Lola's Box

De o jumătate de secol, Pronovias ne încântă cu creaţii care te lasă fără răsuflare. Ar fi greu să cuantificăm toate miresele care şi-au găsit rochia pe care au visat-o încă din copilărie. Dar “Fabrica de Vis a Pronovias” a reuşit să îndeplinească sute şi mii de vise. O poveste de succes care a ajuns la 50-a aniversare.

Pronovias Fashion Show 2015 Pabellón Italiano de Barcelona din capitala Catalunyei a fost scena pe care s-a desfăşurat spectacolul unic în care au fost prezentate 50 de rochii de mireasă din colecţiile Atelier Pronovias 2015. Desfăşurat sub sloganul “50 de ani îmbrăcând vise”, evenimentul a reunit peste 2.000 de invitaţi – vedete sau clienţi din lumea întreagă -, printre acestea numărându-se top modelele Bar Refaeli şi Camila Alves, actriţa Lily Costner (fiica celebrului Kevin Costner), dar şi starurile iberice Ana Boyer, Genoveva Casanova, Astrid Klisans, Vanesa Lorenzo, Olivia de Borbón, Helen Lindes şi Malena Costa. România a fost reprezentată cu eleganţă de Ilinca Vandici, invitată specială a Pronovias din partea ţării noastre, care a purtat o superbă rochie RABI, de culoare roşie, din colecţia de cocktail Pronovias 2014.

Ilinca Vandici @ Pronovias Fashion Show 2015“M-am îndrăgostit de Pronovias încă de la prima rochie pe care am văzut-o. Sunt onorată să fiu invitata lor din România la această sărbătoare de neuitat şi recunosc sincer că m-au făcut să mă simt asemenea unei prinţese. Apreciez foarte mult atenţia la detalii pe care o acordă, indiferent că este vorba despre crearea unei rochii sau organizarea unui eveniment.”

 

Ilinca Vandici

Decorul acestui spectacol fantastic l-a reprezentat o reproducere după faţada în stil Mudejar a magazinului original din Sevilla – o clădire istorică, aflată în Patrimoniul Mondial. Faţada de lemn cu ferestre transparente a avut o lăţime de 24,5 metri şi o înălţime de 17 metri, iar pentru aducerea sa la viaţă s-au folosit proiecţii cu imagini din arhiva firmei. Unele dintre cele mai în vogă modele actuale – Constance Jablonski, Sigrid Agreen, Kate Grigoreva, Ymre Stiekema, Diana Moldovan sau Karolina Kurkova – au dat viaţă rochiilor într-un spectacol excepţional, care s-a încheiat cu apariţia-surpriză pe scenă a celor 67 de membri ai echipei creative.

Pronovias Fashion Show 2015Noua colecţie Atelier Pronovias este inspirată din istoria lungă a companiei şi introduce câteva piese complet noi: rochii compuse din piese distincte, o colecţie minunată de corsaje şi fuste, concept care ofera posibilităţi nelimitate de combinaţii. O altă stea a colecţiei o reprezintă rochiile împodobite cu bijuterii, în care broderiile cu pietre în diferite nuanţe ocupă un loc special. Nu lipseşte nici rochia tip bluză, una dintre piesele emblematice ale firmei.

This slideshow requires JavaScript.

Ţesăturile somptuoase reprezintă esenţa colecţiei Atelier Pronovias: dantela franţuzească şi Chantilly, mătasea Mikado, crepul sau brocartul au o importanţă aparte, dar regăsim şi satinul sau satin moale, îmbinate în rochii inspirate din atmosfera glamorous pe care o avea Hollywoodul anilor ’30-’40. Tulul a fost folosit pentru a crea straturi ondulate pe mâneci lungi, la gât şi la spate, împodobite cu o broderie delicată care creează un efect magic de tatuaj pe piele. Dantela florală care îmbracă gâtul şi spatele, precum şi broderiile în culori pastel oferă un aer romantic acestor rochii prezentate de firma catalană la jubileul său.

Pronovias: o istorie pe scurt
El Suizo, faţadăAfacerea de familie s-a lansat în “El Suizo”, un prestigios magazin din Barcelona care a fost fondat în 1922 de Alberto Palatchi Bienveniste şi care era specializat în dantele, broderii şi mătăsuri de cea mai bună calitate. În 1964, compania a prezentat în Spania prima colecţie de rochii de mireasă prêt-à-porter, astfel luând naştere Pronovias. La jumătate de secol de la apariţia sa, Pronovias îmbracă mirese din peste 90 de ţări şi este lider mondial al rochiilor de mireasă, care sunt comercializate în 163 de magazine şi peste 4.000 de puncte de vânzare.

© Fotografii front row & photocall: Photoformat
© Fotografii fashion show: Ugo Cámera

Facebook Comments

Related Posts

One thought on “Glamour de Hollywood la jubileul Pronovias

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.