune a acestei noi creaţii a obligat-o să-şi scoată portjartierul şi să-l folosească pentru repararea noii invenţii.

Istoria portjartieruluiSpre sfârşitul anilor ’30, apariţia nylonului şi a ciorapilor cu bandă din aceste fibre sintetice, rezistente şi foarte asemănătoare cu mătasea, a făcut ca popularitatea banalului portjartier să urce vertiginos. Succesul acestui obiect de îmbrăcăminte i se datorează şi celebrei Marlene Dietrich. Cu o personalitate care emana glamour şi cu aerul său exotic (pentru americani) datorat originilor germane, celebra actriţă a dus în filme moda ciorapilor transparenţi, cu portjartier.

Istoria portjartieruluiUn portjartier este sau nu obligatoriu în garderobă?

Până pe la sfârşitul anilor ’60, portjartierul a avut perioada sa de glorie, fiind apreciat în special de adolescente şi de tinere pentru că se dovedea extrem de util pentru ca dresurile să se păstreze frumos întinse pe picior. Ulterior, în ciuda unui recul al popularităţii sale – datorat concurenţei pe care a primit-o din partea colanţilor -, această piesă a rămas totuşi un punct de reper în colecţiile oricărui producător de lenjerie intimă.

Aşa că, în funcţie de nevoi, un portjartier poate fi un model clasic, gândit strict pentru utilitatea sa, sau unui sexy şi îndrăzneţ, din materiale şi cu culori care mai de care mai incitante, care are menirea de a dezvăluit frumuseţea feminină şi de a seduce. Când te uiţi în dressingul tău, firesc îţi pui o întrebare: trebuie sau nu trebuie să ai un portjartier în garderobă? Dacă îi vom întreba pe domni, ei vor răspunde “DA” – şi sigur nu vor sta prea mult pe gânduri. 🙂 Dar noi, femeile, ce spunem? Decide fiecare pentru ea, motiv pentru ca îşi prezint câteva modele:

Portjartier cu talie înaltăportjartier cu talie înaltă – are avantajul de a modela şi de a subţia talia, fiind ajustabil cu un şnur în zigzag, precum un corset. Practic, este o combinaţie intrigantă şi seducătoare între corset şi portjartier.

Portjartier cu volănaşeportjartier cu volănaşe – din dantelă sau tul, conferă ţinutei un aspect senzual şi feminin. În plus, formele seducătoare ale şoldurilor sunt puse într-o lumină favorabilă. În funcţie de lungime, volănaşele dau iluzia unei fuste mini.

portjartier pentru mirese – pentru confort, se poate opta pentru o combinaţie de portjartier şi dresuri sub rochia de mireasă. De obicei, se optează pentru clasicul alb, cu design relativ simplu şi dimensiune redusă – deopotrivă practic şi seducător.

Istoria portjartieruluiportjartier cu animal print – fără îndoială, este modelul care dezvăluie cea mai seducătoare latură a personalităţii unei femei. Cea care va purta acest model se va simţi precum “Me, Tarzan. You, Jane”.

portjartier în culori puternice – pentru o stare de spirit care se afle la cele mai înalte cote, pentru o seară când vrei să te dezlănţui, să-ţi descoperi energia şi latura pasională. Nimic nu poate fi mai potrivit decât un model în roşu aprins, mov intens sau un portocaliu fascinant.

Provocarea a fost lansată. Ideile sunt numeroase şi fără limite. Acum nu depinde decât de fiecare dintre noi să alegem un portjartier care să ne pună în evidenţă. Greşesc?

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.