Lola's Box

Când spui Halloween, gândul te poartă imediat spre dovlecii aurii. Dar ştiai că aceştia pot face adevărate minuni în îngrijirea tenului?

Yamuna masca cu dovleacPrintre lucrurile mai puţin cunoscute despre dovleci se numără faptul că sunt compuşi 90% din apă, sunt fructe – nu legume -, iar în trecut erau recomandaţi pentru îndepărtarea pistruilor şi pentru tratarea muşcăturilor de şarpe. În prezent sunt foarte apreciaţi în măşti faciale hidratante, fiind consideraţi ingredient excelent pentru toate tipurile de piele, în special pentru cea uscată şi agresată.

Dovleacul conţine vitamina A (face tenul fin), vitamina C (un antioxidant benefic pentru piele) şi o cantitate mare de zinc (reduce iritaţiile). În plus, este bogat in AHA, rolul acestora fiind de eliminare a impurităţilor, de exfoliere şi revitalizare a pielii. Totodată, dovlecii conţin şi foarte mulţi antioxidanţi precum beta-caroten, care are un rol benefic asupra pielii, ameliorează arsurile solare la nivelul epidermei şi are efect antiinflamator.

De sute de ani, miezul dovleacului, de care sunt prinse seminţele, este folosit în medicina populară pentru tratarea rănilor – eczeme, arsuri, coşuri etc. În cosmetică, seminţele de bostan se folosesc pentru împrospătarea culorii tenului. Rezultatul: o piele mai hidratată, mai fină, mai delicată, mai sănătoasă. Yamuna masca cu dovleacMasca de dovleac se poate folosi atât în saloanele profesionale, în cadrul unui tratament cosmetic, cât şi acasă, după o demachiere, un peeling şi un tonic, urmata de o cremă hidratantă.

Utilizare: Din cantitatea de 30 g se obţin două măşti pentru faţă, gât şi decolteu. Praful se pune într-un bol peste care se toarnă apă la temperatura camerei (raport aproximativ 1:3). Se amestecă energic până la obţinerea unei paste omogene, care se aplică imediat (altfel se întăreşte) cu o pensula sau o spatula într-un strat mai gros. Se lasă să acţioneze 10-15 minute, timp în care se plastifiază dând o uşoară senzaţie de rece, după care se îndepărtează ca un al doilea strat de piele. Nu agresează deloc tenul.

Facebook Comments

Related Posts

One thought on “Frumoase de Halloween cu Aseyda

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.