Lola's Box

Cadourile. Mai mult ca niciodată este sezonul lor. Fiecăruia dintre noi îi place să primească daruri: de la cei apropiaţi din familie, de la prieteni dragi. Deopotrivă, tuturor ne place să oferim cadouri – aşa se explică şi frenezia care ne cuprinde odată cu începutul lunii decembrie. Iar dacă aceste cadouri sunt oferite din suflet, plăcerea este şi mai mare. Iar dacă este să vorbim de cadouri cu suflet, trebuie să vorbim şi de iLUX.

iLUX, colecţia Windrose, casetă pentru bijterii şi ceasuri AvaCând se apropie Crăciunul, de fiecare dată mă cuprinde o stare de melancolie. Poate că o vină o are şi copilăria petrecută înainte de ’89, atunci când ştim ce greu era să găseşti un cadou mai deosebit. Fără îndoială că am fost marcată de acest lucru, aşa că mereu mi-am dorit să le ofer copiilor mei cadouri cu suflet, care să le rămână în minte şi pe care să le ţină minte peste ani. Iar amintirile legate de momentul oferirii cadoului… Ei bine, aceste amintiri sunt fără de preţ, aşa cum este următoarea…

iLUX, colecţia Antartidee, ceas de birou omul CubikPe când avea doar vreo nouă ani, Maxi începuse să aibă îndoieli în privinţa existenţei lui Moş Crăciun. Degeaba încercam eu să-i explic că Moşu’ nu se arată, ci doar ne lasă cadourile pentru că are foarte mult de muncă, el continua să susţină că nu îl conving. “Îţi voi demonstra că există şi că de la el primeşti cadourile.” Aşa că, ajutată de un complice, am pus la cale un plan. Moşu’ i-a trimis o scrisoare, venită tocmai de la Rovaniemi, în care îl anunţa că ştie deja ce îşi doreşte – şi erau chiar cadourile pe care le vroia el. Apoi, în seara de Ajun, conform tradiţiei lui, Maxi şi-a făcut baia regească pentru că “Moşu’ nu vine la copiii murdari”. Cât timp “Toma necredinciosul” stătea în cada înspumată – şi mă tot chema la apel, ca să fie sigur că nu pun eu cadourile -, darurile frumos împachetate i-au fost lăsate sub bradul împodobit. Ieşit din baie în halatul lui pufos, Maxi al meu a fost atât de impresionat când a văzut cadourile încât a fugit să se îmbrace – doar că, de emoţie, şi-a pus pijamaua pe dos şi cu faţa în spate. 🙂 Au trecut nouă ani de la cel Crăciun, dar şi acum ne aducem aminte cu plăcere de acel moment, copilul meu – devenit ditamai bărbatul între timp – ţine şi acum minte ce cadouri a primit şi spune că a fost “cel mai frumos Crăciun”. Dacă a mai crezut în Moş Crăciun? O face şi acum: “Nu trebuie să-l vezi. Trebuie doar să crezi, pentru că în unele cazuri nu avem nevoie de dovezi”.

iLUX, colecţia Stackers, casetă pentru bijuterii Pink SunsetAcum, pentru că are o altă vârstă şi vrea să impresioneze un alt public :), Maxi mi-a cerut sfatul în privinţa unor cadouri de Crăciun pe care ar vrea să le ofere. Fiind vorba de o tânără domniţă despre care am aflat că îi plac foarte mult gablonzurile, i-am spus că sigur ar impresiona-o cu o casetă pentru bijuterii. Şi cum el este un mare fan al shoppingului online, i-am recomandat să se uite printre cele de la iLUX.

iLUX, colecţia Windrose, casetă pentru bijuterii AmandaŞtiu cum sunt pentru că şi eu am o casetă de bijuterii, pe care am primit-o în urmă cu doi ani, atunci când Secret Santa a trecut pe la iLUX şi mi-a făcut una dintre cele mai frumoase surprize în materie de cadouri. Pe lângă faptul că este foarte practică, având numeroase compartimente pentru bijuterii, caseta îmi este dragă şi pentru că am primit-o de la cineva care nu mă cunoştea personal, dar care a dat importanţă detaliilor, astfel că a reuşit să mă emoţioneze atunci când am deschis cadoul.

Şi pentru că cine primeşte un cadou de la noi simte că face parte din familie, am pregătit un dar special pentru un coleg al fiului cel mare. De mai bine de doi ani de când sunt colegi de liceu, ei niciodată nu reuşesc să se vadă la ora stabilită, pentru că Marius este într-o relaţie “love and hate” cu timpul. Aşa că ne-am gândit, adică eu şi Maxi, să-i facem cadou un ceas de birou, pe care să-l aşeze lângă monitorul de acasă – că tot stau ei mereu de vorbă despre “problemele” lor de şcoală -, poate aşa nu va mai întârzia la reuniunile lor de liceeni. 🙂 Dacă nici cu aşa un cadou de Crăciun nu vom reuşi să-l dăm pe brazdă cu punctualitate, cred că nu mai avem altă soluţie. Dar sunt convinsă că iLUX mă va ajuta şi de această dată.

iLUX, colecţia Antartidee, ceas de perete pantof BrigitteDe-ar trece mai repede zilele până la Crăciun… Sunt curioasă cum vor reacţiona cei cărora le-am pregătit cadouri cu suflet şi din suflet, dar şi cum va reuşi fiul meu să-şi impresioneze persoanele dragi de la şcoală. iLUX, aşa este că nu mă laşi la greu? 🙂

iLUX, colecţia Antartidee, ceas pentru etajeră Tip Tac

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.