Lola's Box

Pentru că în 2016 am avut parte de surprize din punct de vedere medical, am luat decizia că noul an trebuie să fie unul în care să am mai multă grijă de mine. Şi în care să împărtăşesc şi mai mult din experienţele proprii, pe care le-am testat şi le pot recomanda cu maximă încredere. Aşa că, primul articol din 2017 este despre Good Life, o premieră în România oferită de clinica Bio Terra Med.

Acum, când au trecut sărbătorile de iarnă, organismul nostru pare a da oarece semne de oboseală. Şi fără să vrei, bucătăria tradiţională românească îşi cere tributul, iar noi suntem cei care avem de suferit. Mai nişte (kilo)grame în plus, mai o durere pe ici, pe colo. Chiar dacă mergem la sală şi facem efort pentru a combate efectul meselor copioase, acest lucru nu este de ajuns. Pentru că avem nevoie şi de ajutorul specialiştilor în sănătate, nutriţie şi frumuseţe.

Pentru a veni în preîntâmpinarea nevoilor noastre, clinica Bio Terra Med a creat Good Life, primul program intensiv de sănătate, nutriţie şi frumuseţe din România. “Când o consultaţie la medic costă cât o manichiură la un salon de fiţe, sigur că mă întreb de ce clinicile sunt goale atunci când vorbim despre numărul pacienţilor care vin pentru prevenţie sau tratamente.” Este concluzia Dr. Iulia Panţuru, medic specialist în dermatologie estetică. Şi poate fi considerat un fundament al conceptului, astfel încât percepţia oamenilor să se schimbe în bine.

Specialiştii Bio Terra Med a creat acest program pornind de la cauzele care au dus la creşterea simţitoare a îmbolnăvirilor în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 30 şi 50 de ani. Vorbim de oboseală cronică, alimentaţie necorespunzătoare, lipsă de mişcare, afecţiuni necunoscute pacienţilor, automedicaţie, apelarea la servicii nonmedicale sau lipsa de educaţie privind prevenţia şi teama de a merge la medic. Dacă suntem corecţi cu noi înşine, fiecare bifăm cel puţin două motive de pe lista anterioară. Greşesc?

Pe scurt, programul propus de Bio Terra Med are trei etape:

  • conştientizare – este cea care trebuie să genereze dorinţa de schimbare;
  • educare – practic, este cea care determină alegerea pe care o facem;
  • acţiune – începem să luăm măsurile cele mai potrivite în funcţie de obiectivul propus.

În momentul în care se trece efectiv la acţiune, pacientul este supus unui consult (pentru endocrinologie/nutriţie şi dermatologie), respectiv unei evaluări (de fizioterapie/kinetoterapie şi psihologică). Pentru fiecare dintre acestea, în funcţie de specialitatea aleasă, pacientul va efectua analize sau i se va planifica programul/procedura/consilierea. De menţionat că, în cazul analizelor efectuate la Bio Terra Med, acestea sunt gratuite în cazul în care ai bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la specialist.

Paşii sunt calculaţi în aşa fel încât rezultatele pe o anumită specialitate să fie vizibile în cazul în care depinde şi de procedurile din altă specialitate. De exemplu, planul de dermatologie începe cel mai devreme la două săptămâni de la demararea programului Good Life. La început, schimbările aduse de planul de nutriţie nu îşi fac efectul imediat şi de aceea este important ca planul de dermatologie estetică să intre în acţiune după ce aceste modificări încep să apară.

Proceduri pentru dermatologie
Varianta 1:
două şedinţe de microdermabraziune + infuzie de oxigen şi alte substanțe (vitamina C, acid hialuronic etc)
Varianta 2: două şedinţe de microdermabraziune + infuzie de oxigen şi alte substanțe (vitamina C, acid hialuronic etc) şi două şedinţe de radiofrecvenţă facială

Proceduri pentru fizioterapie
Varianta EASY:
12 şedinţe de electrostimulare + împachetări cu parafango – reduce retenţia de lichid, redă elasticitatea pielii şi reduce stratul adipos superficial
Varianta MEDIUM: 10 şedinţe de terapie Shockwave anticelulitic (2 zone – abdomen şi coapse) – reduce stratul adipos şi redă tonusul muscular
Varianta HARD: 10 şedinţe de terapie Shockwave şi trei şedinţe de radiofrecvenţă corporală – reduce substanţial stratul adipos profund, redă tonusul muscular şi creşte elasticitatea pielii

Proceduri pentru kinetoterapie
Varianta 1:
ajută la reposturare şi remodelare corporală – 36 de şedinţe
Varianta 2: remodelare şi menţinere – 24 de şedinţe

Întregul program de sănătate, nutriţie şi frumuseţe Good Life are o durată de trei luni, aceasta fiind perioada de care are nevoie organismul pentru a primi, a accepta şi a înţelege schimbarea stilului de viaţă. De-a lungul acestui interval, îţi poţi forma noi reflexe (alimentare şi de mişcare) pe care să le transformi în obişnuinţă. După cele 90 de zile, poţi continua programul cu modulul 2, sub îndrumarea specialiştilor clinicii Bio Terra Med, doar că obiectivul va fi menţinerea.

Aşa că, pentru 2017 trebuie să ne stabilim obiective măreţe. Iar pentru a reuşi să le îndeplinim, cel puţin în ceea ce priveşte sănătatea, nutriţia şi frumuseţea, eu zic să ne lăsăm pe mâna specialiştilor Bio Terra Med. Simt că Good Life va face minuni pentru cine se înscrie în program.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.