Lola's Box

Când vine vorba de tratamente naturale pentru îngrijirea tenului, uleiul de măsline este unul din principalele ingrediente. Şi pentru că vrea să ne fie de mare ajutor, Monini ne propune să-l folosim din… cap până în picioare.

Încă din antichitate, ramura de măslin este simbolul universal al păcii. Că vorbim războinicii victorioşi sau de sportivii învingători, laurii de măslin erau simbolul onoarei. Uleiul de măsline estre renumit pentru implicarea sa în arta culinară, dar este recunoscut şi pentru proprietăţile sale în ritualurile de înfrumuseţare.

Şi pentru că vrem mereu să arătăm bine, cât mai tinere şi pline de vitalitate, Monini ne încurajează să folosim uleiul de măsline pentru o piele moale, suplă şi catifelată. Multe vitamine, substanţe antioxidante şi acizi graşi esenţiali. Ce ne-am putea dori mai mult pentru pielea noastră? O mască pentru ten sau, pur şi simplu, un masaj cu ulei de măsline fac minuni.

Monini spune să încercăm uleiul de măsline din cap până-n picioare. Să încercăm? Este suficient să o privim pe Sophia Loren şi ne-am dori şi noi să arătăm ca ea atunci când vom avea 82 de ani. Superstarul italian susţine că secretul ei este masajul cu ulei de măsline pe întregul corp. Acizii graşi Omega 3 şi Omega 9 sunt un răsfăţ pentru piele, care este hidratată în profunzime. Elixirul verde este benefic şi pentru:

  • Păr – penetrează cuticulele firelor de păr şi le înmoaie pe cele uscate; se pun câteva picături în palmă şi se freacă scalpul până străluceşte, după care se masează părul începând de la vârfuri.
  • Demachiant – aplică o cantitate mică de ulei de măsline pe o dischetă demachiantă, iar înlăturarea machiajului din jurul ochilor va fi floare la ureche.
  • Vergeturi – pentru a elimina aceste urme de pe corp, se masează zona cu ulei de măsline cel puţin de două ori pe zi; rezultatele nu vor întârzia să apară.
  • Picioare – pentru a devenit moi şi catifelate, trebuie masate ferm cu ulei de măsline; pentru un efect mai rapid, se lasă uleiul să acţioneze peste noapte.

Acestea fiind spuse, cred că este bine să urmăm sfatul Monini: ulei de măslin din cap până-n picioare.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.